Het klimaat op Madeira: wat is de beste reistijd?

Wat is de beste reistijd voor Madeira? In deze blog leggen we het klimaat op Madeira onder een vergrootglas. Tipje van de sluier: het is er het hele jaar door erg aangenaam. Toch zijn er zeker verschillen per seizoen. Welke? Lees snel verder en ontdek welk seizoen voor jou de beste reistijd naar Madeira is. 

Kies de beste reistijd voor Madeira

Met gemiddeld 18 graden in de winter en 24 graden in de zomer, maakt het niet zo veel uit wanneer je op vakantie gaat naar Madeira. Een prettige temperatuur heb je sowieso al in the pocket. Het klimaat op Madeira is ronduit mild. Dat betekent: zachte winters en zonnige aangename zomers. Wel heeft elk seizoen zo z’n eigen kenmerken. We zetten ze hieronder voor je op een rij. 


Lees ook: dit zijn de leukste bezienswaardigheden op Madeira.


Voorjaar: bloemeneiland Madeira op haar best

Madeira’s bijnaam is ‘bloemeneiland’. Ga je in het voorjaar naar Madeira dan ontdek je waarom. De kleurrijkste bloemen overal waar je kijkt. Groener dan groene heuvels. En ja, al die natuurpracht heeft wel water nodig. Dus af en toe een bui hoort erbij. Maar, met een prettige gemiddelde temperatuur van 21 graden is het in het voorjaar goed toeven op Madeira. 

Aangenaam zomers op Madeira

In de zomer stijgt het kwik nog iets verder op Madeira: naar een aangename 24 graden gemiddeld. Dus niet van die intense hitte die je op het Europese vasteland steeds vaker ’s zomers meemaakt. Kies je voor een zomervakantie op Madeira dan is daar – naast veel zon – ook altijd die verkoelende bries. Je bent tenslotte op een eiland. 


Eilandliefhebbers opgelet: ontdek onze top 8 met mooiste eilanden van Europa.


Nazomeren: herfst op Madeira

De bladeren vallen, de natuur maakt zich op voor de winter. Ja, ook op Madeira. Maar in tegenstelling tot België, gebeurt dat op Madeira met een lekkere 21 graden gemiddeld. De zon is veel te zien: snuif nog even wat vitamine D op en je bent dankzij het klimaat op Madeira klaar voor de Belgische winter.  

Overwinteren op Madeira 

Ook al zijn de winters in België niet meer zo streng als vroeger, ze zijn nog steeds koud én nat. Het heerlijke klimaat op Madeira maakt dat het daar ook in de winter nog steeds gemiddeld 18 graden is. Stukken aangenamer dus dan thuis. Ontdek het eiland met e-bikes of huur een auto. En waarom niet langer blijven? Totdat die koude winter in België voorbij is bijvoorbeeld? 

Je leest het: ga je voor een zonnige vakantie op kleurrijk Madeira, dan maakt het seizoen niet zo veel uit. De natuur van dit Portugese eiland is in elk seizoen de moeite waard. Wil je meer natuur? Ontdek ons artikel over de mooiste natuur van Europa. 

Lees meer over: Beste reistijd   Europa   Madeira   Portugal   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen