Het weer op Tenerife: wat is de beste reisperiode voor jou?

Van alle Canarische Eilanden is Tenerife het grootste en het populairste eiland. En dat is verre van verwonderlijk als je bedenkt dat Tenerife naast een zomerbestemming net zo goed een fijne winterbestemming is. Met de mix van zon, zee, strand en natuur heb je alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie. En zo snel als de vier jaargetijden veranderen, verandert ook het klimaat. Van een warm steppenklimaat tot een mediterraan klimaat. Oftewel: hoe is het weer op Tenerife en wat is de beste reisperiode voor jou?

De beste reistijd voor Tenerife

Het goede nieuws: de beste reistijd voor Tenerife is het hele jaar door. En als je je volledig aan de zon overgeeft, is dit eiland een feest voor de echte zonaanbidders. Doordat de Canarische Eilanden vlak voor de kust van Noord-Afrika liggen, is het altijd lekker warm en de zon schijnt hier bijna alle dagen van het jaar. Centraal Tenerife kent ook een mild klimaat. Hoe dichter je bij nationaal park El Teide komt – het vulkaangebied – des te veranderlijker het weer wordt. En verder naar het noorden waar de natuur nog ongerept is en bergen aan de horizon verschijnen, is de kans groter dat je daar een regenbui op je hoofd krijgt. Wat de beste reisperiode voor jou is, hangt af van je wensen en het weer per seizoen. Wij lichten dat graag toe.

Het weer op Tenerife in de winter

Vanwege het aangename weer het hele jaar door is een Last Minute vakantie zo geregeld bij TUI. Ontvlucht koude en grijze dagen in Nederland en ga dan vooral in februari naar het zuiden van het eiland. Boven de badplaats Playa de las Américas hangt een heldere lucht en een bijna constante warmte. Perfect om Tenerife te ontdekken zonder dat je het te warm of te koud hebt. Vooral de early birds die er ’s ochtends opuit trekken, merken dat de temperatuur van zo’n 18 graden samen met de zonneschijn je een aangenaam gevoel geeft. Is het weer op Tenerife in de winter ideaal voor jou?

Temperaturen in de lente

Wist je dat Tenerife de bijnaam van de eeuwige lente draagt? In de lente warmt Tenerife pas echt goed op en wordt er bijna geen regen voorspeld. Het kwik neigt naar ongeveer 20 graden en de zon schijnt volop. Van april tot en met juni geniet je in alle rust van de zon op je huid, verken je op je gemak de omgeving en ben je de drukte van het hoogseizoen voor. Een absolute match made in heaven vinden wij. Daar hoort een leuk verblijf bij, zoals in hotel TUI BLUE Los Gigantes in de badplaats Los Gigantes. In deze badplaats sta je versteld van het robuuste landschap en de torenhoge kliffen die ineens uit de zee oprijzen. Rol je felgekleurde handdoek maar uit op de goudkleurige stranden en geniet van het fonkelblauwe water van de Atlantische Oceaan.


Zon, strand en cocktails: wij worden er blij van. Ontdek ook Tenerife, maar dan zonder zand.


Droog- en hoogseizoen in de zomer

Ben je een echte zonliefhebber en wil je niets liever dan die vitamine D opslurpen? Dan is het weer op Tenerife in de maanden juli tot en met oktober perfect en is de zomer de beste reisperiode voor jou. Met hoge temperaturen tot wel 30 graden, zeewater van ongeveer 25 graden en altijd zonneschijn dat op het blauwe zeewater schittert, is dit je ideale vakantiebestemming. De passaatwinden zorgen op grote delen van het eiland voor wat aangename afkoeling. Het hoogseizoen is begonnen en veel gezinnen met kinderen genieten op Tenerife van een break. Een All Inclusive vakantie van TUI is de oplossing voor een zorgeloze zonvakantie met de kids. Emmers en schepjes … check. Je zonnebril, een flinke laag zonnecrème en een goed boek is verder alles wat je nodig hebt.

Tenerife in de herfst

Wat een heerlijkheid, in september en oktober is het nog steeds warm op Tenerife. Daarna is de kans op een regenbui net als in de winter groter. De actieve avonturier leeft zich helemaal uit in het midden en noorden van Tenerife. Dit deel van het eiland ligt in november wat meer onder een deken van sluierbewolking en de warmte daalt naar ongeveer 21 graden. Perfecte temperatuur voor een wandel- of fietstocht. Als je toch liever wilt luieren in de zon op het strand en wilt zwemmen in warm zeewater, dan is het zuiden van het eiland wederom de winnaar. De temperatuur ligt hier een paar graden hoger. Zoek je nog een verblijf? TIME TO SMILE Hotel Ohasis in de badplaats Los Cristianos is een dikke aanrader. Vier je vakantie in het vroege najaar en geniet van de nazomer.


Lees ook: waarom Tenerife een prima gezinsbestemming is.


Voor een fijne logeerplek heeft TUI een breed aanbod hotels die voldoen aan je wensen. Of je nu kiest voor een Last Minute, All Inclusive of een Adult Only vakantie … wanneer je ook op Tenerife bent, in elk seizoen van het jaar is het er goed vertoeven.

Lees meer over: Beste reistijd   Europa   Spanje   Tenerife   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen