Lanzarote met kinderen: 5 x Kirstens tips op Lanzarote

Regen, wind, kou… De zon laat zich nog niet echt zien. Maar wel op Lanzarote. Onze koffers zijn gepakt, we hebben zin in deze voorjaarsbreak. Want hoewel de vakantiewensen in ons gezin van vijf best uiteenlopen, lijkt Lanzarote aan alles te voldoen. En nog veel meer. Hier zijn mijn vijf redenen voor jou om ook naar Lanzarote op vakantie te gaan.

1. Hotel aan het strand

Onze heerlijke vakantie op Lanzarote begint al met het hotel. Seaside Los Jameos ligt namelijk direct aan zee. Aan een zwart strand van lavazand; dat vinden de kinderen heel bijzonder. Zo vertellen we hen meteen veel over het eiland. We wijzen de Vuurbergen in de verte aan, leggen uit hoe magma diep uit de aarde komt en dat het eiland door vulkaanuitbarstingen is ontstaan. Ze vinden het spannend te horen dat het nog altijd heet borrelt onder de grond. De receptionist van het hotel vertelt ons dat je op het strand de mooie groene stenen Olivijn kan vinden. De kinderen gaan meteen aan de slag om die te zoeken. De stenen steken mooi af tegen het zwart van het zand. Een leuk begin van de vakantie.

TIP: Seaside Los Jameos heeft kamers met een tussendeur. Zo hebben Nick en ik samen een kamer en kunnen de kinderen plezier maken in hun eigen kamer – iedereen tevreden.

2. Alles even lekker, vers en gezond

Bij het hotel kozen we voor de all-in optie. Dat betekent niet te hoeven nadenken over boodschappen, koken of wie er aan de beurt is voor de afwas. Maar vrolijk aan tafel schuiven en ontdekken wat voor lekkers er uit de keuken komt. De eerste avond is het meteen smullen: een heel buffet vol heerlijke gerechten. Vis of vlees, vegetarisch of vegan, er is voor iedereen genoeg te kiezen. We leren wel om plaats over te houden voor het dessert, want daar heeft de keukenbrigade ook zijn best gedaan: tien soorten pudding, taart en ijsjes staan klaar. En dat is nog maar de Spaanse avond. Er volgt ook nog een avond met Italiaanse gerechten, Mexicaanse gerechten en Aziatische gerechten (rijsttafel en sushi).

3. Op uitstap over het eiland

Op vakantie plannen Nick en ik iets voor de ochtend en kiezen de kinderen wat we ’s middags doen. Dat is nu wel heel makkelijk: in de TUI app staan alle bezienswaardigheden van het eiland vermeld. Zo vinden we een excursie naar La Geria, een biologisch wijnproject. Elke wijnstok heeft hier zijn eigen kuiltje en staat beschut binnen een eigen, halfronde muur. Ook leuk: de wijn die hier verbouwd wordt, drinken we in de hotels op het eiland – lekker en lokaal. Met een huurauto gaan we ook op Green & Fair excursie naar Nationaal Park Timanfaya en het rotsdorp El Golfo aan het beroemde groene meer.

Op zondag toeren we naar een leuke markt in Teguise. We bezoeken ook het atelier van kunstenaar César Manrique, die veel betekend heeft voor het eiland. Zo bepaalde hij dat het bijzondere landschap zichtbaar moet blijven en gebouwen daarom niet hoger dan vier verdiepingen mogen zijn. Ook het beperkte kleurenpalet van witte muren en blauw, bruin en groen houtwerk heeft hij geadviseerd. Zijn nalatenschap herken je overal: in de kleuren van de huizen en zijn kunstwerken staan op veel rotondes – de kinderen herkennen ze onderweg al snel. Maar waar ze echt niet over uitgepraat raken, is de onderwaterduik die we met een onderzeeër maken. Dit voelt eerst spannend, maar dan magisch: op dertig meter diepte varen we tussen vissen en waterplanten door.


Ontdek nog meer bezienswaardigheden en tips op Lanzarote


4. Kidsclub en crêpes

’s Middags hebben de kinderen het voor het zeggen. Zwemmen in het mooie buitenbad van het hotel, een wedstrijd basketbal, een spelletje poolbiljart en pingpong… En snoepen van de dagelijkse hartjeswafels en verse crêpes (Julians favoriet) of een ijsje eten. Er is ook een kidsclub, waar Jackie een leuke canvas gymtas beschildert. Bij het hotel huur je ook makkelijk fietsen. Leuk om eens naar de prachtige badplaats Puerto del Carmen te fietsen. Ze hebben ze in alle soorten en maten, zelfs voor zes personen en voor mindervaliden. En wanneer de avond aanbreekt, hebben Nikki, Julian en Jackie veel plezier in de kinderdisco en de gamehall.

5. Die zon!

Het klimaat op Lanzarote is heerlijk. Zo vroeg in het jaar is het al lekker warm, waardoor we eigenlijk de hele week in de buitenlucht zijn. De kinderen hebben ook het meeste plezier in het (verwarmde) zwembad. Zo fijn dat je buiten kan zijn en niet aangewezen bent op een galmend binnenzwembad. Het is ook niet zo druk in het hotel, dus alle ruimte om met een bal over te gooien en te spetteren. Ja, het zijn heerlijke dagen boordevol leuke momenten en ontdekkingen. En of we genieten.

Een vakantie met kinderen naar Lanzarote is zeker een aanrader, we hebben weer veel nieuwe herinneringen gemaakt. Op zoek naar nog meer inspiratie voor een vakantie met kinderen? Lees dan eens mijn blogs over citytrip naar Londen of vakantie naar Ibiza.

 

Lees meer over: Actie!   Europa   Lanzarote   Met de kinderen   Spanje  
Gerelateerde verhalen