Leg je reisverhalen vast in een vakantiefotoboek: 6 creatieve tips

Lange dagen en warme zomeravonden die je voor altijd wilt koesteren: dat is waar vakantie om draait. Een fotoboek is een van de mooiste manieren om terug te kijken op je avonturen en laat de zon het hele jaar schijnen. Heb je de vakantie doorgebracht met de kinderen of ben je op reis geweest met je beste vrienden? Bekijk deze 6 tips voor het perfecte vakantiefotoboek en maak van je vakantie een prachtige verzameling herinneringen.

1. Bepaal de fotoboekindeling

Selecteer en upload je favoriete vakantiefoto’s. Kies dan hoe je het fotoboek graag indeelt: in chronologische volgorde of gegroepeerd in verschillende categorieën. Denk daarbij aan bestemmingen, gebeurtenissen, thema’s zoals gezinsfoto’s, soort activiteit of je favoriete foodie-momenten. Koester je fantastische reis en laat zien wat je allemaal beleefd hebt.


Lees ook: Je kind feilloos op de foto: 5 x zo doe je dat.


2. Bespaar tijd met een themaboek

Je eigen fotoboek in een mooie lay-out maken is niet moeilijk of tijdrovend. Kies voor een bestaand ontwerp als basis zoals de themaboeken van albelli. Upload je foto’s en ga direct aan de slag om het ontwerp helemaal eigen te maken. Elk van onze themaboeken is volledig aan te passen. Speel met lettertypen, voeg tekst of grappige citaten toe en ontdek stijlvolle illustraties of grappige clipart… Werk met plezier aan je fotoboek. Heb je weinig tijd? Dan kun je jouw foto’s er automatisch in laten zetten. Zo is jouw persoonlijke vakantieboek supersnel klaar.

3. Kies voor een opvallende kaft

Heb je wel eens gespeeld met perspectief? Het bekende duwtje tegen de scheve toren van Pisa is hier een uitstekend voorbeeld van. Net als foto’s waarbij je de zonsondergang in je hand houdt. Om deze foto’s (of ze nu goed gelukt zijn of niet) moeten we eigenlijk elke keer weer een beetje lachen. Daarom zijn ze geweldig voor een kaft die meteen in het oog springt. Of kies voor een prachtige landschapsfoto of een schitterende collage van je favoriete vakantiefoto’s. Ontdek de vele mogelijkheden voor een opvallende kaft in de albelli ontwerpsoftware en experimenteer tot je de perfecte cover gevonden hebt.


Lees meer: Jaloersmakende vakantiefoto’s: zo doe je dat met je telefoon.


4. Gebruik kaarten om je reizen uit te stippelen

Ben je deze vakantie op avontuur geweest? Of heb je een nieuwe stad verkend? Laat dan je genomen route zien in jouw fotoboek. Voeg hiervoor gewoon een schermafbeelding van jouw route in Google Maps toe aan de ontwerpsoftware. Of als je met albelli op Windows werkt, gebruik dan de superslimme Google Maps-functie. Leuke ontwerptip: verken de uitgebreide bibliotheek met clipart en markeer je hoogtepunten op de kaart.

5. Ga voor naadloze foto’s over twee pagina’s

Als je jouw mooiste foto’s extra goed wil laten uitkomen in je fotoboek, kies dan voor platliggend premium. Hiermee druk je een foto over een dubbele pagina af, zonder dat de naad van het boek je foto onderbreekt. Perfect voor panoramafoto’s of grote groepsfoto’s. Of wil je jouw vakantiefotoboek gebruiken als chic koffietafelboek, zodat je gasten je foto’s kunnen bewonderen? Ook dan is platliggend premium van albelli iets voor jou. De pagina’s zijn extra dik en je legt het boek gemakkelijk open op tafel.

6. Creatief met clipart

Clipart is de perfecte finishing touch voor je persoonlijke fotoboek. albelli heeft meer dan 4000 verschillende clipartontwerpen gemaakt waaruit je kunt kiezen. Van afbeeldingen met een strandthema tot ontwerpen voor citytrip en een bibliotheek vol clipart voor natuur en buitenleven: ontdek de categorieën met vakantie- en reisthema’s en maak je fotoboek extra speciaal.

Elke reis zit vol geweldige fotomomenten. Bij de meesten van ons staat de telefoon barstensvol met mooie foto’s waar we zelden meer naar omkijken. Kom daarom nu in actie en maak gebruik van de 25% korting op fotoboeken. Duik in ons assortiment reisboeken en maak je eigen albelli vakantiefotoboek.

Lees meer over: Achter de schermen   Travel hacks  
Gerelateerde verhalen