Culinair door Parijs: 6 foodtips voor je vriendinnentrip

Een vriendinnentrip is niet compleet zonder lekker te tafelen en te aperitieven. Tijdens onze ontdekkingstocht naar de leukste plekken van Parijs komen we heel veel hippe bars en gezellige restaurants tegen. Het is moeilijk kiezen, maar hier vind je onze 6 culinaire tips voor je citytrip in Parijs.

1. Italiaanse cuisine in Rue Montorgeuil

Rue Montorgueil is de vondst van onze citytrip in Parijs. Deze straat zit vol met bars en restaurants, allemaal hip, gezellig en Instagrammable. Ons oog valt op Maria by César, een Italiaans restaurant versierd met rozen binnenin. We kiezen op aanraden van de ober voor de zeevruchtenlinguini en linguini alla vongole, en die pasta’s kunnen niet beter zijn. Met een cocktail ernaast beleven we hier een geslaagde eerste avond. Tip: reserveer als je wat later komt (na 19u), want het is een populair restaurant bij de locals.

2. Brunchen in Rue Montorgueil

We blijven in Rue Montorgueil, waar we op dag 2 heerlijk brunchen in Petit Crème. We verwarmen ons op het terras met een koffie en chocomelk om de dag te starten. Onze aanrader: de wafel (ja!) met spek, avocado en gepocheerd ei. Ook het zalmroerei valt erg in de smaak. Samen met een warme drank, vers fruitsap en een granolayoghurt heb je een goedkoop brunchmenu voor 10 euro. Hier vertoef je in een leuke sfeer tussen de locals die met een koffie naast hen hun gedachten neerschrijven.

3. Macarons bakken

Onze vriendinnendate op dag 2: afspraak bij Galeries Lafayette Gourmet voor… een workshop macarons bakken. Deze Franse lekkernij zie je in alle geuren en kleuren beneden al tentoongesteld en nu gaan wij zelf de uitdaging aan. Een jonge vrouwelijke patissier begeleidt onze fijne kleine groep, zowel in het Engels als in het Frans. We spuiten samen de macaronschelpen op de bakplaat. Daarna maken we zelf de chocolade- en de pistacheganache. De ganache dresseren we mooi op de gebakken koek en klaar is onze macaron. Supermoeilijk is het uiteindelijk niet, en met de handige receptenkaart die we meekrijgen, kunnen we zeker ook thuis zelf aan de slag.


Wil je meer lezen over onze avonturen in Parijs? Check onze hotspots en activiteiten.


4. Crêpes proeven

Ja, het klinkt wat cliché… Een crêpe eten onder de Eiffeltoren. Maar je moet het echt wel doen. Deze crêpe-proeverij staat gepland na het bezoek aan het Parijse monument. We kiezen voor de klassieker: een Franse crêpe met Nutella. De zoetigheid wordt vers voor onze neus gemaakt. En ik moet zeggen: zo’n lekkere, warme crêpe doet ons deugd na de trip op de Eiffeltoren. We kunnen er zo weer tegen voor een paar kilometers.

5. Iets hartiger

Mag het ook eens wat hartiger zijn, stop dan in Little Café voor een heerlijke burger. Deze zijn hier fenomenaal en ook de frieten doen zeker niet onder voor onze Belgische frieten. Dit restaurant vind je in de gezellige wijk Le Marais, dus je eet hier tussen de jonge locals.

6. Een kunstig uitzicht

We eindigen met de sfeervolle tip om iets te eten op het bekende kunstenaarsplein van Montmartre. Het is wat duurder, maar de sfeer, het uitzicht op de kunstenaars en de zon op ons gezicht maken het echt wel waard.

Heb je al honger gekregen? Doe nog meer culinaire citytriptips op met hippe restaurants in Wenen, romantisch uit eten in Berlijn of eten in Venetië zoals een local.

Lees meer over: Citytrips   Eten & drinken   Europa   Frankrijk   Parijs  
Gerelateerde verhalen