Leuke plekjes met kinderen op Kaapverdië: 5 x avontuur

Op vakantie gaan, dat is de eerste dagen vaak platte rust terwijl de kinderen in en rond een fel blauw zwembad spelen. Cocktail in de hand, voeten in het water en genieten van die momenten zonder al te veel verantwoordelijkheden. Heerlijk toch. Nu is dat zittend gat van ons het na een dag of drie ook wel beu en hebben we vaak nood aan wat actie en avontuur. Met deze 5 activiteiten kan je op het Kaapverdische eiland Sal alvast de wonderen van het eiland verkennen.

1. Trek de woestijn in

Voor actie en avontuur ga je naar het binnenland. Verken het ruige woestijnlandschap en rijd naar enkele kleine steden zoals Palmeira of Santa Maria. Ook Murdeira is een kleurrijke plek, vlak aan de oceaan. De huizen hier zijn, in contrast met het landschap, eenvoudig maar kleurrijk. Rijd voorbij de fata morgana’s van Terra Boa alsof je je in een stripverhaal bevindt en bezoek eventueel de meren van Pedra de Lume die even zout zijn als de Dode Zee. De woestijn intrekken kan je per 4×4 of met een buggy. Met de auto ligt de nadruk meer op het verkennen van het eiland met alle charme die erbij hoort. Tijdens een buggy tour, voor kinderen vanaf 6 jaar, ligt de nadruk op de actie en het avontuur in de woestijn.

2. Haaien tussen je benen

Aan de oostkust van het eiland is de zee rustiger en het water net iets warmer. Daarom vind je hier citroenhaaien. De babyhaaien zwemmen vlakbij de kust zo tussen je benen door, terwijl ze azen op de kleinere vissen. Om dit te beleven ga je naar een plek met de toepasselijke naam ‘Shark Bay’. Je kan ter plekke waterschoenen huren om de zee in te gaan, of je neemt ze zelf mee. Deze zijn verplicht en echt wel nodig. De ondergrond is ruw met rotsachtige stenen.

3. Snorkeltour met privéboot

Houd je net zoals wij van het leven in en op het water? Dan kan je perfect gaan snorkelen in het kristalhelder water rond Sal. Het onderwaterleven is er divers en levendig. Nog een leuke tip: vanuit Palmeira ga je per privéboot het water op en vaar je voorbij rustige, kraakheldere baaien én onstuimige, ruwe stranden vooraleer de kapitein de boot voor anker legt en je het water in plonst om te snorkelen.

4. Waterpret in het oceanpark

Zijn je kinderen 7 jaar of ouder? Dan kan je ook het kind in jezelf even bovenhalen aan het strand van Santa Maria. Daar vind je een opblaasbaar waterpretpark in de oceaan waar je naar hartenlust kan glijden, klimmen en springen. Er is een ingebouwde trampoline om vanop het platform in zee te springen of een luchtkussen dat je in het water katapulteert. Probeer je evenwicht maar te bewaren! Plezier verzekerd, zowel voor ouders als kinderen!

5. Schildpadden redden

Op het strand vlakbij de hotels Riu Palace en Riu Funana vind je Project Biodiversity. Dit is een ecologisch project om bedreigde zeeschildpadden meer overlevingskansen te geven dankzij afgesloten broedplaatsen op het strand. Toerisme zorgt namelijk niet alleen voor economische groei, maar ook voor extra moeilijkheden voor de schildpadden die de stranden van Sal gebruiken om hun eieren te leggen. Omdat TUI dit project ondersteunt, heb je de kans om het van dichtbij te bekijken en erover te leren. Elke dag worden hier tientallen baby schildpadjes geboren en wij konden daar getuige van zijn.

Deze 5 kindvriendelijke activiteiten op Sal bezorgen je sowieso een geslaagde en actieve vakantie. Leer zo de verschillende gezichten van Kaapverdië kennen. Nood aan wat rust? Check onze tips voor een relaxte vakantie op Sal met de kinderen.

Lees meer over: Afrika   Familie   Hotspots   Kaapverdië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen