Oktoberfest München: dit feest wil je niet missen

Oktoberfest in München is een jaarlijks evenement dat miljoenen bezoekers trekt. Bierliefhebbers komen hier op het grootste bierfeest ter wereld samen en beleven een onvergetelijke ervaring. Het festival heeft – naast bier – heerlijke traditionele Duitse lekkernijen en attracties voor elke leeftijd. En als je uitgefeest bent, keer je terug naar je aangenaam hotel van TUI. Of je nu een gezellige bierdrinker bent of vooral geniet van de bruisende sfeer … Oktoberfest München is het feest dat je niet wilt missen.

Oorsprong en tradities

Zodra je het festivalterrein op loopt, ruik je vers gebrouwen bier, hoor je vrolijke muziek en zie je kleurrijke klederdracht. Duizenden mensen gekleed in traditionele Beierse kleding, de lederhosen en dirndls, zorgen meteen voor een authentieke en feestelijke ambiance. Waar komt dit grootse feest en de traditie vandaan? We nemen je even mee naar 12 oktober 1810, toen de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen in het huwelijksbootje stapten. Alle burgers van München mochten het huwelijksfeest bijwonen en vierden mee op de velden voor de stadspoorten. Hou de traditie in stand en begeef je tussen lachende en dansende mensen die proosten op het leven.


Op naar Duitsland: vier je vakantie in Beieren. Bekijk hier het aanbod van TUI


Bier en de Biergärten

Ja ja, bierliefhebbers. Jullie harten gaan nu sneller kloppen. De beroemde brouwerijen van München, zoals Paulaner, Löwenbrau en Augustiner, serveren hun beste brouwsels in de enorme biertenten. Terwijl je proost met medefestivalgangers, geniet je van pullen vol pils. De levendige sfeer in de biertenten is ongeëvenaard en de aanstekelijke energie is overal voelbaar. Bovendien zijn er ook knusse Biergärten verspreid over het festivalterrein. Ontspan in de schaduw van de bomen met een koud glas bier in je ene hand en een broodje Bratwurst in je andere hand. Oktoberfest München is een waar bierliefhebbersparadijs en moet je eigenlijk wel een keer meegemaakt hebben.

Kermisattracties en entertainment

Hou je vast – letterlijk en figuurlijk – want het Oktoberfest München heeft nog meer leuks voor je in petto. Wat dacht je van een indrukwekkende kermis met spannende attracties en kleurrijke kraampjes? Draai een rondje in de klassieke draaimolen of stap in het reuzenrad voor een spectaculair uitzicht over het festivalterrein. Oh … je bent een echte daredevil. Dan is die achtbaan iets voor jou. Als je liever met beide benen op de grond blijft, begrijpen we dat ook. Dagelijks zijn er optredens van getalenteerde bands. Zing en dans mee en laat je lekker even helemaal gaan op de traditionele Beierse muziek.


Dit zijn de leukste excursies en bezienswaardigheden tijdens je bezoek aan München.


Oktoberfest in München: dit moet je weten

Wist je dat het Oktoberfest in september begint? Dat lijkt onlogisch, als je je bedenkt dat het trouwfeest van de prins en prinses in oktober plaatsvond. Maar het feest werd jaren daarna zo groot dat vanwege de grotere kans op beter weer het feest in de loop ter tijd is verschoven naar september. De nachten zijn dan nog warm en zo geniet je langer buiten in de Biergärten. Nog één andere tip: zorg dat je een biertafel hebt. Het festivalterrein is gratis toegankelijk waardoor de biertenten snel vol raken. Laat je weekend tijdens het Oktoberfest München niet in duigen vallen en reserveer vooraf een tafel. Er wordt pas bier geschonken als je een plek aan een biertafel hebt. Geen plek? Geen bier. Dan moet je met lege handen toekijken hoe anderen feest vieren.

Bij TUI boek je heel simpel een comfortabel verblijf. Ga je voor een citytrip München of een vakantie Duitsland? Hoe dan ook: Oktoberfest München is het feest waar je bij wilt zijn. Het is niet alleen het beste feest ooit, het geeft ook een unieke gelegenheid om mensen van verschillende achtergronden en culturen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Lees meer over: Citytrips   Duitsland   Eten & drinken   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen