Laat je verrassen op een roadtrip rond Murcia

Wanneer je met grote ogen vol ongeloof staat te kijken naar iets onverwacht prachtigs. Dát zijn de momenten waarvoor fotograaf en reisblogger Sam De Bruyn leeft. Hij ging in Spanje op zoek naar verrassende plekken waar je mogelijk nog nooit van gehoord hebt. Zijn zoektocht werd een heerlijke roadtrip rond Murcia van zeven dagen, vertrekkend in het ongerepte Murciaanse binnenland, via de wonderbaarlijke Costa Cálida, tot aan de immer populaire Costa Blanca.

Het begon allemaal met de vlucht van Brussel naar Murcia. TUI fly vliegt niet enkel op de grote internationale luchthavens, maar ook op kleinere steden, zoals Murcia. Wie graag wat wil ontdekken en verrast wil worden, is bijna altijd beter af bij die kleintjes. Je huurt er vaak ook goedkoper een auto, dan in de populairdere bestemmingen. Op die manier kon Sam voor geen geld een zalige wagen te pakken krijgen voor zijn roadtrip: een Volkswagen Beetle Cabrio. Ideaal voor het Spaanse klimaat.

Eerste stop op de route was Murcia zelf. Een kleine, kleurrijke stad, die perfect is om door te wandelen, heerlijk te eten en één van de vele terrasjes te doen. Niets zo lekker als een frisse tinto de verano, met een bocadillo de jamón, onder de Spaanse zon.

Houd halt in Sierra Espuña, een prachtig natuurgebied dat ook wel eens het dak van Murcia wordt genoemd. Zorg dat je een goede kaartlezer of wandel-GPS bij hebt, want het is er zo gigantisch dat je er uren in zou kunnen verdwalen.

Verfris je in één van de mooiste natuurlijke zwemplekken van Europa: El Salto Del Usero. Misschien heb je al over die plek gelezen in het boek getiteld: “Wild Swimming Spain”?

Tussen de hellingen vol appelsien- en amandelbomen in bloei vind je zeker een klein, gezellig hotelletje! De eigenaar van het hotel waar Sam verbleef, had nog een gouden tip. Hij fluisterde toe dat je voor het mooiste licht van de streek naar Barranco De Gebas moet gaan. Zeker in de namiddag, vertelde hij, valt het licht echt prachtig op het unieke maanlandschap. Hij had niet gelogen!

Trek na het opslorpen van al die natuurpracht verder naar de kust, waar enkele zalige steden op je wachten. Cartagena, bijvoorbeeld, is écht de moeite. Te weinig mensen komen er terecht, terwijl het alle aandacht verdient.

Cartagena is een prachtige havenstad, met een rijke geschiedenis. De aanwezigheid van de universiteit maakt het ook een erg levendige plek, met veel ruimte voor kunst en architectuur.

Een andere verrassing is Alicante. Ook een populaire TUI fly bestemming, maar dan vooral bij zonnekloppers, die naar de kuststeden in de buurt trekken. Terwijl citytrippers in Alicante ook best aan hun trekken kunnen komen.

Het heerlijk drukke stadsleven kan je weer doen hunkeren naar wat rust en natuurpracht, maar het leuke aan een roadtrip is dat je gaandeweg kan kiezen hoe je reisplannen evolueren. Het roer volledig omgooien, kan altijd! Roadtrippen kan ook verbazend goedkoop.

Onontbeerlijke roadtrip-tips!

Om af te sluiten hebben we nog enkele tips:

  • Vlieg naar een minder bekende bestemming. Je gaat vaker verrast worden én de kans is groot dat je er goedkoper een auto kan huren.
  • Tijdens het weekend kan je voor geen geld in fancy business hotels logeren. De businessklanten zitten er namelijk enkel tijdens de week, waardoor je geregeld bodemprijzen aangeboden krijgt op vrijdag, zaterdag of zondag.
  • Zorg voor voldoende water en snacks in de auto. Maar let erop dat de snacks niet kunnen smelten. Geen chocolade dus!
  • Zorg dat je altijd een badhanddoek in de buurt hebt. Als je een mooie vijver, meer of rivier tegenkomt, ga je er sowieso willen inspringen.
  • Als je het geluk hebt om een cabrio te pakken te krijgen, vergeet je dan niet in te smeren. De wind door je haren doet namelijk snel vergeten dat de zon niet stopt met schijnen.
  • Het leven on the road is er eentje van veel en vettig eten. Een paar loopschoenen neemt niet veel plaats in de koffer in, maar zorgt dat je wel in shape kan blijven.
  • Zorg dat je je plannen ALTIJD kan wijzigen. Via apps als Instagram of Foursquare, of via tips van de lokale bevolking, kom je soms op de leukste plekken terecht, die je op voorhand niet gepland hebt. Sta in je reisschema toe, dat je die verrassingen erbij kan nemen.
  • Roadtrippen kan je ontzettend goedkoop doen. Je bepaalt helemaal zelf hoe duur je overnachtingen zijn, of je maaltijden. Gebruik al dat uitgespaarde geld om jezelf minstens één avond eens goed te verwennen in een mooi hotel, of een lekker duur restaurant.
Lees meer over: Europa   Hotspots   Spanje   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen