Tips Madrid: hoe vieren Madrileños weekend?

Madrid: de bruisende, koninklijke hoofdstad van Spanje. Toch is ontspannen tussen al dit gedruis geen enkel probleem voor de Madrilenen. Wij ontdekten hoe de Madrilenen een welverdiend weekend vieren in Madrid. Doe inspiratie op met deze Madrid tips.

Corona drinken bij Casa Corona

De perfecte manier om na het studeren of werken een biertje te drinken en bij te komen van het drukke leven in de stad. In een zijstraat van het bruisende centrum vind je onverwachts de rust.

→ ADRES: Calle del Marqués de Casa Riera, 1, 28014 Madrid

Wandeling door het Retiro

Dit stadspark is een goede plek om je even terug te trekken. In het midden van het park ligt een grote vijver waar je zelfs een bootje kan huren. In combinatie met een goedgevulde picknickmand ervaar je hier het ultieme vakantiegevoel tussen het groen.

→ ADRES: Plaza de la Indepencia, 7, 28001 Madrid

Zonsondergang bij Tempel van Debod

Deze Egyptische tempel staat bekend als een geschenk van dankbaarheid. Tijdens de zonsondergang heb je een adembenemend uitzicht over de stad en zie je de weerspiegeling van de tempel in het water.  Een perfect startschot voor het vervolg van de avond.

→ ADRES: Calle de Ferraz, 1, 28008 Madrid

Tapas bij Taberna Mas al Sur

Na het bekijken van de zonsondergang is dit dé beste plek om tapas te eten. Voor een kleine prijs geniet je van echte Spaanse tapas. Tip: bestel 1 tapa meer dan het aantal waarmee je bent. Als je met zijn vieren bent, eet je je buik dus rond met 5 verschillende tapas. En vergeet niet om ruimte over te houden voor een cheesecake als dessert.

→ ADRES: Calle de Santa Isabel, 35, 28012 Madrid

Dansen tot de zon opkomt

Teatro Barceló en Blackhaus zijn twee nette clubs waar je goed gekleed naartoe gaat. En wees ook op tijd, anders sta je vooral in de rij. Die drukte snappen wij helemaal, ze vieren hier een goed feestje en gaan door totdat de zon opkomt. Extra leuk voor Élite fans: deze serie is deels opgenomen in Teatro Barceló en auteurs worden hier nog regelmatig gezien…

→ ADRES: Calle Barceló, 11, 28004 Madrid

→ ADRES: Carretera de La Coruña, 700, 28023 Madrid

Sporten in Parque del Oeste

Deze mag niet ontbreken tussen de Madrid tips. Begin je dag met een sportieve activiteit in Parque del Oeste. Skeeleren, hardlopen of gewoon ontspannen in de zon op een van de grasvelden, het kan hier allemaal.

→ ADRES: Paseo de Moret, 2, 28008 Madrid

Lunchen in Malasaña op het terras (met mooi weer!) bij Ojala

Dit is dé hipsterwijk van Madrid met vele thrift- en urban shops. De vrije sfeer in deze wijk staat in contrast met de rest van de stad. En dat maakt het leuk. Hier ga je naartoe om mensen te bekijken tijdens je lunch bij Ojala.

→ ADRES: Calle de San Andrés, 1, 28004 Madrid

Shoppen in Las Rozas Village

Deze outlet ligt aan de rand van de stad en is voor een paar euro makkelijk bereikbaar met de bus. Je vult hier al snel een hele dag met de verschillende topmerken. Plof daarna neer op een van de vele terrassen en kom bij met een ijskoude tinto de verano.

→ ADRES: Calle Juan Ramón Jiménez, 3, 28232 Madrid

Drankje op rooftop terras van Circulo de Bellas Artes

De laatste in het lijstje van deze Madrid tips. Hipper dan dit wordt het namelijk niet. Met uitzicht op het centrum blik je hier in stijl terug op een geslaagde dag.

→ ADRES: Calle de Alcalá, 42, 28014 Madrid

Tijd voor een weekend vieren zoals de Madrilenen dat doen? Boek jouw citytrip naar Madrid. Op zoek naar nog meer inspiratie voor je citytrip? Bekijk de top 10 citytrips.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Spanje  
Gerelateerde verhalen