Met deze tips wordt elke man moeiteloos een Instagram hubby

Wat jij ziet is een blije vrouw op een foto, maar achter dat plaatje schuilt vaak een flinke onderhandeling, soms wat frustratie en als het tegen zit zelfs een kleine ruzie. Want: foto’s die ‘gedwongen’ gemaakt moeten worden door een man, daarvan zou je bijna in een huwelijkscrisis terecht komen. Inmiddels weet ik dat het niet de favoriete bezigheid is van mannen en zij dan geheel begrijpelijk ongeduldig worden, dús ben ik handiger in mijn aanpak geworden. Boos worden of de strijd aangaan heeft geen zin, dit werkt zelfs averechts. Maar feit is: die foto moet soms gewoon gemaakt worden. Want elke vrouw met Instagram wil náást die selfie en die onscherpe foto gemaakt door een voorbijganger, ook gewoon een mooi beeld op haar profiel. Met deze tips maak je van jouw vriend een echte Instagram hubby!

Duidelijkheid

Mijn ervaring is dat mannen houden van duidelijkheid. De belangrijkste tip voor die perfecte foto is dan ook: maak vooraf afspraken en geef aan wat er van je vriend verwacht wordt. Wanneer hij denkt dat die foto in 3 casual clicks gemaakt is en jij ontevreden en geïrriteerd achterblijft, wordt de sfeer er sowieso niet beter op. Daarnaast is het handig om de foto zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat het fotomoment niet onnodig veel tijd kost en je daarmee misschien je kansen voor een volgende keer verspilt. Natuurlijk geen wereldprobleem dit, maar zoals je vriendinnen zullen begrijpen is het wel leuk om met een perfecte vakantiefoto thuis te komen. En die vriendinnen zijn soms nu eenmaal niet binnen handbereik om ‘m te maken.

Wees voorbereid

Bereid je voor, dit scheelt veel tijd, gekibbel en frustratie. Werk die zweetsnor weg, strijk je kleding glad of check of je haar goed zit. En niet geheel onbelangrijk: bedenk wat de achtergrond wordt. Moet je daarvoor even van stoel wisselen met je partner? Of is de overkant van de straat net wat fotogenieker? Misschien kun je beter wachten tot golden hour aan het einde van de dag waarbij het licht zo mooi op je gezicht valt. Bedenk dit allemaal vooraf zodat je meteen to-the-point komt.

Zorg voor een voorbeeld

Maak een foto van de gekozen achtergrond en het ‘raster’, precies zoals je het wilt hebben. Zo heeft hij een voorbeeld van hoe de foto moet worden, en hoeft hij letterlijk alleen nog maar op het knopje te drukken. Zo voorkom je dat je ontevreden bent en de foto’s opnieuw gemaakt moeten worden.

Test

Vraag je vriend om eerst een paar testfoto’s te maken. Check nog even snel of je de foto misschien toch meer ingezoomd wilt hebben en of je vriend goed naar jouw instructie heeft geluisterd.

Geef instructies

Wat vind je fijner? Dat hij in 1 minuut zo veel mogelijk op die knop drukt of dat hij 20 (of meer) foto’s maakt en jij bij elke click een andere pose doet? In dat laatste geval vraag ik mijn man – hij is inmiddels goed getraind, haha – soms om “ja” te zeggen bij elke click. Dan heb je minder onscherpe, bewogen foto’s. Zit de perfecte foto er daarna niet tussen, kun je jouw Instagram hubby nog een keer lief aankijken natuurlijk, maar zorg wel dat het niet irritant wordt voor hem en er ruzie om gaat maken. Dat is het niet waard, maar dat had je misschien zelf ook wel begrepen 😉

Maak verwachtingen scherp

Mocht het nog niet duidelijk zijn, leg hem dan even uit waarom deze foto belangrijk voor jou is. En ook waarom het niet even ‘click-click’ is, maar iets meer tijd vereist. Dan zijn de verwachtingen scherp. Wat zijn nu een paar minuten op een mensenleven, als hij daarna een gelukkige vriendin aan zijn zijde heeft? Wanneer deze aanpak niet werkt en er toch weerstand is, kun je een deal sluiten. Hij klikt 50 keer op die fotoknop en mag daarna beslissen waar jullie gaan lunchen.

Lach en geniet!

Neem het fotomoment niet te serieus en heb een beetje zelfspot. Los van het feit dat het dan een gezelliger moment is, zijn die lachende en ‘spontane’ foto’s uiteindelijk het leukst.

Je kunt deze tips met een korreltje zout óf heel serieus nemen, 1 ding is duidelijk: in elke man schuilt uiteindelijk een Instagram hubby. En gooi na het maken van die perfecte foto die telefoon weer in je tas, want offline is het nieuwe online. Helemaal op vakantie. En die perfecte foto kan straks ook in je plakboek!

Lees meer over: Travel hacks   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen