Meer dan een curryworst: 4 x romantisch uit eten in Berlijn

Op zoek naar de meest culinaire hotspots in Berlijn in een leuke setting voor twee? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij, Lesley en Yannick van Het is de Merckx, nemen je graag mee naar onze favoriete adressen van de Duitse hoofdstad.

House of Small Wonder: een culinaire reis naar het Oosten

Het meest hippe en Instagrammable plekje van Berlijn is te vinden in de Johannisstraße, dichtbij de Oranienburger Tor en de luxueuze Friedrichstraße. Dit boho-vintage restaurant zette zichzelf op de kaart door het tropische interieur en verse gerechten om je vingers bij af te likken. Organische, lokale ingrediënten combineren ze hier met Japanse smaken. Next level dus. Dit is de plek voor ontbijt, lunch, brunch of diner. Zelfgebakken croissants, zoet gebak tot verrukkelijke Japanse gerechten met Okinowan Taco Rice. Zelfs wij, doorwinterde reizigers en fans van het Verre Oosten, waren onder de indruk. Deze plek doet z’n naam eer aan.

→ ADRES: Johannisstraße 20, 10117 Berlijn, Duitsland

Markthalle Neun: de gezelligste foodhal van Berlijn

De historische foodhallen hebben elk een unieke gevel met nummer en bouwjaar erop. Binnen zijn  er zo’n 300 kraampjes: eten in overvloed, en ja, ook lastig kiezen. De kraampjes zelf hebben geen zitplaatsen, maar in Markthalle Neun kies je uit de vele tafels en stoelen. Naast lekker eten is dit ook de uitgelezen plek om het lokale leven in Berlijn te ontdekken. Hier komen de locals namelijk ook hun boodschappen doen.

→ ADRES: Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlijn, Duitsland

Hackesche Höfe: een mix van creativiteit

Deze binnenplaatsjes van ongeveer 10 woningen zijn tegenwoordig een ontmoetingsplaats, omringd door kleinschalige winkels, cafés, ateliers en lekkere lunchadressen. Deze creatieve bubbel grenst aan de Hackescher Markt, dichtbij Alexanderplatz in de Scheunenviertel, wat tot de 2de Wereldoorlog een sloppenwijk was. De inwoners van Berlijn zijn best trots op deze binnenplaatsjes vanwege de industriële Jugendstil architectuur. De karakteristieke mozaïeken en geglazuurde tegels geven de Hackesche Höfe zijn typische look and feel. Artiesten van verschillende achtergronden vertonen hun kunsten in het Kameleon theater of Varieté theater. Hier strijk je zowel ’s middags als ’s avonds samen neer op een terras en vergaap je je aan de bonte mix van mensen, geuren en architectuur.

→ ADRES: Hackescher Höfe, Rosenthaler Straße 40, 10178, Berlijn, Duitsland.

FREA: vegan & zero waste

Voor vegan en veganistisch eten zit je goed in Berlijn. Met zoveel aanbod is het lastig kiezen, dus helpen we je een handje. Bij FREA staat een gezonde en duurzame toekomst voorop: de ingrediënten komen rechtstreeks van de biologische boer, kunststofverpakkingen zijn hier uit den boze en ook aan afval produceren doen ze hier niet. Aan alle veganisten onder ons: you have found your dreamplace.

→ ADRES: Torstraße 180, 10115 Berlijn, Duitsland

Berlijn is werkelijk een hotspot voor bijzondere eettentjes. Maar dat niet alleen. Ontdek ook het romantische gezicht van Berlijn.

Enjoy the taste of Berlin!

Lees meer over: Citytrips   Duitsland   Eten & drinken   Europa   Koppels  
Gerelateerde verhalen