Waarom sporten op vakantie goed is voor je

“We werken niet te veel, we laden te weinig op”. Dat was de kop van het Nederlandse dagblad NRC. We zijn het er vast over eens dat vakantie het ideale moment is om op te laden. Maar wat geeft ons nu energie? Sporten, zeggen ze. Maar als ik moet toegeven, op vakantie ben ik niet echt een sportfanaat… Toch is er een stemmetje in m’n hoofd die me zegt om toch weer aan sport te doen. Maar de echte vraag luidt: hoe laden we op tijdens een vakantie? En wat zijn de trends? Is een vakantie met Spaanse tapas en Griekse gyros gelijk aan een drie dagen bootcamp? Onderzoeken hoef je niet zelf, dat deed TUI al. 600 Nederlanders en Belgen werden bevraagd over hun vitaliteit op vakantie.

Ontdekken door excursies en activiteiten

Ontdekken zit in ons DNA. En al zeker op vakantie. Voor 60% van de ondervraagden betekent vitaliteit op vakantie excursies en activiteiten. En de hoe ze dit doen? Wandelen en hiken staat met 78% op de eerste plaats. Grote kans dat je dit herkent: het kasteel bovenop de heuvel in Italië of Spanje. En na zo’n actieve klim naar boven kom je vaak medelandgenoten tegen.

Handige tip: TUI heeft een speciale website waar je kunt bekijken welke uitstappen er bij je vakantieadres worden aangeboden. En ze vooraf boeken en vastleggen. Wil je dat liever pas op vakantie bepalen? Dat kan ook natuurlijk.

Ontstressen op vakantie: hoe doe je dat?

Is ontspannen op vakantie ook voor jou een levensbehoefte? Erg logisch eigenlijk, want er wordt steeds meer van je verwacht: meer verantwoordelijkheid op je werk en thuis. En dat moet ook allemaal te combineren zijn… Uit het onderzoek blijkt dat rust de nummer één behoefte is. En gelukkig is dat heel gezond voor je. Goed slapen en gezond eten is dan ook de basis van je vakantie. Ben je op zoek naar een luxehotel waar wellness, fitness, gezonde voeding en cultuur centraal staan? Dan ben je bij de TUI BLUE hotels op de juiste plek.

Je sportieve vakantie: stay in shape, fit & fun

Ook fitness doet het goed in het onderzoek. Wat niet zo verrassend is, want iedereen kent wel iemand die minimaal een keer in de week fitnesst. Opvallend is dat vooral gezinnen met kinderen hoog scoren op het criterium ‘fitness op vakantie’. Eigenlijk ben ik best benieuw hoe ze dit doen, sluipen papa en mama ’s ochtends vroeg de kamer uit voor hun workout, terwijl de kids nog slapen? Hoe dan ook, typisch op vakantie is ook het zwemmen. En mooi meegenomen: met een duik in het zwembad of in de zee blijf je ook prima in shape. En die cocktail aan het einde van de dag smaakt dan ineens een stuk lekkerder.

Moet ik het roer omgooien?

Dat sporten, bewegen en gezond eten op vakantie goed is voor je, dat weten we wel. Maar eigenlijk is het logisch dat vakantie het uitgelezen moment is om extra te bewegen… of er juist mee te beginnen. Ik kijk al uit naar de Griekse salades en huisgemaakte stoofpotjes. Om daarna de lokale cultuur te ontdekken. Of ik de fitness in ga? Wie weet… maar baantjes trekken in het zwembad zal ik zeker doen! En misschien krijg ik dan de sportkriebel echt te pakken en ga ik een eindje lopen.

Spreekt extra beweging op vakantie jou ook aan? Bij TUI MAGIC LIFE zijn de heerlijke ijsjes, drankjes en parasols op het strand inclusief. Net als de vele sportieve activiteiten en natuurlijk de warme zon.

Lees meer over: Achter de schermen   Onderzoek  
Gerelateerde verhalen