Kosten wintersport: 4 tips voor een goedkope skivakantie

Eindeloos veel sneeuw, een stralend zonnetje en die heerlijk gezonde berglucht. Klinkt dat als een skivakantie, of klinkt dat als een skivakantie? Alleen, de kosten van wintersport zijn vaak relatief hoog. Want bij een skivakantie komt een stuk meer kijken dan bij een gemiddelde vakantie. Skipas, skiles, skikleding, skimateriaal, winterbanden, sneeuwkettingen en ga zo maar door. Oef, dat wordt diep in de buidel tasten voor een week winterpret. Of valt het toch mee? Met deze 4 tips houd je je wintersportkosten zo laag mogelijk.

Kinderen gratis op skivakantie bij TUI

Op skivakantie ga je natuurlijk het liefst met je hele gezin. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Maar ook, hoe hoger de kosten voor je skivakantie. Gelukkig niet bij TUI. Bij TUI betaal je in veel gevallen helemaal niks voor je kids. Onze inkopers spreken met veel lokale hotels af dat kinderen gratis verblijven. Soms gedurende het hele seizoen of juist specifiek tijdens die toch al duurdere schoolvakanties. Wel zo voordelig.

Kleiner is goedkoper

Skigebieden zijn er in alle soorten en maten. Wil je op de kleintjes letten, dan is ‘bigger’ niet altijd ‘better’. Want hoe groter een skigebied, hoe populairder. Maar ook, hoe duurder de hotels, de restaurants en niet te vergeten: de skipas. En hé, knappe skiër ben je als je in slechts één week tijd al die honderden kilometers piste aantikt. Kies je voor een kleiner skigebied in de Alpenlanden of voor een skivakantie dichterbij in Duitsland, dan zijn de prijzen ter plaatse vaak een stuk vriendelijker. Net als de inwoners. Dat betekent goedkopere etentjes, goedkopere après-ski en een (veel) goedkopere skipas. Daarnaast zijn deze kleinere skigebieden overzichtelijker en in deze tijd niet onbelangrijk: minder druk. Perfect voor gezinnen of groepen met verschillende skiniveaus.


Leestip: Skiën voor beginners: tips en skigebieden voor de eerste keer op wintersport


Gezelligheid in een voordelig appartement

Nóg iets dat een wintersport duur maakt is het eten en drinken buiten de deur. Vind je het juist heerlijk om zelf te kokkerellen, kies dan voor een appartement. Daarin vind je altijd een compleet uitgeruste keuken en tover je in een handomdraai heerlijke maaltijden op tafel. En we hoeven je niet te vertellen dat zelf boodschappen doen altijd goedkoper is dan uit eten gaan. Ga je met meer dan twee personen op skivakantie, dan is een appartement extra voordelig. De huur van een appartement betaal je namelijk vaak per unit en niet per persoon. Dus ga je met z’n vieren, dan deel je de huurprijs ook door vier.

Dress to impress, maar dan duurzamer

Tijdens een skivakantie draag je graag fijn zittende wintersportkleding en wil je de beschikking over goed materiaal. Schaf je dit allemaal zelf aan, dan rijzen je wintersportkosten gegarandeerd de pan uit. Ga maar na. Het begint met een ski-jas, skibroek, handschoenen, warme onderkleding, skisokken, skibril, skihelm, skischoenen en tot slot natuurlijk nog een paar ski’s of een snowboard. Onze tip: download de app van 2dehands.be en verbaas je over wat je daar allemaal vindt. Gebruikt weliswaar, maar zeker voordeliger en ook nog eens duurzamer. Vraag ook eens rond in je kennissenkring, wie weet kan je iets lenen. Of struin een paar kringloopwinkels af op zoek naar vintage wintersportkoopjes. Zo scoor je de leukste items heel voordelig en loop jij er tijdens je skivakantie toch weer helemaal hip bij.


Lees ook: Op wintersport met coronamaatregelen? Dit kun je verwachten


Vooruit dan, nog één laatste tip: in sommige skigebieden en bij sommige hotels is de skipas en/of het skimateriaal zelfs inbegrepen of anders mogelijk om het vooraf bij te boeken tegen voordelige prijzen.

Lees meer over: Budget   Europa   Frankrijk   Italië   Oostenrijk   Skivakanties   Zwitserland  
Gerelateerde verhalen