Ontdek Thailand met kinderen: 5 x waarom Thailand ideaal is voor je gezinsreis

We voelen het allemaal: de kriebels om verre avonturen te beleven met het gezin beginnen stilaan de kop op te steken. Dat verre reizen ligt weer binnen handbereik, de sterren staan goed. Wij gaan op verkenning in Thailand om uit te vissen of Thailand en kinderen wel zo’n goeie match is. En we laten jullie in deze blog zien: Thailand heeft alles om je kinderen kennis te laten maken met een verre reis.

1. Het land van de eeuwige glimlach

Die titel krijg je niet zomaar. Thailand is het land waar je instant happy vibes krijgt. Niet alleen de tropische temperaturen, maar ook de vriendelijkheid van de bevolking is wereldberoemd. Ben je wat onwennig om dat grote avontuur aan te vatten? Een Thais welkom en die zorgen slinken als sneeuw voor de zon. Kinderen worden in Thailand op handen gedragen en ze openen deuren. Iedereen staat open om een praatje te maken.

2. Thaise keuken

Kinderen en nieuwe smaken, dat blijkt wel eens een moeilijke. Gelukkig is de Thaise keuken er een die de smaakpapillen van je kinderen zal bekoren. Gewokte groenten met kip, vlees of scampi’s, afgewerkt met zoete sauzen of zelfs pindasmaak. De favoriete Thaise gerechten van onze kinderen? Pad thai met kip en satay met pindasaus. Je kan op voorhand vragen om het niet, een beetje of lekker pittig te maken. Vaak krijg je de kruiden in een aparte kom aan tafel zodat je zelf de kruiding bepaalt. Wij vinden Thailand om die reden echt ideaal om te reizen met kinderen en toch nog een gezond eetpatroon te volgen. Maar iets wat niet te missen is: een dessert met sticky rice en mango.


Lees ook: Mijn kinderen eten geen groente op vakantie


3. Cultuur in alle geuren en kleuren

Als je een verre reis maakt, kom je ook in een heel andere cultuur terecht. Zeker als je in oostelijke richting reist. Laat dat nu net het meest waardevolle aspect zijn van jullie verre reis. In Thailand is cultuur voor kinderen heel toegankelijk dankzij de kleurenpracht. Alles is versierd met bloemen, de tempels zijn prachtige paleizen en terwijl ouders zich focussen op het culturele, kijken de kinderen hun ogen uit. Voeg daarbij nog de aroma’s van wierook, citroengras en jasmijn toe, en je bent vertrokken om herinneringen te maken. Dit zijn enkele culturele, kindvriendelijke tips in Thailand:

  • In Bangkok: Grand Palace, Wat Pho, Wat Arun, Damnoen Saduak
  • In Chiang Mai: Doi Inthanon, avondmarkten, elephant sanctuaries waar je bijleert over de geschiedenis van de olifant
  • Souvenirs uitzoeken: thuis de Thaise geuren nog eens ruiken katapulteert je meteen terug naar jullie zalige reis

4. Gemakkelijk reizen

Geen land waar het in de steden zo druk is en je toch zo makkelijk rondreist. Maak je geen zorgen: Bangkok heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. Ook de taxiservices om grotere afstanden te overbruggen zijn goed uitgewerkt en niet zo duur. Combineer je graag de groene heuvels in het noorden met de paradijselijke stranden in het zuiden, dan zijn ook de binnenlandse vluchten een makkelijke en handige optie. Thailand is lang en smal waardoor het divers is, maar dat betekent ook dat je soms grote afstanden moet overbruggen. Het goed georganiseerde vervoersnetwerk is handig omdat je je op die manier nooit zelf zorgen moet maken om op je bestemming te komen.
Wij gaan bijvoorbeeld met de taxi van Phuket naar Khao Sok en van daaruit met de taxi naar Krabi. In Bangkok nemen we de tuktuk-taxi, de skytrain en steken we met de long-tail boat de rivier over. En voor we het weten, huren we in Chiang Mai onze eigen tuktuk voor een dag om rond te snorren in de jungle. Om maar te zeggen: de vervoeropties zijn er zeker. Bovendien regel je het allemaal makkelijk vanuit je hotel, gewoon vragen.


Lees ook: Thailand: 6 tips voor het land van de glimlach


5. Adembenemende natuur

Beeld je in dat je achterin een tuktuk plaatsneemt en langs kronkelende wegen de berg optuft op weg naar het mooiste uitzicht van de streek. De landschappen zijn donkergroen, de palmbomen over de weg zorgen gelukkig voor wat schaduw. Dat de natuur de leukste speeltuin is voor kinderen hoeft geen betoog. Dat Thailand juist daardoor ook zo toegankelijk wordt met je kinderen, dat is mooi meegenomen. Ga op zoek naar apen in de jungle van Khao Sok (je hoort ze alvast overal), verwonder je over de aanwezigheid van leguanen, varanen en andere grote amfibieën. En opnieuw: leer samen bij over het lot en de toekomst van de Aziatische olifant in Thailand. Ritjes op een olifantenrug worden gelukkig steeds minder aangeboden, maar de zoektocht naar hoe de dieren wel in het Thaise leven passen is nog niet ten einde.

Hoe groen het binnenland ook is, aan de rand van het land leef je op slippers met goudgeel zand tussen je tenen en spelen jullie urenlang. Hier komen jullie vast en zeker tot rust. Het Thaise binnenland, dat is bruisend en energiek, maar op de stranden van Krabi, Phuket of een van de eilanden sluit je een onvergetelijke reis in alle rust af en tanken jullie de nodige energie om met een reistas vol herinneringen (en schelpen) naar huis te keren.

Dus mocht je nog twijfelen of Thailand een goede optie is voor jullie familiereis, stop er maar mee. Wil je echt eens op avontuur met je gezin, maar weet je niet waar te beginnen? Thailand is perfect voor die eerste verre reis.

Lees meer over: Actie!   Azië   Met de kinderen   Thailand  
Gerelateerde verhalen