Op vakantie met kinderen naar Terschelling: dit wil je doen

Soms komen de muren thuis op me af. Elke speeltuin in de stad kennen we inmiddels en ook de wandeling naar de bakker met de beste croissants lopen we met onze ogen dicht. We hebben vakantie nodig. We kiezen voor een 5-daagse midweek op Terschelling, een van de Nederlandse Waddeneilanden. Alleen al in een andere omgeving zijn heeft een soort van magische werking. Wakker worden midden in de natuur, wandelen door de duinen, of zoals de kinderen het noemen “op avontuur!”, zonnige fietstochten maken, picknicken op het strand… Geluk zit ‘m echt in de kleine dingen. Hierbij onze tips voor de leukste activiteiten op Terschelling met kinderen.

Wandelen met ezels door de duinen

Via Puur Terschelling vind je leuke uitjes en activiteiten, zoals paardrijden met Friese paarden over het strand, tochten maken met een huifkar en nog veel meer. Tijdens ons verblijf is niet elke activiteit mogelijk, maar met een ezel door de duinen wandelen en uitgebreid picknicken is echt geweldig. Je krijgt een eigen ezel mee en als je wil, krijg je een bolderkar mee voor als de kids moe zijn of niet meer op de ezel willen.

Oesters rapen met De Oesterfabriek

De Oesterfabriek opent binnenkort een zaak in de haven waar je straks de lekkerste oesters eet. Nu kan je al een tour boeken naar hun eigen oesterbank. Dit kan afhankelijk van het getij heel vroeg ’s ochtends of wat later op de dag. Wij kiezen voor de shift van 7.30 uur en fietsen dus om 7.15 uur met de kinderen de haven in. Werner neemt je mee met zijn boot en plukt de oesters zo vers van het wad. We proeven ze verser dan vers terwijl de kinderen schelpen en parels zoeken; een ochtend om nooit te vergeten.


Lees ook: Een droomvakantie in een Droompark: hoe ziet dat eruit?


Wadlopen

Wadlopen mag tijdens je bezoek aan de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens een wadlooptocht neemt boer Bentum ons mee over de dijk het wad op. Hij vertelt honderduit. We leren van alles over het land en de geschiedenis, en de kinderen vragen de oren van z’n kop. Bij terugkomst staat een heerlijke borrel met oesters op ons te wachten en voor de kinderen stokbrood en chips. Hier rust je even uit op het erf, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin, rondlopen op de boerderij of de lammetjes helpen voeren.

Fietsen en wandelen

Terschelling is gewoon één grote mooie fietstocht. Op het hele eiland verhuren ze elektrische (bak)fietsen en welke kant je ook kiest, elke plek is mooi en overal zijn restaurants om even te stoppen voor een ijsje of wat te drinken. Je komt in het dorp ook een paar hippe winkels (Fraai en Kiem) tegen en leuke koffiebars zoals Pura Vida. Wist je dat er door heel Terschelling Happy Stones verstopt liggen? Wij hebben op de meest uiteenlopende plekken Happy Stones gevonden. De kids waren de hele dag op zoek naar deze stenen. Tip: neem verfstiften of gewone verf mee zodat je kinderen ook Happy Stones kunnen maken.


Lees ook deze tips om tot rust te komen op je vakantie met de kinderen.


Het Kabouterpad

Voor een gezellige boswandeling rijd je met de auto of de fiets naar het Kabouterpad. Dit is een leuke wandeling door een prachtig stuk bos aan de duinen waar overal kabouters verstopt zijn. Onze kinderen rennen vooruit op zoek naar de kabouters. Neem een goed gevulde picknickmand mee, dan kan je halverwege even uitrusten. Dit pad is prima te doen met een kinderwagen en kinderen van 2 jaar kunnen de hele wandeling goed volhouden. Je hoeft de wandeling niet helemaal uit te lopen, dus ook voor de kleinsten is dit pad top.

Hotel midden in het bos

Aangezien het weer in Nederland nogal wisselvallig is, is mijn tip om een hotel met binnenzwembad te boeken. Zo is Westcord Residentie Boschrijck echt perfect voor een vakantie op Terschelling met kleine kinderen, ook dankzij de ruime appartementen. Wij hadden een heerlijk appartement van 100m2 met een zonnig tuintje en een luxe badkamer, 3 slaapkamers en een gigantische woonkamer. Naast het parkeerterrein is een zandbak en speeltuin met glijbaan en een grote trampoline. Wel zo handig. Als onze jongste ’s ochtends nog slaapt en een van ons wat werkt, gaat de ander met een lekkere koffie in de zon genieten samen met de spelende kinderen. Westcord Residentie Boschrijck ligt midden in het bos en langs de duinen, op maar 5 minuten fietsen van het dorp en de haven. Echt ideaal om van hieruit alles te ontdekken wat het eiland te bieden heeft.

Ben je toe aan wat frisse buitenlucht en een verandering van omgeving, denk dan eens aan een vakantie op de Nederlandse Waddeneilanden met de kinderen. De verschillende activiteiten op en naast het strand doen zowel je kinderen als jezelf deugd. Ik verzeker je: je vakantiegevoel begint al op de boot!

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Familie   Hotspots   Nederland  
Gerelateerde verhalen