New York bezienswaardigheden: 5 x wat te doen in New York

Een stad als deze staat bij iedereen denk ik (hoop ik!) hoog op de bucketlist. New York heeft iets magisch en er valt hier zoveel te beleven. Ik ging samen met mijn vriend naar the city that never sleeps en geef je tips voor de leukste New York bezienswaardigheden.

1. Brooklyn Bridge zonder de massa

We maken de eerste dag goed gebruik van de jetlag. Om 5 uur nemen we de metro naar York Street (Brooklyn) en wandelen we naar de Brooklyn Bridge. In tegenstelling tot overdag is het heerlijk rustig en hebben we de brug bijna voor ons alleen. Op dit tijdstip maak je dan ook de mooiste foto’s. We wandelen van Brooklyn terug naar Manhattan en na een koffie bij Starbucks schuiven we aan bij Blue Stone Lane voor een vroeg ontbijt. Je vindt meerdere vestigingen door de stad dus er zit er altijd wel een in de buurt. Ze serveren hier van alles: van pancakes tot breakfast burritos en avocado toast. Met dit stevige ontbijt hebben we weer genoeg brandstof voor de rest van de ochtend.


Hardlopen in New York? Ontdek de voordelen en de beste routes


2. Van uitzichtpunt naar uitzichtpunt

Dit kan natuurlijk niet ontbreken. We zoeken de hoogte op en bekijken deze stad vol wolkenkrabbers van bovenaf op een van de vele uitzichtpunten. Net voor zonsondergang nemen we de lift naar de 86e verdieping van de Empire State Building en bekijken we hoe de stad transformeert van dag naar avond.

Een andere middag bezoeken we de Summit One Vanderbilt. Dit uitzichtpunt beslaat maar liefst 3 verdiepingen en is helemaal Instawaardig voor de mooiste foto’s. Naast het fantastische uitzicht biedt Summit ook een kunstbeleving ‘Air’ waar je op verschillende verdiepingen doorheen loopt. Ik loop door een ruimte gevuld met spiegels die een surrealistisch beeld geven en ik weet niet waar ik moet kijken (en dan heb ik het niet over het uitzicht).

Tot slot is in de nieuwe hippe wijk Hudson Yards recentelijk het hoogste outdoor observatiedeck Edge geopend. We hebben hier uitzicht over alle delen van New York en dit is het enige observatieplatform waar je naar beneden kan kijken. Durf jij op de glazen vloer te staan?

3. 9/11 memorial

We weten natuurlijk allemaal wat er is gebeurd op 9/11 in 2001. We bezoeken het memorial voor een indrukkend eerbetoon aan deze gebeurtenis. De twee waterbassins, die op de plek staan waar ooit de Twin Towers stonden, vormen het hart van het monument en worden gekaderd door alle namen van de slachtoffers die in het brons zijn gegraveerd. Bij een paar namen staat een witte roos, wat betekent dat ze op die dag jarig geweest zouden zijn.

Op hetzelfde terrein vind je ook het 9/11 Museum. We bezoeken dit gedeelte om nog meer gedocumenteerde achtergrond te krijgen. We worden meegenomen in de dag van begin tot eind in tekst en beeld. Ik vind het bezoek aan het museum heftig en ontroerend. Plan dan ook zeker wat luchtigs voor erna om er niet te lang in te blijven hangen.


Lees meer: De top 10 citytrips: met wie ga jij?


4. Down Under the Manhattan Bridge Overpass

Op naar een van de volgende bezienswaardigheden van New York. Aan de overkant van Manhattan (via Brooklyn Bridge) vind je de wijk Dumbo, een subwijk van Brooklyn. Deze wijk is hip en staat vol omgebouwde pakhuizen die op en top Amerika uitstralen. We wandelen langs de Manhattan Bridge View Spot (te vinden onder “Washington Street” in Google Maps) voor een mooie foto. Na een ochtend door deze wijk ploffen we neer bij de Time Out Market – een grote foodhall – voor een traditionele lunch met bagels. Is het lekker weer? Haal je lunch dan af voor een picknick aan de waterkant. Hier word je ook nog eens getrakteerd op een mooi uitzicht over Manhattan.

5. Sportwedstrijd

Dit land ademt sport en dit willen wij ook graag een keer beleven. We kopen een ticket voor de New York Mets om een honkbalwedstrijd van dichtbij te zien. Het Citi Field stadium ligt in Queens, maar is makkelijk te bereiken met de metro. Met een traditionele hotdog en hamburger nemen we plaats tussen de locals en de sfeer zit er goed in. Na een uur of 3 verlaten we met een positief resultaat het stadion. Voeg deze zeker toe aan je to do!

Ben je op zoek naar een slaapplek midden in de stad? Op Times Square vind je het recent geopende Riu Plaza Manhattan Times Square. Vanaf dit hotel sta je binnen no-time in Central Park, bij Rockefeller Center en alle andere bezienswaardigheden in New York. Wil je een highlight bezoeken die niet op loopafstand is? Om de hoek zit een metrostation die je gemakkelijk van A naar B brengt.

Liever op zoek naar een citytrip dichterbij huis? Ontdek deze verrassende bestemmingen in Europa.

Lees meer over: Actie!   New York   Samen weg   Verenigde Staten  
Gerelateerde verhalen