Mexico in beeld: 4 x momenten die je vakantie verrijken

Wanneer we herinneringen van onze vorige vakantie Mexico bovenhalen, verschijnt meteen een big smile op ons gezicht. Het tropische klimaat, de prachtige witte stranden en het azuurblauwe water zijn troeven die bij iedereen wel in de smaak vallen. Maar Mexico heeft ons nog veel meer onuitwisbare indrukken gegeven. Denk maar aan de diepgewortelde Mayacultuur, de natuurpracht van de magische cenotes en de altijd goedlachse bevolking. Je kent ongetwijfeld de uitdrukking een foto zegt meer dan 1000 woorden’, dus we laten je graag onze reis in Mexico herbeleven in beeld.

1. Magische cenotes

Deze magische natuurverschijnselen moet je ervaren tijdens jouw vakantie in Mexico. Als je in zo’n met water gevulde grot stapt, waan je je in een andere wereld. Wij bezoeken cenote Suytun, cenote Oxman en cenote Minotauro. Elk van deze uniek op zijn eigen manier. Uiteraard kunnen we het niet laten om een verfrissende duik te nemen in het kristalheldere water. Instant tropisch vakantiegevoel!

2. Romantische strandwandelingen

De perfect witte stranden en het mooie blauwe water van Mexico nodigen uit om ’s ochtends en ’s avonds lange strandwandelingen te maken met z’n tweetjes. Hand in hand, met de voeten in het zand en het geluid van de golven op de achtergrond… Gegarandeerd het meest romantische moment van de vakantie.

3. De diepgewortelde Mayacultuur

De Maya’s hebben overal hun sporen nagelaten in het Mexicaanse landschap, en dat willen we graag met eigen ogen bewonderen. We gaan op TUI uitstap naar de prachtige ruïnes van Coba, waarna we de jungle in trekken om een traditioneel Mayaritueel bij te wonen. De locatie is adembenemend, met eeuwenoude bomen die een wisselend lichtspel van de zon doorlaten. Het hoofd van de stam, die nog leeft volgens de oeroude Mayacultuur, zorgt voor een persoonlijk welkom. Daarna dompelt hij ons helemaal onder tijdens een spirituele reiniging. Een moment dat ons zal bijblijven, puur kippenvel.

4. Kleurrijk Mexico in al zijn charme

Waar we ook gaan, we weten altijd de lokale cultuur te appreciëren. Daarom plannen we een daguitstap naar Valladolid, een van de karakteristieke en meest kleurrijke steden in Yucatán. Wanneer we door deze kleine charmante stad wandelen, borrelt meteen een warm gevoel naar boven. De kleurrijke gevels, de gastvrije bevolking en straatmuzikanten maken onze daguitstap helemaal goed.

Fototip: het barretje Burrito Amor is niet alleen een aanrader op vlak van prijs-kwaliteit, maar is ook zeker een foto waard.

In Mexico vind je veel ervaringen die je leven verrijken. Snuif de charmante sfeer op in gezellige steden, ga op zoek naar unieke, lokale plekken en geniet vooral van elkaar. Meer van onze ervaringen zien? We hebben eerder al meerdere plekken voor je in beeld gebracht. Hier ontdekken we de prachtige stad Malaga. En in deze blog nemen we je via onze foto’s mee op reis door Kenia. Of ga mee op rondreis door Vietnam, het land van de reizende draak.

Lees meer over: Caraïben   Hotspots   Mexico   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen