3 x redenen voor een vakantie op Kreta met kinderen

Point of view: de kalimera’s vliegen je om de oren, hele dagen onder de mediterrane zon en elke dag een frappé bij het ontbijt. Dàn ben je in Griekenland. En omdat wij de Griekse eilanden nog lang niet allemaal ontdekt hebben, zetten we heel graag voet aan wal op Kreta. Nu ja, we stappen uit het TUI blauwe vliegtuig. En zien een al even helderblauwe hemel en een nog blauwere zee. De luchthaven van Heraklion ligt vlak aan het water en de middagzon reflecteert 1000 tinten blauw. Ons avontuur begint! Lees hieronder onze redenen waarom Kreta ideaal is voor een ontspannen vakantie met kinderen.

1. Zon, zee, strand en een beachbar natuurlijk

Koop wat schepjes, een emmertje en misschien wat spectaculair ogend speelgoed voor op het strand en je weet … De kinderen houden zich uren bezig met zandpaleizen bedenken, putten graven of bergen maken. Het strand is een magische plek. Is het de zee die als witte ruis de kinderen kalm houdt? Of is het de zoute zeelucht die op het eind van de dag een wit laagje op je huid achterlaat? In ieder geval: als we in mediterraans klimaat aankomen, dan hoort het strand er gewoon bij.

Onze vakantie speelt zich af ten oosten van Heraklion. Daar tippen we twee stranden waar je zonder moeite een hele namiddag doorbrengt:

– Voulisma Beach heeft strandstoelen te huur, maar je kan er ook gewoon je handdoek op het zand droppen. Dit strand ten oosten van Elounda staat bekend als gouden zandstrand dat grenst aan de turquoise wateren. Het strand is lang en smal, met verschillende mogelijkheden om er ook iets te eten en drinken. Voor wie op zoek is naar een zalige lunch, raden we hier restaurant Macramé aan. De beachbar zelf (met zwembad) is adults only, maar in het restaurant ben je met het hele gezin welkom.

– Vai Beach ligt in het uiterste oosten van Kreta en is misschien wel het speciaalste strand van het eiland. Omdat er door het hinterland een zoetwaterrivier stroomt, groeien er palmbomen tot op het strand. Je krijgt hier zowaar een Caraïbisch gevoel. Ook het restaurant is een topplek om te lunchen. Voor een ijsje kunnen de kinderen terecht in de beachbar.


Lees ook: 7 redenen om verliefd te worden op de Griekse eilanden


2. Bijleren over de Griekse mythologie

De Vlaamse versie van The Masked Singer heeft in seizoen 3 de Minotaurus in een goed daglicht gesteld. Het ideale moment om de kinderen een verhaal te vertellen uit de Griekse mythologie. Over koning Minos en de Minotaurus, met tips over hoe je kan ontsnappen uit een labyrinth. Wil je als ouders graag wat cultuur meepikken, dan zijn verhalen zoals dat van de Minotaurus én het feit dat het gaat over een populair figuur uit The Masked Singer, godsgeschenken. De ruïnes van het Paleis van Knossos liggen niet ver van de luchthaven van Heraklion en zijn dus een bezoek waard. In een tweetal uren heb je zeker alles gezien. Dat is niet te lang om te vervelen en net lang genoeg om je eigen culturele dorst te lessen.

3. Pret in het aquapark

Natuurlijk heeft het hotel waar jullie verblijven een zwembad. En dat zorgt gegarandeerd voor heel veel plezier. Als je goed zoekt, vind je zelfs enkele hotels met een eigen aquapark. Een gigantisch voordeel als je reist met kinderen. Want extra glijbanen betekenen extra fun. Maar gaan jullie graag all the way wat betreft zwembadplezier? Dan zijn er in Kreta nog wel enkele aquaparken waar je je hart ophaalt. Wij gaan naar Aquaplus en dat was een schot in de roos. Bij het binnenkomen krijg je meteen een fantastisch overzicht over het lagergelegen park. De adrenaline begint hier al door je aderen te stromen. Probeer attracties zoals Black Jungle Tubes, Crazy River of ontspan even in de Tuin van Eden. Ook voor kleinere kinderen is er vanalles te beleven. Het hoeven niet altijd steile glijbanen te zijn.

Griekenland is voor ons altijd een heerlijke bestemming die blijft verrassen. En als het van ons afhangt, voegen we snel nog meer Griekse eilanden aan het lijstje toe.

Lees meer over: Europa   Familie   Griekenland   Hotspots   Kreta   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen