Vietnam in beeld: ga mee op rondreis

Woorden schieten te kort om de pracht en praal van dit land te beschrijven. Daarom nemen we je via onze foto’s mee door het land van de rijzende draak: Vietnam.

De ongerepte natuur van Noord-Vietnam

Wie de bergen intrekt, komt zeker ogen tekort. Zowel de immense landschappen als karakteristieke bergvolkeren zijn werkelijk een droom om op beeld vast te leggen.

De bruisende stad Hanoi

Neem een kijkje in the Old Quarter, met kleurrijke koloniale huisjes.

Het authentieke Nihn Binh

Onze favoriete beelden in deze provincie nemen we op het viewpoint Hang Mua Cave, Tam Coc en in het Van Long Nature reserve. Natuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit met de kalkstenen rotsformaties en prachtige meren.

Halong Bay, het wereldwonder van Azië

Voor veel reizigers het ultieme hoogtepunt. Het gebied van de descending dragon met zijn ontelbare kleine, vaak onbewoonde eilandjes vormt een uniek landschap.

Sa Pa, maak kennis met de Black-Hmong

Onze favoriete stad in Vietnam is Sa Pa en dit om 2 redenen: de traditionele bergvolkeren en de eindeloze rijstvelden. Wie graag authentieke portretten maakt, moet zeker de lokale markt in Bac Ha bezoeken in Lao Cai.

Het bruisende en culturele gezicht van Zuid-Vietnam

Zuid-Vietnam heeft een heel ander gezicht dan Noord-Vietnam. Ga je mee?

Het romantische Hoi An

Hoi An is een niet te missen traditionele stad met veel Japanse en Chinese invloeden, en vol kleurrijke lampionnen en handgemaakt borduurwerk. Het is vooral de old town die helemaal tot de verbeelding spreekt.

Bach Ma Nationaal park

In Bach Ma Nationaal Park zijn veel Franse invloeden terug te vinden tussen de pracht van de natuur. Het park staat bekend om zijn verschillende watervallen. Je bezoekt ze tijdens een jungletocht.

Ho Chi Mihn, een overweldigende stad

Het voormalige Saigon was de hoofdstad van Zuid-Vietnam en van het Franse Indochina. Het is een open en moderne stad met Westerse, en voornamelijk Franse invloeden in bijna alle belangrijke gebouwen, zoals het postgebouw en de kathedraal.

Bekijk hieronder de aftermovie van al deze bezienswaardigheden van Vietnam. Wedden dat je ook kriebels krijgt om te vertrekken?

Geïnspireerd door deze beelden? Lees meer over deze hoogtepunten van Vietnam en leg ook jouw eigen rondreis Vietnam vast. Bekijk ook Kenia in beeld voor nog meer reisinspiratie.

Lees meer over: Azië   Hotspots   Rondreizen   Vietnam  
Gerelateerde verhalen