Dit zijn de 10 mooiste stranden op Ibiza

Een frisse duik in helderblauw water, lange wandelingen over witte zandstranden en de lekkerste cocktails drinken bij chiringuitos. Ben je ook toe aan een strandvakantie op het paradijselijke Ibiza? We zetten onze top tien mooiste stranden op Ibiza op een rij. Spreid je handdoek, smeer je in en geef je over aan die Ibizavibes.

Cala d’en Serra

We beginnen bij de vrij kleine verborgen baai Cala d’en Serra in het noorden van Ibiza. Vanaf de ruïne bij de parkeerplaats zie je al waarom zo veel mensen dit het mooiste strand op Ibiza noemen: je kijkt uit over de baai en het helderblauwe water. Het zachte zeebriesje en de warme temperaturen zorgen voor het echte Ibizagevoel. Bij de chiringuito, ofwel: beachbar, staan de verkoelende drankjes al klaar. Nog meer verkoeling? Neem een verfrissende duik. Extra fijn: het witte strand wordt omringd door rotsen, waardoor je altijd heerlijk in de luwte ligt. Vanaf Portinatx is het slechts een paar minuten rijden naar Cala d’en Serra. De borden wijzen je de weg: via een steile hobbelige weg rijd je tot aan de parkeerplaats bij de hotelruïne.

Cala d’Hort

In het zuidwesten vind je een van de mooiste stranden op Ibiza: Cala d’Hort. Hier relax je namelijk met uitzicht op het beroemde rotseiland Es Vedra, omgeven door mythes en, volgens de verhalen, magische energie. En bovendien gewoon een prachtig zicht om te bewonderen vanaf je handdoek. Schuif zeker ook aan op het terras van restaurant El Carmen en smul van de lekkerste paella en visgerechten. Vers van de vissersboten die je op het helderblauwe water ziet dobberen. Het strand is deels van kiezels en deels van zand. Vertrek dus vroeg om een fijne plek te bemachtigen. Onze tip: blijf hangen tot zonsondergang voor een betoverend uitzicht over zee en Es Vedra.

Es Vedra en Atlantis

We noemden hem al even: de rots Es Vedra, een rotsachtig eiland voor de kust van Ibiza. Oké, het is geen strand, maar door de mysterieuze verhalen is het zeker noemenswaardig. Zo zou het eiland een plek zijn waar ufo’s en aliens landen. Anderen geloven dat het de top van de gezonken stad Atlantis is. En echt bewezen: Es Vedra veroorzaakt een groot magnetisch veld. Dat komt door de kalksteen waar de rots uit bestaat. Naast alle mythes is Es Vedra sowieso een mooie plek om vanaf Cala d’Hort te bewonderen. Nieuwsgierig geworden naar dit mysterieuze eiland? Boek dan een bootexcursie in de haven van San Antonio en bekijk het eiland van dichtbij!

Cala Xarraca

Wil je wat meer avontuur? Dan is Cala Xarraca een strand voor jou. Duik- en snorkelliefhebbers halen hier hun hart op. Het rustige en helderblauwe water geeft een ongelofelijke kijk op de onderwaterwereld vol koraalriffen en kleurrijke vissen. Het strand is omgeven door pijnbomen en witte villa’s vallen op in de groene achtergrond. En die vredige omgeving is perfect voor een wandeling langs de kust van Ibiza. Volg de rotsachtige paden en geniet onderweg van je uitzicht over zee. Na je wandeling ontspan je in het natuurlijke modderbad dat naast het strand ligt. Ze zeggen dat de modder een genezende werking heeft en de huid kalmeert. Genieten!


Lees ook: Hippiemarkten op Ibiza – 4 x hier wil je naartoe


Cala Xuclar

Bij Ibiza denk je misschien vooral aan stranden met hippe beachclubs en vrolijke muziek. Maar ook voor liefhebbers van rust zijn er genoeg stranden. Het noordelijk gelegen Cala Xuclar is de plek voor een ontspannen dag strand. Hier wachten je zon, zee, strand en… stilte. Heerlijk voor een siësta in de zon. De baai zelf is ongeveer 40 meter lang en omgeven door rotsen. Het heldere zeewater maakt Cala Xuclar een goede locatie om te snorkelen. Daarnaast vind je er de kleine chiringuito Cala Xuclar, waar je heerlijke drankjes en klassieke gerechten geserveerd krijgt. Onze aanraders: proef de verse mediterrane gegrilde vis of ga voor een salade.

Sa Caleta

Sa Caleta is een absolute must-see. De omliggende rode rotsen en het helderblauwe water zorgen voor een mooi contrast. Geen wonder dat dit zuidelijk gelegen strand beschouwd wordt als een van de mooiste stranden op Ibiza. Het strand ligt op zo’n 11 kilometer van Ibiza-stad, je bent er dus zo. Ook bij families met kinderen is dit strand populair. Het ondiepe water is ideaal voor de allerkleinsten. En ben je er toch, geniet dan van een natuurlijke spabehandeling. Op de kliffen vind je namelijk veel terracottaklei waarmee je jezelf kunt insmeren. Ze zeggen dat de klei zelfs helende eigenschappen heeft.

Cala Salada en Cala Saladeta

In het noordwesten van Ibiza ligt een kleine baai met de twee prachtige stranden Cala Salada en Cala Saladeta. Deze twee mooiste stranden op Ibiza zijn de absolute favoriet van veel vakantiegangers. De omgeving met kristalhelder water, hoge roodbruine rotsen en dennenbomen geven een paradijselijk gevoel. Spreid je strandlaken uit, steek je parasol in het zand en trakteer jezelf op een frisse mojito van de kraam van Mr. Mojito. Hier is het heerlijk toeven. Honger gekregen? Op Cala Salada vind je één eenvoudig restaurant met echte mediterrane gerechten zoals paella, verse vis en salades.

Cala Llonga

Aan de oostkust het eiland vind je vlak bij Santa Eulalia de baai Cala Llonga. De baai grenst aan beide kanten aan beboste heuvels en is een van de mooiste stranden op Ibiza voor families met kinderen. Het strand is ongeveer 200 meter lang en 100 meter breed en het water blijft lang ondiep. Vergeet dus niet een emmer en schepje om een zandkasteel te bouwen. En ook in de speeltuin direct aan het strand hebben je kinderen de grootste lol. Water- en speelplezier is hier gegarandeerd.

Overnachtingstip: verblijf in TUI SUNEO Cala Llonga en sta na 50 stappen al op het strand.

Cala Gracioneta

Een klein pareltje is het: het 40 meter brede strand Cala Gracioneta, een beetje verstopt tussen San Antonio en Cala Salada. Klein maar fijn, want de omgeving is prachtig. Het strand met fijn zand en kraakhelder water wordt omringd door hoge rotsen en geurende pijnbomen. Je bereikt het strand via het restaurant Chiringuito. Het restaurant ligt een beetje verborgen en het is er daarom vaak niet druk. Tegen de heuvels aan zijn plateaus gemaakt op verschillende hoogtes waar je heerlijk dineert. Of nog relaxter: laat je maaltijd naar je toe brengen op het strand. Uitgegeten? Zwem via Cala Gracioneta langs de rotsen naar het zusterstrand Cala Gracio. Zo ontdek je nog een van de mooiste stranden op Ibiza.

Naast de mooie baaien en stranden is er nog veel meer te beleven op Ibiza. Gaan de kids ook mee? Lees dan ook hoe je vakantie naar Ibiza met kids een groot feest wordt.

Lees meer over: Europa   Ibiza   Pure ontspanning   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen