Een luxevakantie in Egypte: waarom verwennerij hier een understatement is

Heb je dat ook wel eens, behoefte aan luxe? Even nergens aan denken en voor je laten zorgen. Ik heb goed nieuws: dat kan. Hotel Rixos Premium Seagate is letterlijk een paradijs. Ik vertel je waarom dit de ultieme luxevakantie in Egypte is. En het is hier ook nog eens het hele jaar door mooi weer.

Pure verwennerij

Bij binnenkomst fris ik me eerst op met een handdoekje en neem uitgebreid de tijd voor een verse aardbeiensmoothie. Het golfkarretje staat klaar en brengt me naar de kamer. Ik voel me een prinses. De kamerdeur gaat open en ik trek een sprintje om een duik in het bed te nemen. Goedgekeurd. Via mijn terras loop ik door naar het zwembad. Het personeel ziet mij aankomen en legt een handdoek voor me klaar op een ligbed. Binnen no time staat mijn favoriete drankje naast me. Ook wordt mijn zonnebril nog even schoongemaakt. Gebeurt dit nou echt? Ik moet nog landen geloof ik. Hier hoef je letterlijk nergens aan te denken.

Wat een dilemma’s

Je hebt hier geen zorgen. De enige problemen hier zijn een aantal dilemma’s. Strand of zwembad, Turks à-la-carterestaurant of seafood, sauna of jacuzzi, snorkelen of volleyballen. Ik besluit te gaan snorkelen. De pier eindigt op een prachtig stukje Rode Zee met kleurrijke onderwaterwereld. De flippers en snorkelset liggen al klaar. Na een uurtje snorkelen krijg ik een zachte handdoek aangereikt en staat de golfkar klaar om me weer terug te brengen naar het hotel. Want stel je voor dat je moet lopen tijdens je vakantie.

Roetsj

Maar dan het waterpark.. Dat maakt iets in mij los. Ik probeer mijn gezicht in de plooi te houden wanneer ik hier naar binnen loop. Lastig, want ik sta te popelen. Alle 23 glijbanen MOET ik testen. En dat doe ik dan ook ongegeneerd. Ook hier gaat de service gewoon door. Het ligbed wordt weer opgemaakt en de drankjes zijn onderweg. Alles klopt.

Tijd te kort

Wat ben ik blij dat ik hier een week verblijf. Eigenlijk is het nog te kort. Maar ik kan wel iedere avond een ander à-la-carterestaurant uitproberen, want er zijn er hier maar liefst zeven van. Turks, Frans, Italiaans, Chinees, ga zo maar door. Zelfs ‘s ochtends ontbijt je uitgebreid in één van de à-la-carterestaurant. Luxe krijgt bij Rixos Premium Seagate letterlijk een nieuwe betekenis.

Lees meer over: Afrika   Egypte   Hoteltips   Luxe   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen