5 x hierom wil je met een vriendin op vakantie (zéker als je kinderen hebt)

Het is af en toe heerlijk om je koffers te pakken, het thuisfront gedag te zwaaien en met een vriend of vriendin op pad te gaan! Weer even terug in de tijd en net als vroeger de nacht doordoen (of juist inhalen) en urenlang kletsen over kleding, kennissen en ‘de jongens’. Wij vertrokken naar TUI BLUE Falésia in de de Portugese Algarve en kwamen écht uitgerust terug van vakantie. Een paar nachten met je buddy op stap, ik kan het iedereen aanraden, en wel om onderstaande vijf redenen:

1. Omdat gezelligheid (eindelijk!) geen tijd kent

Was dat maar waar! De nummer één reden om samen met een vriendin op vakantie te gaan, is dat je eindelijk weer ouderwets tijd voor elkaar hebt. Je staat samen op en je gaat samen naar bed, net als vroeger toen het (in ons geval) alleen maar over jongens, stomme docenten en dat ene wijntje te veel ging. Jongens zijn tegenwoordig echtgenoten, stomme docenten werden dito collega’s en dat ene wijntje te veel blijft een dingetje. Daarbij gaat het, between friends, eindelijk weer eens over wat wij vinden, willen en wensen. Die momenten dat moeders weer even gewoon vriendinnen zijn; onbetaalbaar.

2. Omdat je eindelijk kan bijslapen

Tropenjaren, it’s a real thing. Als je eenmaal kinderen hebt, weet je precies wat iedereen bedoelt. En ja, het wordt beter (zeggen ze), maar om nu even te ontsnappen aan het slaapgebrek is een vakantie met een vriendin een geweldig idee. Heerlijk is het om met een boek om negen uur naar bed te gaan gewoon omdat je daar allebei zin in hebt. En om vervolgens de ochtend daarna pas na negen uur er weer uit te komen. Echt waar, dat doet je goed.


Lees ook: zo kom je écht uitgerust terug van vakantie


3. Omdat je versie 2.0 van je vriendin leert kennen

Een van de allerleukste bevindingen van een vakantie met een vriend(in) is dat je eindelijk weer eens tijd maakt om de huidige versie van elkaar te ontdekken. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar vriendschappen die al jaren bestaan, gaan op en neer: nieuwe baan, nieuwe partner, andere stad, een kind, een ander huis. Het is niet zo vreemd dat dit iemand verandert en het is ook niet zo gek dat je niet alle ins en outs meer kent van je toch echt wel heel goede vriendin. Een paar dagen samen op stap werkt verzekerd! Het is zó leuk om de 2.0 versie van je vriend(in) weer écht te leren kennen.

4. Omdat je dan pas echte avonturen beleeft

Nu dacht ik altijd dat manlief en ik best wel ondernemend zijn, maar wat blijkt: verandering van spijs doet écht eten. Zo trokken we er bij het ochtendgloren opuit voor een uitgebreide hike en hopten we Portugese stadjes als nooit tevoren. Op avontuur met een vriendin, daar krijg je dus echt wat anders voor terug! Zo tafelden we met goddelijke tomaten met olijfolie en zout in Vilamoura, en shopten we in de regen door het idyllische Tavira – dan zou ik met de echtgenoot nooit gedaan hebben vrees ik.

5. Omdat je thuis komt met verhalen

Man of vrouw thuis? Een kindje of nog een paar meer misschien? Drukke baan? Grote kans dat jullie thuis zo je favoriete gespreksonderwerpen hebben samen. Wij wel. Bij ons zijn de onderwerpen vaak op één hand te tellen: 1: Vito, ons zoontje. 2: werk. 3: familie. 4: vrienden. 5: wat valt er nog te Netflixen? Niets mis mee, maar wie een paar dagen van huis is, komt thuis met verhalen over Portugese vergezichten, nieuwe gerechten om uit te proberen, verse roddels, verrassende inzichten, het wel of niet kopen of verkopen van ons huis, nieuws over gezondheidsperikelen, en nog zoveel meer onbelangrijke (maar reuze gezellige) wist-je-datjes. Doen dus!

Lees meer over: Europa   Hotspots   Portugal   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen