Wat te doen in Praag? (tips & hotspots)

‘Vandaag uit Praag een kattebel, want er is zo veel te doen’, klinkt de bekende songtekst van BLØF. En inderdaad: geen tijd te verliezen als je in Praag bent. Bijna iedereen die een citytrip naar Praag maakte, is vol lof over de Tsjechische hoofdstad. Grote kans dat je wel eens van de Praagse Burcht, het Gouden straatje, de Karelsbrug en het grote Wenceslausplein hebt gehoord. Super leuk, maar ontdek tijdens een citytrip Praag ook zeker de minder bekende hotspots. So… ‘What to do when in Prague?’ TUI’s Productmanager Praag geeft je tips voor de leukste bezienswaardigheden voor een citytrip buiten de gebaande paden.

1. Het mooiste uitzicht op Praag vanaf de Petrintoren

Praag is de stad van de honderd torens en vanaf de heuvels rondom de stad heb je een prachtig uitzicht. Overal zie je de gloed van rode dakpannen. Het hoogste uitzicht heb je vanaf de Petrintoren. Na een bezoek aan de wereldtentoonstelling in Parijs in 1889 waren de leden van de Tsjechische toeristenclub zó onder de indruk van de Eiffeltoren dat ze hun eigen replica wilden. De kabelbaan brengt je naar de top van de heuvel, waarna je de 299 traptreden van de toren kan beklimmen…

2. Proosten met Tsjechisch bier

Veel mensen zoeken tijdens een citytrip in Praag naar het perfecte bier. Brouwerij Pivovarský Dům heeft een gevarieerd en zeer onderscheidend menu met bieren. Neem een slok en je bent verkocht. Laat je verrassen door onder andere koffie-, bananen- en kersenbier of ga voor de veilige maar overheerlijke Tsjechische Štěpán. Proost, na zdraví!

3. Nog een keer proost: Praagse wijn

Praag is niet alleen de stad van de bierbrouwerijen. Je vindt er ook veel speciale wijnen. In de door Pragers zeer geliefde Dlouha Street vind je wijnbar Bokovka. In de kelder van de voormalig brouwerij uit 1500 schenkt de sommelier Roman Novotný zijn beste wijn met een traditioneel kaasplankje. De perfecte activiteit als het een keer regent.

4. Genieten van groen in de Franciscaanse tuin

Een middag shoppen of een wilde nacht in een van de leuke clubs achter de rug? Je komt tot rust in de Franciscaanse tuin midden in het centrum van Praag. Neem plaats op een parkbank of slenter lekker tussen de fleurige bloemen en wilde planten. Vergeet even de drukte van de stad en geniet van de mooie natuur.

5. Jammie! Het Choco Café

Zoetekauwen opgelet! Choco Café Praag laat je stuiteren van al het lekkers. Kies uit ruim 60 verschillende soorten die in de eigen chocoladefabriek worden gemaakt. Je likt je vingers af bij de traditionele Hořické Trubičky. Voor een ware smaakexplosie kies je de chili chocolate.

6. Een glimp van Golem in de synagoge

Er bestaan veel legendes in en over Praag. Een van de meest interessante is die van Golem. Dit magische wezen van klei zou zich op de zolder van de synagoge schuilhouden. Volgens de verhalen riep Rabbi Loew hem tot leven om de Joodse wijk Josefov te beschermen. De synagoge is absoluut een bezoek waard en misschien vang je dan nog wel een glimp op van Golem.

Heb je door het lezen van deze Praag tips ook zin gekregen om deze stad te ervaren? Een citytrip Praag komt op deze manier wel heel dichtbij.

Lees meer over: Actie!   Europa   Praag   Samen weg  
Gerelateerde verhalen