4 x waarom Tenerife een prima gezinsbestemming is

Vanaf het moment dat we reizen met onze kinderen, komt er wel wat meer bij kijken. Je wil liever niet te veel aan het toeval overlaten en ervoor zorgen dat ook zij een leuke vakantie hebben. Vanaf het moment dat je beslist om een vakantie te boeken, is de eerste vraag sowieso: waarheen? De bestemming kiezen is stap 1 van het vakantieplezier. Op zoek naar een leuke bestemming voor jou en je gezin? Laten we eens kijken waarom Tenerife een goed idee is.

1. Het eiland van de eeuwige lente

De Canarische Eilanden staan bekend om het fenomeen dat het er altijd op z’n minst lenteachtig is. De temperaturen dalen zelfs in de winter niet zo gauw onder de 20°C. Ideaal dus als je met je kinderen reist, want zwembadplezier is bijna gegarandeerd én de temperaturen zijn ideaal voor verschillende uitstappen. Want op Tenerife valt er namelijk veel te beleven.


Lees ook: 5 x de mooiste stranden in Tenerife


2. El Teide zorgt voor gezinsvriendelijk wandelplezier

Zeker niet te missen is een bezoek aan de (actieve!) vulkaan El Teide. Via kronkelende wegen stijg je al snel van zeeniveau tot boven de 2000m. En op de flanken van Tenerifes vulkaan wandel je goed. Waarom dit expliciet vermelden als gezinsvriendelijk activiteit? Wel, we hebben zelf ook kinderen. En we moeten toegeven dat een kilometerslange hike niet meteen bovenaan hun bucketlist prijkt. Maar op El Teide zijn op verschillende plekken wandelpaden aangeduid met de juiste afstand erbij. Vaak kan je tussen de vulkanische rotsen een lus van een 2-tal kilometer wandelen, naast de langere wandelingen. Maar vooral: alles staat vanaf de hoofdweg heel handig aangeduid, geen verrassingen dus voor de kinderen. Daarenboven geraak je ook met de kabelbaan tot helemaal boven op de vulkaan. Met vergezichten als schilderijen, zo mooi en met minimale wandelinspanning. Opgelet: net zoals wij kan je pech hebben met de wind. Als die te stevig waait, blijft de kabelbaan aan de grond.

3. Entertainment in pretparken

Natuurlijk heeft zowat elk hotel op Tenerife een mooi zwembad waar het zalig vertoeven is. Af en toe heb je zelfs geluk dat er in het kindergedeelte van dat zwembad enkele speeltuigen staan waardoor dat zwembadplezier meteen wat extra punten scoort. Maar dan nog hebben kinderen soms nood aan wat extra prikkels en is een uitstap naar een waterpretpark de kers op de taart van hun verblijf. En eerlijk: wij ouders kunnen daar ook nog eens onze jonge geesten bovenhalen. Enter Siam Park. Een waterpretpark waar je meteen een uitstap doet naar Thailand. Het park is namelijk gebouwd naar Thais voorbeeld. Met vuurspuwende draken en mysterieuze tempels. Wat ze in Thailand in die tempels natuurlijk niet hebben, zijn metershoge glijbanen.

4. Het water op

Tenerife is een eiland. Uiteraard ben je dan omringd door water en is de zee nooit ver weg. In dit deel van de Atlantische oceaan vind je dan ook nog eens een heleboel zeezoogdieren zoals walvissen en dolfijnen en die dieren zwemmen er het hele jaar door. Wat wij en de kinderen fantastisch vinden, is om met een boot het water op te gaan tot een heel eind van de kust en daar dan op zoek te gaan. Het duurt niet lang of de eerste walvissen (grienden) zwemmen voorbij. En hoewel dolfijnen iets moeilijker te vinden zijn in deze immense wateren, zwemmen ook zij na een tijdje voorbij. Wat een prachtige ervaring.


Dit is waarom je later de vruchten plukt van reizen met kinderen.


Ben je op zoek naar een vakantiebestemming met zalig weer en leuke activiteiten voor jou en je kids, voeg dan Tenerife toe aan je lijstje. Dit eiland zal meteen een goede indruk maken. Benieuwd naar meer van onze ervaringen? Hier vertellen we de authentieke troeven van Tenerife in de winter met kinderen. Liever de andere kant opzoeken? Wij nemen je mee naar Turkije als favoriete vakantiebestemming.

Lees meer over: Europa   Familie   Hotspots   Spanje   Tenerife   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen