Verliefd in Valencia: 5 x Kirstens tips voor een romantische citytrip

Er echt even uit met z’n tweeën. Niet te ver weg, maar wel naar een bestemming waar van alles te ontdekken is. Ik kan je Valencia van harte aanbevelen. Nick en ik hebben het er zo fijn gehad. Hierbij mijn vijf redenen om ook een romantische midweek naar deze Spaanse kustplaats te boeken. ¡Felices vacaciones!

1. Slenterend door het historische centrum

Het plezier begint al bij het hotel. SH Palace Valencia is werkelijk prachtig en zodra je de binnenstapt, valt alle vermoeidheid van je af. Hier hoef je alleen maar te genieten. We brengen onze koffers naar onze kamer; een heerlijke plek om straks weer terug te keren. Het grote voordeel van niet al te ver te hoeven reizen, is dat je op de dag van aankomst namelijk nog iets leuks kunt doen. Wij boeken via TUI Experiences een privérondleiding door de stad met een gids. Het SH Palace Valencia ligt op een paar minuten wandelen van het oude centrum, dus lopen Nick en ik algauw hand in hand achter onze gids aan. Hij vertelt ons van alles over de geschiedenis van Valencia en tipt ons waar we de lekkerste ijsjes eten: bij Heladería Véneta.

2. Samen uitkijken over de stad

Valencia is ruim 2000 jaar geleden door de Romeinen gesticht en dat is te merken. Slenterstraten, mooie pleinen zoals Plaza de la Virgen met terrassen rond een grote beeldenfontein, en arena Plaza de Toros die op het Colosseum in Rome lijkt – indrukwekkend. De gebouwen verklappen nog meer geschiedenis: de kathedraal van Valencia bijvoorbeeld heeft naast Romeinse ook Moorse en Gotische kenmerken, aangebracht door nieuwe veroveraars van de stad. We beklimmen de klokkentoren, El Miguelete, en kijken samen uit over de stad die schittert in de zon. Zo mooi!


Op zoek naar een romantische citytrip dichter bij huis? Lees ook: Romantisch in Maastricht


3. Fietsen met onderweg een picknick

Het is leuk, weer echt even met z’n tweeën op pad zijn in een nieuwe omgeving. Bij het hotel huren we fietsen en bestellen we een picknickmand. We rijden de straat uit naar het grootste park van Valencia: Jardín del Turia. Dwars door Valencia liep vroeger een rivier. Die werd na een grote overstroming om de stad geleid en in de oude rivierbedding is een park aangelegd. Over de hele lengte van ruim negen kilometer loopt tussen het frisse groen een fietspad en onderweg passeer je allerlei bezienswaardigheden, zoals het museum voor de schone kunsten, fonteinen en een botanische tuin. In het park, op een deken op het gras, openen we onze picknickmand en smullen we van de broodjes en het fruit. We zitten gezellig te kletsen, kijkend naar de fietsers, joggers en skaters die voorbijkomen. Na een uurtje pakken we de spullen in en stappen we weer op onze fiets.

4. Gedeelde verwondering

Onze volgende stop is het bijzondere Stad van Kunsten en Wetenschappen: Ciutat de les Arts i les Ciències. Deze rij hyperfuturistische gebouwen bevindt zich in Jardín del Turia en bestaat onder meer uit een enorme kas met een tropische tuin. Het is heel speciaal om hier doorheen te lopen. Ernaast is een wetenschapsmuseum en daar zijn we erg nieuwsgierig naar. Onder het motto ‘Verboden niet aan te raken’ doe je hier allerlei experimenten. We verbazen en verwonderen ons, en lachen om de resultaten.


Lees ook: Wat te doen in Valencia


5. Romantisch tafelen

En dan het eten in Valencia… Valencia is de geboorteplaats van de paella. En wat zo leuk is: met de reisgids Louise heb je je eigen reisgids bij de hand. Ben je in een bepaalde wijk, app dan Louise en zij tipt je de leukste restaurants in je buurt, de plek waar je de lekkerste koffie drinkt, of sangria met tinkelende ijsblokken, het lokale notendrankje horchata, of Agua di Valencia, een zomerse cocktail met sinaasappel. Wij zijn de laatste dag op het strand – Valencia heeft ook echt alles – en willen zo graag nog ergens paella eten. Ook daar wist die fantastische Louise het juiste adres. Met uitzicht op zee eten we een heerlijke vegan paella. Dankjewel, Louise!

Nick en ik hebben het heerlijk gehad in Valencia. En ja, het was romantisch. We hebben door al die activiteiten en indrukken in tijden niet zo goed bijgepraat en geslapen.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Koppels   Spanje   Valencia  
Gerelateerde verhalen