Rhodos met kinderen: 5 x de leukste tips

Griekenland, wat ben je toch een fantastisch vakantieland. Onderdeel van onze bucketlist sinds we je leerden kennen? Al je eilanden verkennen. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar één voor één en stap voor stap. Misschien zijn we er zelfs stiekem al aan begonnen. Deze zomer was het uitgelezen moment voor een eerste date. Onze afspraak? Rhodos. Maar wat kan je nu allemaal doen op Rhodos, ook met kinderen?

1. Beach hoppen op Rhodos

Een eiland in de Egeïsche Zee? Dat heeft ongetwijfeld de mooiste stranden. Gelijk hadden we, want er zijn heel veel leuke stranden op Rhodos. Van verlaten zandstranden aan de westkust, over gezellige beachbars in het noordoosten, tot een sfeervol zandstrand waar de kitesurfers het voor het zeggen hebben. We tippen je in een andere blog de leukste stranden van Rhodos om met je kinderen heen te gaan.

2. Akropolis van Lindos bezoeken

De Akropolis, het Griekse woord voor het hoogste punt van de stad, is sowieso de moeite waard. In het idyllische stadje Lindos vind je niet alleen een wirwar aan gezellige stegen met overal kleine winkels en restaurants, maar ook het mooiste culturele erfgoed van het eiland. De indrukwekkende Akropolis van Lindos met ruïnes van de oude citadel, staat aan de oostkust van Rhodos. De honderden (I kid you not) steile trappen zullen je doen vloeken, maar het uitzicht doet dat ook. Weliswaar om 2 tegengestelde redenen. Wat een plek! We hebben het geluk dat onze kinderen snel mee zijn met de historische verhalen die we hen vertellen. Plan je een bezoek aan de Akropolis, doe dat dan zeker ook. Vertel hen verhalen over het oude Griekenland en je zal zien hoezeer ze meegaan in je enthousiasme van een cultureel bezoek. Nu ja, nadat de trappen zijn bedwongen uiteraard. Gelukkig gaat de afdaling dubbel zo vlot en kunnen jullie jezelf belonen met een drankje op een van de dakterrassen van de stad of een duik in de zee, iets verderop.

3. Verdwalen in Rhodos-stad

Ok, ok, verdwalen is bijna niet mogelijk, want Rhodos-stad is best wel klein. Maar je weet wat ik bedoel. Het beste tijdstip om de stad te verkennen is ‘s avonds. Kuier bij zonsondergang door de straten, koop souvenirs in een van de shops en nestel je op een terras terwijl een straatmuzikant iets verderop het beste van zichzelf geeft. De stadsmuren en -poorten zijn indrukwekkend. Loop erdoor en begeef jezelf iets verderop, langs het water, naar de windmolens die naast de zee staan opgesteld, aan de oostelijke kant van de haven. Rhodos is -in tegenstelling tot wat je van Griekenland zou verwachten – eerder bekend om zijn middeleeuws erfgoed dan om ruïnes uit de Klassieke Oudheid. Bezoek de stad dus door de ogen van een ridder en niet van een filosoof.

4. Een dag aan het zwembad is ook niet verkeerd

Op Rhodos is het aanbod aan all in-resorts groot. Je vindt sowieso een resort dat aan je verwachtingen voldoet. Wij blijven maar al te graag een dag chillen op onze hotelkamer van Atlantica Dreams Resort, want we duiken vanop het terras van onze kamer zo het zwembad in. Wat een heerlijk en ongelooflijk voordeel, zo’n zwemgelegenheid vlak aan je kamer. Maar ook zonder swim-up room is het de moeite om eens gewoon een hele dag in het hotel te blijven en te genieten van alle faciliteiten. We spetteren in het aquapark, begraven onze voeten in het zand op het strand en bestellen een verfrissend drankje aan de bar van het grote zwembad. Bas en Elodie genieten zo van alle voordelen in het hotel dat we ze maar moeilijk uit het water krijgen. Zwemmen en spelen tot de zon ondergaat, dat is vakantie, toch?

5. Uitstap naar Symi

Zonder enige twijfel: de allerleukste uitstap van onze vakantie was onze uitstap naar Symi. Symi is een klein eiland ten noordwesten van Rhodos en heeft alles: prachtige huizen die alleen in een mediterrane sfeer tot hun recht komen (die kleuren!), een helderblauwe zee waarop het zonlicht weerkaatst, gezellige steegjes die je bereikt via de trappen tegen de rotswand en de leukste beachbar waar we ooit waren. Het eiland is te bereiken met de ferry vanuit Rhodos-stad en meert aan in de haven van Symi. We raden aan om onmiddellijk het dorp in te duiken en nadien na te genieten op het terras van Petalo, aan de rand van de haven. Cocktail in de hand of een plons in het water met zicht op de kleurrijke skyline van Symi. De meest zomerse plek ter wereld. Denk Cinque Terre, maar dan veel mooier.

Op zoek naar nog meer tips voor je vakantie met kinderen? Ontdek de leukste plekjes op Kaapverdië, de leukste uitstappen bij het Deense Billund of de top to do’s in Mexico met je kinderen. Een geslaagde vakantie voor iedereen verzekerd.

Lees meer over: Europa   Familie   Griekenland   Hotspots   Rhodos   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen