7 x tips om uitgebreid te ontspannen op vakantie

Tegenwoordig heeft iedereen het heel druk, terwijl ontspannen juist zo belangrijk voor je is. Relaxen zorgt voor rust en positieve gedachten en is goed voor je geestelijke- en lichamelijke gezondheid. Hoe je dat doet, niets doen? Wij geven je 7 tips om te relaxen.

1. Strand, het ruisen van de zee

Als er iets rustgevend werkt, dan is het wel het ruisen van de zee. Ga op je strandstoel liggen, sluit je ogen en doe even een uurtje niets anders dan luisteren naar dit uitermate fijne natuurgeluid.

2. Een lege agenda

Op vakantie heb je geen agenda waar je op hoeft te letten. Als je jezelf niet vol plant met allerlei activiteiten althans. Doe je dat wel? Zorg er dan voor dat die agenda niet als verplichting gaat voelen. Gebeurt dat toch, skip dan een activiteit. Die bucketlist loopt niet weg.

3. Tijd om lekker te luieren

Wakker worden en helemaal geen plannen voor de dag hebben. Vlak voor de lunch nog even in slaap vallen en na het eten lekker verder luieren. Vakantie is hét moment om je even volledig over te geven aan niets doen.

4. Luxe accommodatie

Gun jezelf af en toe een luxe accommodatie waar je aan niets anders hoeft te denken dan aan jezelf en je boek. Het ontbijt wordt voor je geregeld, je handdoeken worden elke dag ververst en zelfs je bed van thuis redt het niet bij de bedden van hier.

5. Spa

Een spa behoort (helaas) niet bij iedere vakantiebestemming tot de faciliteiten, maar mocht je het geluk hebben van wel, dan is een bezoek aan de sauna of het Turks stoombad dé manier om hoofd en lichaam even helemaal tot rust te laten komen. Ook ideaal: je telefoon kan hier niet mee naar binnen, dus daar kan je ook niet door worden afgeleid.

6. Boek lezen

Hij bungelt onderaan het lijstje en dat is eigenlijk niet terecht. Van het lezen van een boek verlaag je namelijk niet alleen je lichamelijke stress, je verbetert ook nog eens je geheugen, je concentratievermogen en het vermogen om analytisch te denken. Lees hier waarom vakantie het uitgelezen moment is voor een goed boek.

7. Romantisch uit eten

Sluit de dag af met een romantisch diner voor twee bij ondergaande zon. Kaarslicht aan, cocktail in je hand en telefoons in de tas. Met alleen maar oog voor elkaar, en die heerlijke lokale gerechten, lijkt deze avond eindeloos te duren.

 

(foto’s: @ludolhoest)

Lees meer over: Travel hacks   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen