5 x de leukste markten in Londen

Londen biedt je alles wat je nodig hebt om heerlijk te shoppen: van grote modehuizen en kleine boetiekjes tot pop-upwinkels en designer stores. Je wordt hier als shopaholic op je wenken bediend. De beste en bekendste straten om te winkelen zijn Oxford Street, Regent Street, Bond Street, West End, Belgravia en Sloane Street. Maar wist je dat er naast de bekende winkelstraten ook heel wat markten zijn die niet mogen ontbreken tijdens je citytrip Londen? Wil je even weg van de ketens en shoppen als een local? Bezoek dan een – of meerdere – van deze markten en ervaar het echte big city life.

Brick Lane Market

Brick Lane Market in East Londen is een typische vlooienmarkt, die wekelijks heel wat creatievelingen aantrekt. Denk: kramen met tweedehands spulletjes, meubels, eten en vooral heer erg veel vintage. Je vindt hier vast wel een uniek stuk om je huis net dat tikkeltje extra te geven of om je kleerkast wat op te smukken.

→ Brick Lane Market is elke zondag open tussen 8 en 14 uur. Bereikbaar via de metrohaltes Aldgate East, Liverpool Street en Shoreditch.

Borough Market

Borough Market is een walhalla voor foodies. Je vindt hier kramen met zowel de meeste verrassende gerechten als klassieke Engelse producten. Je koopt hier de lekkerste oesters, cheddar, worstjes, broodjes, scones en cakes.

→ Borough Market is open op woensdag en donderdag tussen 10 en 17 uur, vrijdag tussen 10 en 18 uur en zondag tussen 8 en 17 uur. Bereikbaar via metrohalte London Bridge Station.

Portobello Road Market

Whoopsidaisies, Portobello Road groeide van een relatief onbekende markt in Notting Hill uit tot een absolute must-do dankzij de gelijknamige film uit 1999. In de beroemde winkelstraat vind je prachtige vintage items. De spullen zijn een stuk luxueuzer en van goede kwaliteit. Op zoek naar lekker eten of unieke snuisterijen voor in je huis, dan ben je hier aan het juiste adres.

→ Portobello Road Market is elke vrijdag en zondag open. Bereikbaar via de metrohaltes Notting Hill, Westbourne Park of Ladbroke Grove.

Camden Market

Deze markt in Camden Town heeft kramen met kunst, kleding, antiek, eten en muziek. De antieke look en feel maakt de markt net zo charmant. Die charme zie je terug in het publiek dat over Camden Market struint; je kijkt je ogen uit. De bijzondere stijlen, kleding en kapsels die hier voorbij komen zijn geweldig om te zien.

→ Camden Market is open van donderdag tot zondag. Bereikbaar via metrohalte Camden Town.

Covent Garden Market

De meest bekende markt van Londen is amper nog wat het ooit was geweest. Vroeger was Covent Garden Market een echte groente- en fruitmarkt waar lokale boeren hun net geoogste groentes kwamen verhandelen. Tegenwoordig kan je er terecht voor kleding, sieraden en antiek. Ben je op de tweede vrijdag van de maand in Londen? Dan val je met je neus in de boter: er is dan namelijk een extra Foodlovers markt.

→ Covent Garden Market is bereikbaar via metrohalte Covent Garden.

Mijn tip voor je volgende citytrip Londen? Skip de winkelstraat en ga op zoek naar de bijzondere plekjes en snuister wat rond op de gezellige marktjes.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen