Wie dit leest is in… Mexico

Niets is leuker dan lezen aan de rand van het zwembad. Alhoewel… niets is leuker dan lezen aan de rand van het zwembad over het land waar je nu op vakantie bent. Met natuurlijk een margarita naast je, want je ligt wel onder de Mexicaanse zon. Dit zijn wat ons betreft de must-reads om te lezen tijdens je vakantie in Mexico.

Rio Grande – Nathalie Pagie

Voor een erg spannende roadtrip door Mexico is Rio Grande van Nathalie Pagie een echte must-read. Het boek gaat over journaliste Tara die op zoek gaat naar haar vermiste collega Diego in –jawel- Mexico. Samen met de geheimzinnige undercover agent Jay reist ze door de binnenlanden van Mexico en belandt ze op schimmige plekken. Dit bloedstollende avontuur leest vlot, veilig en comfortabel vanuit je luie hangmat.

Labyrint der eenzaamheid – Octavio Paz

Wil je de Mexicanen, hun kijk op het leven en alles wat daarbij hoort leren kennen? Lees dan het Labyrint der eenzaamheid van Octavio Paz. Een van de belangrijkste Mexicaanse schrijvers en denkers van de vorige eeuw. In dit boek onderzoekt hij volledig op zijn eigen kosmopolitische wijze de Spaanse en Indiaanse wortels van zijn cultuur. In 1990 werd hij bekroond voor zijn oeuvre met de Nobelprijs voor Literatuur.

Rode rozen en tortilla’s – Laura Esquivel

Een luchtiger –en zeker ook smakelijker- verhaal voor onder de Mexicaanse zon is Rode rozen en tortilla’s van Laura Esquivel. Deze roman vertelt over de onmogelijke liefde tussen Tita en Pedro en toch weet ze via de meest wonderlijke gerechten haar gevoelens over te brengen aan hem. Een magisch en humoristisch boek vol kleurrijke recepten, passie en liefde zoals ze dat alleen in Latijns-Amerika kunnen. Een echte aanrader om te lezen in Mexico als je houdt van zijn traditionele keuken.

Maskers, Macho’s en Mañana

Als voorbereiding op je reis naar Mexico is een taal- of reisgids altijd een goed idee. Het leest trouwens ook erg vlot op je ligstoel onder een wuivende palmboom met een tropische pina colada in je hand. Je zal versteld staan hoe makkelijk je het Spaans dan ineens vindt. Want als jij ceviche, mole of huevo con frijoles in español bestelt, maak je zeker vrienden. Al is dat niet moeilijk met de altijd vrolijke Mexicanen. Tja, welke reisgids kies je dan? Probeer eens iets anders en ga bijvoorbeeld voor Maskers, macho’s en mañana. Een verrassende reisgids over de Mexicaanse cultuur en diepgewortelde passies, dromen en emoties van dit bijzondere volk. Wil je tijdens je vakantie van de gebaande paden af, dan kan de Insight Guides Mexico je daarbij helpen: praktisch met vele achtergronden. Of misschien nog beter: vraag het de locals. In je beste Spaans natuurlijk…

Niets leest lekkerder dan een ligbed onder de Mexicaanse zon. Bekijk onze vakanties eens en laat de voorpret maar beginnen.

Lees meer over: Caraïben   Mexico   TUI nieuws   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen