Waarom je met het hele gezin op skivakantie naar Gitschberg Jochtal wil

Een skivakantie met het hele gezin is heerlijk. Je kinderen maken hun (eerste) sneeuwmeters en jullie… pakken zo af en toe ook samen een piste. In het Italiaanse wintersportgebied Gitschberg Jochtal hebben ze dat heel goed begrepen. Met 55 kilometer piste, sneeuwzeker door hoge ligging, Nederlands sprekende skileraren én superleuke activiteiten is dit gebied de ideale bestemming voor het hele gezin.

Niet doorvertellen

Maar dat moeten we misschien niet té hard roepen, want dan weet iedereen het. En dit skigebied in Zuid-Tirol is eigenlijk nog zo’n heerlijk rustige onontdekte parel. Mede daarom is het zo geschikt voor gezinnen. Op de 55 kilometer aan pistes kunnen zowel beginners als gevorderden aan de slag, en begint je kleintje aan z’n eerste skimeters? Dan is het goed te weten dat er Nederlandse skileraren op de latten staan.

 

Eindeloze skimeters maken

Terwijl je kinderen de kneepjes van het skivak onder de knie krijgen in een van de kinderlanden, pakken jullie samen een piste, of – als je echt de tijd hebt – ga je voor de Dolomiti superskipas. Hiermee kun je skiën in alle aangesloten gebieden. Een dikke tip, want niet alleen maak je eindeloze skimeters, ondertussen geniet je ook van het uitzicht op de Dolomieten en de Zillertaler Alpen. Veel mooier wordt het niet.

UItgebreide wellness

Ben je na zo’n prachtige skidag toe aan wat ontspanning? Dat treft. Alle hotels die we aanbieden in Gitschberg Jochtal beschikken over een uitgebreide wellness. Pssst: ook lekker om overdag even in te duiken. Pure verwennerij toch? Ben je ‘s avonds weer helemaal opgeladen voor een andere leuke activiteit met z’n allen. Want ook op dat punt valt in dit skigebied veel te kiezen.

Ritje in de arreslee

Zo kun je er een ritje maken in een heuse arrenslee (move over, kerstman), langlaufen, sneeuwschoenwandelen of rodelen op de rodelbaan. Ook worden er fakkeltochten georganiseerd. Je ziet het: dit skigebied heeft alles in huis voor een geweldige vakantie voor de hele familie.


Ga voorbereid op vakantie met onze paklijst voor de wintersport


Alles is familie

Dat je de naam ‘familie’ terugziet in de accommodatie die we hier aanbieden, is dan ook geen toeval. Family Home Alpenhof ligt in het dorpje Maranza en is klein, maar héél fijn. Voor de grote, maar vooral ook voor de kleine wintersportliefhebbers. In dit hotel zijn verschillende spellenkamers, een kidsclub, een baby- en kinderzwembad (binnen) en een heus kinderrestaurant. Je zou bijna vergeten dat je hier kwam om te skiën. Bijna dan.

Met de vlam in de pijp

Je ziet het, je voelt het, je weet het, je leest het: skigebied Gitschberg Jochtal heeft alles wat ieders winterhartje begeert. Dus we kunnen maar één ding zeggen tot besluit: met de vlam in de pijp naar (dit gebied net achter) de Brennerpas en genieten van een geweldige skivakantie voor het hele gezin.

Lees meer over: Europa   Familie   Hotspots   Italië   Skivakanties  
Gerelateerde verhalen