Wie dit leest is in… Frankrijk

Ongestoord uren lezen in de Franse zon met het golvende water van de Middellandse Zee aan je voeten. Voor velen het ultieme vakantiegevoel. Eindelijk weer eens tijd om een aantal boeken te verslinden zonder de constante afleiding van het dagelijkse leven. En wat is nu leuker dan een boek lezen dat zich precies afspeelt op de plek waar je op dat moment verblijft? Begeef je tussen de lavendelvelden van de Provence, flaneer door Parijs of lig met een grote zonnebril op aan de Côte d’Azur. De volgende boeken brengen je direct in Franse sferen:

Les Misérables – Victor Hugo

Waar je ook verblijft, in Frankrijk geniet je ’s zomers zowel aan de Côte d’Azur als in de Franse Alpen. Zoek een leuk plekje in de zon en verlies jezelf helemaal in Les Misérables van Victor Hugo. Het boek vertelt het verhaal van Jean Valjean, een 19-jarige jongeman die terecht komt in een strafkamp door het stelen van een brood. Na zijn straf uitgezeten te hebben heeft hij er genoeg van en probeert hij een nieuw leven op te bouwen. Hij werkt zich op tot gerespecteerd burger. Maar toch blijft z’n verleden hem achtervolgen. Hij vlucht samen met zijn aangenomen dochter Cosette naar Parijs. Daar lijkt alles even goed te gaan, maar tevergeefs… Deze melodramatische nagelbijter neemt je mee naar de 19e eeuw. Een echte must-read als je het ons vraagt.

Super de luxe – Suzanne Vermeer

Nog zo een topper die mee moet in de bagage tijdens een vakantie Frankrijk is het boek Super de luxe van Suzanne Vermeer. Het verhaal speelt zich af aan de Franse Rivièra, het oostelijke deel van de Franse kust. Ga er eens lekker voor zitten met een goede chardonnay naast je. Vlogster Emma van Zomeren viert vakantie aan de Franse Rivièra waar ze een steenrijke Italiaanse tweeling ontmoet. Ze wordt uitgenodigd om mee naar een penthouse in Monaco te gaan. Dagen vol ongekende luxe volgen. Tot ze op een dag wakker wordt en het penthouse ineens leeg is gehaald en de tweeling nergens te bekennen is. Een lekkere ‘weglezer’ voor op vakantie dus. En zeer geschikt om bij weg te dromen op een warm strand in Frankrijk.

Een appartement in Parijs – Guillaume Musso

Zin in een spannende thriller die zich afspeelt in Parijs? Neem alvast een lekkere kop koffie of een fris wit wijntje bij de hand, want dit verhaal laat je zeker niet los. Een appartement in Parijs van Guillaume Musso vertelt het verhaal van Madeline en Gaspard, een Britse politieagente en een mensenschuwe schrijver. Door een misverstand moeten ze noodgedwongen enkele dagen samen doorbrengen. Ze huurden namelijk beiden dezelfde studio voor dezelfde periode. De studio was ooit eigendom van de schilder Sean Lorenz, die overleed aan de verdriet die hij meedroeg door de moord op zijn jonge zoon. Hij liet drie schilderijen na, maar die zijn sindsdien spoorloos. Madeline en Gaspard besluiten samen te onderzoeken wat er mee gebeurd is, maar ze moeten eerst hun eigen demonen onder ogen zien te komen… Benieuwd welke?

Lezen in Frankrijk – Margot Dijkgraaf

Kijk voorbij alle cliché beelden van Frankrijk. Dit boek is een must-read én literaire reisgids voor de echte Frankrijkganger. Franse schrijvers nemen je mee op reis naar plekken in Frankrijk die een belangrijke rol spelen in zijn of haar werk. Zo ontdek je met schrijver Alain Mabanckou de multiculti wijk chateau Rouge in Parijs. Reis je met een ander naar Nice en laat Michel Houellebecq je Rocamadour zien. Maak je dus op voor ‘Un tour de la France’. En leer Frankrijk pas echt goed kennen door de ogen van hedendaagse Franstalige schrijvers.

Amusez-vous bien in Frankrijk!

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Frankrijk   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen