Volledig ontspannen op Kreta: Gaëlle deelt haar tips

Meer dan Griekenland moet het niet zijn: cultuur, geschiedenis, de gulheid van de Grieken en niet te vergeten, de overheerlijke Griekse keuken. Wat kan je nog meer verlangen van een bestemming om je batterijen weer volledig op te laden?

Na ons huwelijk hebben we als bestemming van onze huwelijksreis Kreta gekozen, en dat hebben we ons niet beklaagd, dus deden we het nog eens over. Ik kan deze bestemming ten zeerste aanbevelen voor een romantische vakantie. Je geniet er met volle teugen, zowel van je hotel als van de vele prachtige plekjes die het eiland rijk is. Op Kreta vind je ontelbare plaatsen die perfect geschikt zijn om je volledig te ontspannen. Lees hier mijn tips.

Verder hoef je niet te gaan

Ons hotel is op zich al een oase van rust. Het privézwembad voor onze kamer in Grecotel Caramel Boutique Resort is de perfecte plaats om volledig te ontspannen. Maar ook de rest van het hotel biedt vele rustige plekjes, zoals het gemeenschappelijke zwembad en de terrassen met zicht op zee. En vergeet ook niet de wellness: de massages en waterbehandelingen zorgen ervoor dat je de hele dag perfect in vorm blijft.

Vitamine D

Pak je badhanddoek of huur een ligstoel, zoek een plaatsje op een mooi strand en bestel een cocktail. De Griekse zon doet de rest om je de nodige portie vitamine D te bezorgen.

Het eiland Balos

We maken ook een kleine boottocht naar Gramvoussa en het eiland Balos. Een verfrissende rit over het kristalheldere water, fantastische uitzichten vanop het fort, parelwitte stranden… Niet te missen. Maak een wandeling over het warme zand, geniet van de landschappen en vergeet al je zorgen.


De perfecte Instagram foto? Gaëlle neemt je mee naar dé Instagram hotspots van Kreta.


AgrecoFarms

Bezoek AgrecoFarms! Het is een van onze beste herinneringen aan deze reis. Ik had nog nooit eerder zo’n concept gezien: een boerderij die de restaurants van de hotels voorziet van lokale producten. We proeven huisgemaakte producten zoals hun brood, olijfolie, wijn en honing. En tijdens de degustatie krijg je te horen hoe deze producten worden gemaakt. Een verrijkende ervaring in een idyllisch decor: uitgestrekte wijngaarden omringd door bergen.

Na dit bezoek krijgen we een typische Griekse maaltijd voorgeschoteld. De Kretenzers zijn zeer genereus en met niet minder dan vijftien gerechtjes hadden we genoeg voor twee dagen. Het was de mooiste plek waar we tijdens onze vakantie op Kreta hebben gegeten. Vergeet zeker niet foto’s te nemen om later deze mooie momenten te herbeleven. Ik kan deze plaats alleen maar aanbevelen. Het is de ideale gelegenheid om de lokale bevolking van het eiland te ontmoeten en hun cultuur te leren kennen.

Met deze tips ben je zeker van een  leerrijke, ontspannende en deugddoende vakantie op Kreta. Geniet van de zon, laat alles even los en vergeet de schitterende zonsondergangen niet.

Lees meer over: Europa   Griekenland   Hotspots   Kreta   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen