Romantiek op Kreta: luxe hotels en romantische to do’s

Onze huwelijksreis vierden we in Griekenland en stiekem konden we niet wachten om opnieuw deze richting uit te gaan. En nu is het zover: Kreta wacht op ons en laat ons de romantiek herbeleven.

Het perfecte hotel voor twee

Met zijn tweeën genieten we met volle teugen van de service en het aanbod in een chic en idyllisch hotel. En ik kan me geen betere plekken bedenk dat het Grecotel LUX.ME White Palace en Grecotel Caramel Boutique Resort. Ja, je leest het goed. We hadden het voorrecht om in twee van deze luxe hotels te mogen slapen. En dat is op zich al perfect voor een romantische vakantie. Maar wat kan je nog meer doen om er een geslaagde trip met zijn tweeën van te maken? Hier volgen enkele tips hoe je samen alles uit je vakantie op Kreta haalt.

Don’t call me maybe

Laat je telefoon zoveel mogelijk achterwege. Dat lijkt makkelijk, maar je moet eraan denken en het ook echt doen. Als je niet zeker bent dat je je mobiel met succes kan negeren, laat hem dan achter op je hotelkamer als je eropuit trekt. Zo geniet je volop van elkaar tijdens intieme momenten zoals een romantisch etentje. Voor nog meer tips om los te komen van je mobiel lees je nog even verder.

Waar eten we vanavond ?

Meestal eten we ’s avonds in het hotel, en al zeker als het mooie hotels zijn met verschillende restaurants, zoals in ons geval. Maar vraag ook eens na bij de hotelmedewerkers of zij een goed adresje weten. Zij kennen de omgeving natuurlijk het best.

Wegdromen bij zonsondergang

Zoek je de meest romantische plaats op Kreta? Die vind je daar waar je de zon ziet ondergaan. Vanaf een zeilschip, het strand met je voeten in het zand of vanaf een klein terras bij de zee. Wij zien de mooiste zonsondergang vanuit ons hotel Grecotel LUX.ME White Palace. Een andere tip is Chania, een gezellige stad met kleurrijke straten, kleine bars en restaurants en de grootste natuurlijke haven van de Middellandse Zee. Bij het ondergaan van de zon baadt de haven in een schitterend kleurenpallet.

Easy like Sunday morning

Ook niet te vergeten: ontbijt op het balkon. Ons drukke leven maakt het soms moeilijk om tijd vrij te maken om samen te ontbijten. Maar op onze vakantie nemen we de tijd en genieten we van een volledig ontbijt met zeezicht.

Cocktails en far niente

Je bent niet elke dag verplicht om het eiland te gaan verkennen. Een dagje gezellig nietsdoen en zonnen aan het zwembad, en af en toe van een lekkere cocktail genieten is ook helemaal geen straf.

Ah, ik heb meteen zin om opnieuw naar dit Griekse eiland te vertrekken. Je maakt hier ook de mooiste foto’s, ideaal voor je Instagram.

Een verblijf in een luxueus hotel maakt je romantisch uitje helemaal af. Kijk hier voor wat inspiratie. Op zoek naar een luxe weekendje weg, dan vind je hier luxe aanraders voor je romantische autovakantie.

Lees meer over: Europa   Griekenland   Hotspots   Koppels   Kreta   Luxe   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen