Korte familietrip met bakken plezier? Op naar LEGOLAND Billund!

Ze zijn zo schaars, de familiemomenten waar je echt tijd voor elkaar hebt. De beste energiegever voor ouders? Het schaterlachen van je kind en misschien wel het kind in jezelf weer even naar boven halen. Daar heb je geen reis van twee weken voor nodig. Soms is enkele dagen ertussenuit genoeg om die gezinsbatterijen weer op te laden. Zodat zussen en broers elkaar weer vinden als bondgenoten en zodat ouders even krijgen waar ze het meest van genieten; het geluk van hun kinderen. Dus: enter Billund. Want daar is meer te doen dan het pretpark bezoeken. Al moeten we toegeven dat LEGOLAND toch ons hoofddoel is.

Zo simpel is je reis naar LEGOLAND

Is het wel de moeite, voor zo’n vier of vijf dagen naar Billund reizen? Het zal wel zijn, want het kan eigenlijk niet makkelijker. Vanaf Brussels Airport vertrekken rechtstreekse vluchten. In minder dan anderhalf uur land je op slechts 5 minuten van de ingang van LEGOLAND. Je wandelt bijna van de luchthaven zo LEGOLAND binnen. Bagage afzetten in het hotel is natuurlijk wel nog even slim.

LEGOLAND, Billund, de leukste attracties

Dat LEGOLAND als pretpark de aandacht trekt van de kinderen is niet zo vreemd. Reken toch minstens een hele dag om alle attracties af te vinken. Als er tijd over is in de planning misschien zelfs nog een halve dag extra. Want er is echt voor elk wat wils. Er is voor kleine kinderen evenveel te doen als voor de grotere. Als gezin vonden wij The Temple de leukste attractie. Je neemt plaats in wagentjes en probeert met een laserpistool zo veel mogelijk punten te scoren. Bij de kinderen waren Flying Eagle, Polar Explorer en Ice Pilots School favoriet. Voor kleinere kinderen zijn Lego Safari, Mini Boats en The Dragon toppers.


Benieuwd wat er nog meer rond Billund te beleven is? Lees hier meer


LEGO House, the ultimate LEGO Experience

De echte fans van bouwen stappen LEGO House binnen. LEGO House is een interactief museum waar spelen en leren hand in hand gaan. Je bouwt er samen met andere bezoekers aan een LEGO-stad, je bouwt er je eigen LEGO-auto (en test die op verschillende tracks) of je maakt je eigen stop-motionfilm met LEGO-figuren. Hier zijn LEGO-fans wel even zoet. Met spelen, bekijken en verwonderen. De mega grote boom bij binnenkomst is al meteen een goed begin. De allerleukste afsluiter is lunch in het MINI CHEF restaurant. Reserveer wel een tafel op voorhand, want de plaatsen zijn beperkt en je wil deze ervaring niet missen. Hier wordt je maaltijd bereid door echte minichefs, oftewel LEGO-figuren. Zij spreken geen mensentaal, dus je bouwt je bestelling, steekt die in de computer en de minichefs gaan aan de slag. Hopelijk heb je je bestelling goed in elkaar geklikt …

Lalandia, perfect voor een regenachtige dag

Of gewoon voor waterratten op mooie dagen natuurlijk. Lalandia is een waterpark op wandelafstand van LEGOLAND. Denk aan glijbanen, een wildwaterbaan en een doe-zwembad met verschillende activiteiten. De Aquadome is een onderdeel van Lalandia’s activiteitencenter. Je kan er ook bowlen, padellen, er is een binnenspeeltuin en je eet er de lekkerste pizza’s.

WOW-park, het grootste avontuur voor spelende kinderen

Misschien wel de grootste verrassing en wat een cadeau voor kinderen. WOW-park is een avonturenpark waar ravotten, vuil worden en spelen centraal staan. Wat genieten de kinderen daar van. Er zijn ziplines, trampolines (van die hele grote waar je met 18 man op kan), klimrekken en speeltuigen. Wij hadden zelf jammer genoeg niet de allerbeste weersomstandigheden, maar als de zon zich een beetje laat zien: de grootste aanrader! WOW-park ligt op zo’n 5 minuten rijden van LEGOLAND en is goed voor een dikke halve dag ravotplezier. Waarschuwing: trek niet je allerbeste kleren aan, want het allerleukste van zo’n dag is dat je helemaal onder het stof en zand weer naar huis keert.

Ook zin in zo’n cool familieavontuur? Check even de mogelijkheden. Wie haalt het kind in zichzelf weer boven?

Lees meer over: Autovakanties   Denemarken   Europa   Familie   Hotspots  
Gerelateerde verhalen