Waarom we zo zen terugkwamen uit TUI MAGIC LIFE Kalawy

Is het leven in Egypte dan echt zo magisch als de naam van hotel wil doen geloven? Mja… ze doen in ieder geval heel erg hun best om gasten de vakantie te bezorgen die ze in gedachten hebben. Hoe ze dat doen, zochten we voor je uit toen we het TUI MAGIC LIFE Kalawy *****  in Egypte bezochten in regio Hurghada/Safaga.

1. Voor iedereen leuk

TUI MAGIC LIFE Kalawy is een groot resort in Egypte met véél kamers en dus véél gasten. Hoe ervoor zorgen dat élke gast, of die nu als koppel, als gezin of alleen reist, de vakantie kan beleven zoals hij/zij dat wil? Het hotel is opgebouwd in verschillende zones waar je, naargelang je wensen kan genieten van rust, entertainment of zelfs plezier op de glijbanen. Aan de activity pool is er een enthousiast entertainment team aanwezig voor activiteiten van waterspinning tot aerobics. Je vindt er zelfs een zwembad aan het strand dat garant staat voor een rustige omgeving, net als de privé ‘hutjes’ op het strand zelf. Daarnaast is er ook een zwembad met glijbanen waar ouders zich languit op een ligstoel kunnen vleien, terwijl hun kinderen hun enthousiasme los kunnen laten tijdens een spannende race van de slides.

2. Uitstekende keuken

Zonder twijfel: verbazingwekkend hoe een grootkeuken van een resort zo’n kwaliteit kan leveren. Elke avond een ander buffet, van sushi over pasta tot overheerlijke couscous. En wij zijn kritisch, I swear. Het moet gezegd worden dat de creatieve aankleding van het terras van het hoofdrestaurant afhankelijk is van smaak. Maar daar kan je uiteraard niet over discussiëren als je het spreekwoord mag geloven. Rood gedrapeerde plafonddecoratie mag dan misschien niet zijn hoe wij ons terras zouden inrichten, het is misschien wel iemand anders idee van gezelligheid ;-).

3. Mummies bekijken tijdens een uitstap

Je zit dan in Egypte en wil misschien toch iets ondernemen wat je nergens anders ter wereld kan beleven. Daar werd aan gedacht! Om ervoor te zorgen dat je je vakantie zélf in handen hebt, kan je via GOTUI.be zélf de uitstappen bijboeken die je in gedachten hebt. Met het vliegtuig richting Caïro, de Vallei der Koningen in Luxor of gaan snorkelen in één van de mooiste onderwatergebieden ter wereld? Het kan allemaal.

Wij gingen vanuit Hurghada naar Luxor voor een ferme portie cultuur, snorkelen met bezoek aan een bounty-eiland en trokken de woestijn in met de quad voor een adrenaline boost. Eén voor één aanraders. Het feit dat je de excursies apart kan bijboeken, zorgt er ook voor dat liefhebbers van een complete lay back- en relaxvakantie ook aan hun trekken komen.

4. Kinderentertainment: vriendjes maken

Zijn je kinderen gezegend met een flinke portie sociale aanleg? Prima! In TUI MAGIC LIFE Kalawy kunnen zij terecht in drie verschillende kinderclubs, onderverdeeld in leeftijdscategorieën (3-6 jaar, 7-12 jaar en een tienerclub vanaf 13) met entertainment dat hun volledig op het kinderlijf geschreven is. Bas ging bijvoorbeeld boogschieten en maakte zo alvast de eerste vriendjes voor de rest van de vakantie. Elodie paste liever voor de miniclub. Zij geniet te veel van de aanwezigheid en onverdeelde aandacht van mama en papa, en ook die was uiteraard aanwezig!

5. Alles op wieltjes!

De paden in hotel TUI MAGIC LIFE Kalawy zijn allemaal aangepast aan rolstoelgebruikers en kinderwagens. Jonge ouders weten hoe vermoeiend trappen écht kunnen zijn!

6. Middagdutjes, check!

De meeste kamers liggen op korte afstand van een zwembad, het is dus perfect mogelijk om de kleinsten een middagdutje te laten doen op de kamer terwijl je de grotere kinderen in het oog houdt die zich uitleven in het zwembad. Geen oudere kinderen bij? Geniet dan even van een uurtje rust terwijl zoon/dochter energie tankt tijdens de middaguren!

For real: TUI MAGIC LIFE Kalawy in Hurghada is zijn naam meer dan waard. In onze ogen vooral door die verscheidenheid. Er is voor elk wat wils, in combinatie met een heerlijke keuken, vriendelijk personeel en een omgeving die zich leent tot culturele uitstappen. Wij zouden in ieder geval nog wel eens terug gaan!

Lees meer over: Afrika   All Inclusive   Egypte   Familie   Hoteltips   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen