Zo proef je Kaapverdië, ook mét kinderen

Vergeet de Italiaanse en Franse keuken even. In Kaapverdië weten zo ook heel goed wat lekker eten is. En de beste manier om kennis te maken met een land is misschien wel via de keuken. Dus leef je uit tijdens je vakantie op een van de Kaapverdische eilanden. Morabeza, de vriendelijke Kaapverdianen heten je graag welkom. Of je nu naar het eiland Sal, Boa Vista, Santiago of Sao Vicente gaat… zonnestralen, lange stranden, verse vis en luxehotels aan zee in overvloed.

Hotel Sol Dunas is hemels

Maar waar te beginnen? Met een verblijf in hotel Sol Dunas doe je de kinderen –en jezelf– echt een plezier. Dit familieresort ligt in het zuidwesten van het populaire eiland Sal op slechts 20 minuten rijden van de luchthaven. Nog voordat je de koffers op je hotelkamer hebt gezet, liggen de kinderen al lang en breed in een van de 3 zwembaden. Woohooo! Er is zelfs een miniglijbanenpark. En ‘thumbs up’ voor de ouders: dit luxe All Inclusive resort beschikt ook over een Kids Club en Teens Club. Zo kun je zelf ook ein-de-lijk even op adem komen.

Ode aan de Kaapverdische keuken

Natuurlijk staat een vakantie synoniem voor lekker eten. En het Kaapverdisch eten is heel erg smaakvol: op de eilanden zijn de gerechten puur en gebalanceerd. Hier geen vettige frietjes, maar een menu vol met verse visgerechten en zeevruchten. Wat is er leuker dan opgaan in een nieuwe cultuur en lokale gerechten proeven tijdens de vakantie. Zo verruim je je horizon en deel je meteen nieuwe ervaringen met de kids. In elk van de 3 restaurants van Sol Dunas is de keuze reuze. Vooral het stukje showcooking zal indruk maken. En alles All Inclusive, wat wil je nog meer.

Neem je vakantie mee naar huis

Helaas komt aan al het goede ook weer een eind. En dat fijne vakantiegevoel blijft altijd te kort hangen. Wil je proberen dit ‘fade out effect’ zo lang mogelijk tegen te gaan? Haal dan gewoon zelf een stukje van Kaapverdië in huis. En dat is heel simpel. Kook eens een Kaapverdisch gerecht dat je tijdens de vakantie hebt gegeten. En dus meteen zoete herinneringen naar boven brengt. Geen idee waar te beginnen? We vroegen een chef-kok van het Sol Dunas hotel naar de beste gerechten van Kaapverdië die je eenvoudig thuis kunt bereiden.

1. Cachupa

Voor de Kaapverdianen geen brood bij de lunch. Nee, zij eten het liefst twee keer per dag warm. De vlees- en bonenschotel cachupa is het nationale gerecht van Kaapverdië. En eet men het liefst dag en nacht. Van lunch tot hoofdmaaltijd en zelfs opgewarmd als ontbijt. De capucha is niet weg te denken. Je kunt kiezen voor twee soorten cachupa: de arme variant ‘Cachupa pobre’ is voornamelijk vegetarisch. ‘Cachupa rica’, de rijke variant zit bomvol vlees en soms ook vis. Grote kans dat je dit smakelijke volksgerecht hebt geproefd tijdens je vakantie in Kaapverdië. Zelf klaarmaken? De kok heeft een ingrediëntenlijst voor je samengesteld met een precieze bereidingswijze.

2. Xerem Tradicional

Een gerecht dat iets minder snijwerk nodig heeft en sneller klaar is dan cachupa. Xerem tradicional is een bijzonder gerecht. Vergelijkbaar met couscous maar dan gemaakt van stukjes mais. Te lekker met verse tonijn. Het recept van de Sol Dunas chef-kok is om te watertanden.

Lees meer over: Afrika   Eten & drinken   Kaapverdië   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen