Waarom Brugge perfect is voor een romantisch weekend weg

Brugge, het Venetië van het Noorden, is de ideale stad om jouw geliefde eens te verrassen met een weekendje weg. Het middeleeuwse Brugge is internationaal gekend voor haar historische straten, kronkelende kanalen, sierlijke zwanen en charmante 16de-eeuwse trapgevels. Wij nemen jou graag mee in ons romantisch verhaal door Brugge.

De Brugse reien, romantisch de stad ontdekken

Om een eerste indruk te krijgen van de stad boeken wij een boottocht. De kanalen zijn geprivatiseerd, dus er zullen geen andere ‘zondagsvaarders’ jouw trip kunnen verstoren. Zo bewonderen we de prachtige, historische vakwerkhuizen van dichtbij terwijl onze gids wat meer informatie geeft. We varen langs zowat alle bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, zoals het Sint-Janshospitaal, de oudste familiebrouwerij De Halve Maan, het oude sashuis, de Sint-Salvatorskathedraal, het Belfort, de Vissersmarkt, … Op die manier stellen we ook ons oriëntatievermogen al wat op de proef.

TIP: Er zijn 5 verschillende aanlegplaatsen langs de Dijver. Om de grootste drukte te vermijden ga je best tegen openingstijd (10 uur) of sluitingstijd (18 uur).


Lees ook: 3 redenen voor een romantisch weekendje weg in Spa


Niet te missen bezienswaardigheden

Wat het grote geluk was van deze historische stad, is dat ze altijd mooi bewaard is geweest tijdens de oorlog. Hierdoor word je meteen ondergedompeld in het middeleeuws karakter van Brugge en haar vele historische hoogtepunten.

Lake of love & de Brugse begijnen in een fleurig jasje

Onze tour door Brugge start in het Minnewaterpark, wat meteen een schot in de roos is door het rustige, groene en gezellige karakter. Dit meer staat gekend als ‘the lake of love’ en ligt in het zuiden van de historische binnenstad. Voor de nieuwsgierigen onder ons: de naam komt van het middeleeuwse volksgeloof in ‘minnen’ of watergeesten, die bij voorkeur onder bruggen vertoefden.

Op een boogscheut van het sierlijke Minnewaterpark ligt het prinselijke Begijnhof. Deze intieme 17de-eeuwse huiskamers worden omgeven door een prachtig park dat in het voorjaar gekleurd wordt door de paaslelies. Wij vangen er gelukkig nog een laatste glimp van op en dit leggen we uiteraard even vast op foto. Het pittoreske karakter en de intimiteit is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stadskern.


Lees ook: Romantiek op Kreta: luxe hotel en romantische to do’s


Bonifaciusbrug, de jonge liefdesbrug

Onze volgende romantische stop was op de Bonifaciusbrug. Het mag dan wel één van Brugges jongste bruggen zijn, maar daarom niet minderwaardig. Het kleine bruggetje is gelegen tussen het Gruuthusepaleis, het Arentshof en de statige Onze-Lieve-Vrouwekerk. Vergeet zeker niet om je partner hier een kus te geven en zet Brugge in vuur en vlam. Een idyllische setting met de reien en de goed bewaarde 15de-eeuwse vakwerkhuizen op de achtergrond.

Even bijtanken bij Brouwerij De Halve Maan

Gelukkig is het centrum van Brugge niet bepaald groot, waardoor wij alles te voet afleggen. Na enkele uren was het toch tijd om bij te tanken. Het Brugse bier staat gekend als ‘het blonde goud’, dus dit testen we graag uit. We wandelen door naar de oudste familiebrouwerij van de stad, ‘De Halve Maan’, waar ze Straffe Hendrik en Brugse Zot brouwen.

TIP: Vergeet niet het dakterras op te gaan, hier heb je namelijk een prachtig zicht over Brugge.

De avond zien vallen aan de Rozenhoedkaai

Onze dag eindigen we aan de Rozenhoedkaai. Dit is één van de favoriete plekken van menig fotografen. Het kabbelende water, de gezellige drukte van de stad, het prachtige uitzicht op de Belfort-toren en de middeleeuwse vakwerkhuizen is een echt plaatje. De zon gaat achter de Belfort-toren onder en zorgt ’s avonds voor een warme gloed die over de stad heen valt.

Uiteraard kent Brugge nog veel meer hoogtepunten en prachtige gebouwen zoals:

  • Sint Salvatorskathedraal, die in de geschiedenis helaas enkele malen werd verwoest en terug werd opgebouwd.
  • Een wandeling maken langs de Kruisvest is bij goed weer een echte aanrader. Het water dat de stad omringt en de nog 4 overgebeleven molens, waarvan de Sint-Janhuysmolen de enige molen is die nog te bezoeken is, zijn echt de moeite waard.
  • Ontdek één van de verschillende musea in Brugge, zoals het Chocolademuseum, Biermuseum, Groeninge museum, …
  • Lekker chillen op het Jan van Eyckplein

Lees ook: 3 x zomerbars in Parijs om bij de Eiffeltoren te relaxen


Culinaire hoogstandjes in Brugge

Liefde gaat door de maag zegt men vaak en in Brugge nemen ze dit zeer letterlijk. Als we samen doorheen de straten wandelen, merken we dat zowat iedere straat in het stadscentrum een chocolatier, een echt bruin biercafé of een wafelkraam heeft. Het is werkelijk een culinaire onderdompeling.

TIP: Voor het beste ijs van Brugge moet je bij Da Vinci zijn en voor een lekkere wafel kan je gerust bij FlavouRRs terecht!

Met deze tips staat niets een romantisch weekend Brugge meer in de weg. Wil je meer inspiratie opdoen? We laten je drie keer het romantische gezicht van Berlijn zien.

Lees meer over: België   Citytrips   Europa   Hotspots   Koppels  
Gerelateerde verhalen