Op citytrip met kinderen: 5 x Kirstens tips in Londen

Een citytrip met drie kinderen van verschillende leeftijden… Ik kan niet ontkennen dat ik de avond voor vertrek heel even zenuwachtig word. Hoeveel kinderen houden er nou van cultuur en uitstappen naar steden? Mijn kinderen hebben in ieder geval niet altijd een hele lange spanningsboog. Toch hoorde ik enthousiaste verhalen van andere ouders over het maken van een citytrip met kinderen. Dus wil ik het ook heel graag eens proberen met ons hele gezin. Het liefst naar een stad die enigszins bekend is bij onze kinderen en met de trein te bereiken is. Wij zijn er snel uit. Zoals Joey Tribbiani, zou zeggen: London, baby!

1. Voor vertrek en tijdens de treinreis

We reizen naar Londen met de Eurostar en wat is dit een fantastische ervaring. In een paar uur sta je in centrum Londen. Onderweg heb je in de trein de mogelijkheid om tegenover elkaar te zitten, zodat je veel meer interactie met je kinderen hebt. Het perfecte moment om onze kinderen iets meer over Londen te vertellen door middel van spelletjes, boeken of films.

Om Londen meer tot de verbeelding laten spreken vonden we het handig om Nikki, Julian en Jackie op hun eigen niveau te informeren over wat je daar allemaal ziet en beleeft. Julian kreeg voor zijn verjaardag LEGO Londen. Deze set bestaat uit National Gallery, Nelson’s Column, London Eye, Big Ben en Tower Bridge, en bevat informatie over de geschiedenis van de gebouwen en historische feiten over Londen. Voor Jackie hadden we een prachtig pop-upboek van Paddington over Londen. Het is zo mooi dat ik het zelf ook al meerdere keren heb doorbladerd. Nikki kreeg een kleurboek van Harry Potter. Ideaal om samen te kleuren onderweg en in restaurants.

Wat onze kinderen ook leuk vinden, is een leuke-weetjes-lijst. Wat is de achtergrond van high tea? Waarom heet de Big Ben zo? Wist je dat Londen de grootste speelgoedwinkel van de wereld heeft? Weet je dat Engeland een andere munteenheid heeft? Weet je dat de mensen in Engeland aan de andere kant van de weg rijden? Hierbij kan een zak Engelse drop natuurlijk niet ontbreken.

2. Overnachten

Ik ging op zoek naar een centraal hotel. Voor jezelf al fijn, maar met kinderen vind ik het handig om niet ver te moeten reizen of lopen voordat je bij een bezienswaardigheid aankomt. We verblijven in Park Plaza Westminster Bridge. Een groot en modern hotel met zelfs een zwembad zodat de kinderen ter afwisseling ook kunnen zwemmen. Moe van alle indrukken en het reizen is even zwemmen toch wel heel erg fijn.

3. Manieren om je te verplaatsen

We stappen vanuit het hotel zo de metro in. Ook de Uber Boat is ook een enorm succes: het is de snelste manier om je te verplaatsen over de rivier de Theems en daarbij ook nog de schoonheid van Londen te zien. Alleen al deze boot en de metro zijn voor de kinderen een avontuur. Vooral als ze onderweg de hoogtepunten van Londen spotten, die zij vaak nog eerder opmerken dan ik. De hop-on-hop-off-bus is op zichzelf ook al een attractie. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd makkelijk om in een echte Londense Taxi te stappen waarin er zelfs genoeg plaats is voor 5 tot 6 personen én bagage.

4. Sightseeing

Waarom Londen zo geschikt is voor iedereen? Werkelijk voor alle leeftijden zijn leuke bezienswaardigheden te vinden. Ik vind het moeilijk mijn favoriet te kiezen. Naast alle bekendste highlights (Tower Bridge, Londen Eye, Buckingham Palace, Big Ben, Westminister Abbey, Tower of Londen, St. Paul’s Cathedral), die we met een hop-on-hop-off-bus bewonderen, gaan we ook een dag naar de Harry Potter Studios. Omdat het in Londen wel eens regent, is dit het ideale uitje. Dat geldt ook voor het National History Museum, Madam Tussauds en Shrek’s Adventure London, dat zich naast de London Eye bevindt. Er zijn ook genoeg vrijwel kosteloze activiteiten. Zoals met de metro reizen en de leukste stations ontdekken, zoals Paddington Station. En als je dan toch onderweg bent, pik even Angel Station mee, want die heeft de langste roltrap en dat is natuurlijk erg indrukwekkend.


Ook leuk: Naar Londen met kerst. Ontdek Londen tijdens de kerstdagen.


5. Eten

Wat is een bezoek aan Engeland zonder een high tea? We gaan naar Peggy Porschen en alleen al de locatie is om verliefd op te worden. De roze kleuren in combinatie met de prachtige kunstbloemen zijn werkelijk betoverend. Ook eten we bij Jungle Cave, een echt kinderrestaurant waar de olifanten, apen en leeuwen levensecht zijn. Dit restaurant is gevestigd naast een van de bekendste pleinen van Londen: Piccadilly Circus. Wederom ideaal om een bezienswaardigheid van Londen te combineren met een leuk uitje voor de kinderen.

Tot slot: polaroids plakken!

We vragen onze kinderen om zelf zo veel mogelijk foto’s te maken van dingen die ze leuk vonden in Londen. Thuis drukken ze deze af als polaroidfoto’s, en worden deze in een plakboek geplakt, versierd en voorzien van tekst. Op de laatste pagina plakt de ansichtkaart die ze vanuit Londen naar zichzelf stuurden.

Londen zit vol verrassingen, zelfs meer dan ik van tevoren had durven dromen. Ik kan oneindig lang doorgaan alleen al met onze mooie ervaringen. Deze citytrip naar Londen met de kinderen was meer dan geslaagd.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Familie   Hotspots   Londen   Verenigd Koninkrijk  
Gerelateerde verhalen