Rondreizen met kinderen: 4 redenen voor een familierondreis

Denk je wel eens met weemoed terug aan de tijd dat je nog geen kinderen had? Toen je continent na continent bezocht en vulkaan na vulkaan beklom? Goed nieuws: die weemoed is nergens voor nodig. Verre reizen maken met kinderen, dat kan zeker. Want ook mét kids is er nog genoeg avontuur te beleven. En nee, dan bedoelen we niet op het strand van Blankenberge.

1. Op rondreis met je gezin: de wereld aan je voeten

We denken eerder aan Zuid-Afrika, Sri Lanka, West-USA, Mexico of Vietnam. Inderdaad, het is tijd voor some serious adventure. Tijd om een rondreis met je gezin te maken en die ingeslapen bucketlist weer eens flink aan te pakken. Hoe je dat precies doet, zonder meteen overspannen te raken? Daar zijn de rondreizen voor. Bij TUI tours kan je makkelijk familievriendelijke individuele rondreizen of georganiseerde groepsreizen boeken. Met een ervaren reisgids ga je verder dan de toeristische trekpleisters en weet je welke routes en plekken het veiligst zijn.

2. Alles geregeld met voldoende vrijheid

Rondreizen betekent vrijheid, en een groepsreis past niet in het plaatje? Fout. Georganiseerde groepsreizen hebben een reisschema samen waarin er voldoende vrije tijd is. Bijvoorbeeld, een rondreis van 2 weken door Thailand: hier breng je 3 dagen door in Bangkok, waar je een groot deel van de tijd vrij bent en zelf de stad kan ontdekken. Inderdaad, je kiest niet zelf je vluchten en hotels, maar dat zelf uitzoeken zorgt toch alleen maar voor stress.

3. Quality time met het gezin

Hotels, diverse maaltijden, uitstappen en bezoeken: praktisch alles wordt tijdens een rondreis voor je geregeld. Maar je hebt geen zin in een groepsreis? Genieten van family time kan ook met individuele rondreizen, helemaal aangepast aan de noden van je gezin. En heb je na de rondreis zin om nog enkele dagen te luieren aan het strand? Dan doe je dat gewoon met een strandverlenging.

4. Oké voor de portemonnee

Reizen kost geld. Of je het nu zelf organiseert of laat doen, je zal een hap uit je budget moeten nemen voor zo’n onvergetelijke ervaring. Maar een georganiseerde rondreis kost niet meteen meer dan een reis die je zelf plant. Je reisagent zoekt de beste deals en stippelt je rondreis uit op maat van jouw gezin en budget. En, stressvrij je vakantie plannen is ook wel wat waard, niet?

Schud de avonturier in jezelf weer wakker en maak een rondreis met het gezin. Er zijn genoeg bestemmingen om uit te kiezen. Zo’n verre reis met kinderen is eens iets anders dan je gebruikelijke vakantie, avontuurlijker en misschien nog wel socialer ook? Een andere tip voor meer avontuur op vakantie: ga op cruise. Lees nog even verder met 5 dingen die je nog niet wist over cruisen met kinderen.

Lees meer over: Familie   Rondreizen  
Gerelateerde verhalen