Tips Parijs van een local: 5 x onbekende plekken in Parijs

Wil je de Franse hoofdstad buiten de gebaande paden ontdekken? Wij hebben de beste insider tips Parijs voor je. Marieke woont al bijna vier jaar in Parijs en heeft het bedrijf Wonder-Wise opgericht, waarmee ze Nederlandstalige fiets- en wandeltours organiseert. Tijdens de tours neemt ze je mee naar de mooiste bekende, maar ook de mooiste geheime plekken van de stad. Speciaal voor TUI deelt ze haar 5 favoriete en minder bekende tips in Parijs.

Tip 1. Petit Palais: bezoek de verborgen binnentuin

Het Petit Palais is niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen een indrukwekkend gebouw. In het gebouw vind je het Musée des Beaux-Arts, een gratis te bezoeken museum. De vaste collectie bestaat uit kunstwerken van de grootste meesters zoals Monet, Cézanne en Delacroix. Ook schilderijen van Nederlandse kunstenaars als Rembrandt en Jan Steen behoren tot de vaste collectie van het museum. De binnentuin biedt een oase aan rust in de drukke stad. Geniet van een ontbijt, lunch of gewoon een drankje in het restaurant met terras.

Tip 2. ROOF: een nieuw rooftop terras

Parijs kent veel rooftops vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de stad. In 2022 opende ROOF, een rooftopterras op het dak van een oud postgebouw. ROOF is onderdeel van het restaurant La Plume en het vijfsterrenhotel Madame Rêve. Je kan er terecht voor een cocktail of een kleine snack om de avond mee te beginnen. Voor het diner ga je een verdieping lager naar restaurant La Plume, dat een binnentuin heeft. Op de begane grond van het hotel ligt nog een ander restaurant: Madame Rêve Café. De ingang naar La Plume en ROOF bevindt zich aan de Rue Étienne Marcel en de ingang van Madame Rêve Café ligt aan de Cour Gutenberg, aan de kant van de Rue du Louvre. Let op: bij ROOF ben je echt uit. Er is een deurbeleid voor nette kleding, dus geen slippers, sneakers en te bloot. Trek een mooie outfit aan om je avond feestelijk te beginnen.


Lees ook: Dit zijn de hotspots van Parijs voor je volgende vriendinnentrip


Tip 3. Musée d’Art Moderne: gratis te bezoeken

Bezoek Musée d’Art Moderne de Paris, een van de grootste musea voor moderne kunst in Frankrijk. Het museum heeft een collectie van meer dan 15.000 kunstwerken. Terwijl je de collectie bekijkt, heb je uitzicht op de Eiffeloren. De toegang is gratis, alleen voor de wisselende exposities betaal je een entreeprijs. De permanente collectie bestaat uit werken van grote kunstenaars zoals Picasso, Matisse, Dufy, Modigliani en Chagall. In een aparte zaal wordt het enorme kunstwerk La Fée Électricité van Dufy tentoongesteld. Het kleurrijke kunstwerk is maar liefst 600m² groot.

Bezoek ook het ernaast gelegen museum Palais de Tokyo, waar hedendaagse kunst centraal staat. Beide musea hebben een restaurant en in de zomer dineer je op het terras tussen de musea in. Forest is het restaurant van Musée d’Art Moderne, met een verrassende menukaart van de Franse chef Julien Sebbag en bij Palais de Tokyo is Bambini een leuk restaurant met Italiaanse keuken.

Tip 4. Tout Autour du Pain: de beste croissant

Op zoek naar een heerlijk verse, knapperige, maar toch luchtige croissant? Dat de geur van de oven je tegemoet komt als je de bakker nadert? Dan moet je bij Tout Autour du Pain zijn. Deze bakkerij ligt in de buurt Le Marais aan een klein pleintje. In Parijs wordt er elk jaar een wedstrijd gehouden voor de beste croissant au beurre. Tout Autour du Pain ging er dit jaar met de derde plek vandoor. Al meerdere jaren komt de bakkerij voor in de top 10 van beste croissant en beste baguette.


Lees ook: Top 10 citytrips: met wie ga jij?


Tip 5. Bichettes: gerechten uit grootmoeders keuken

In de buurt Canal Saint-Martin zijn vele leuke adressen. Boetiekwinkels, restaurants, terrassen en leuke plekken om een cocktail te drinken. Het restaurant Bichettes ligt op een steenworp afstand van het Canal Saint-Martin. Een piepklein restaurant met maar enkele tafels. De bediening is vriendelijk, de sfeer is intiem en het interieur charmant. Voor het restaurant is een klein terras. Hier serveren ze gerechten uit grootmoeders keuken, bereid met lokale en seizoensgebonden producten.

Op zoek naar nog meer culinaire tips in Parijs? Ontdek hier 5 foodtips voor je vriendinnentrip door Parijs. Een citytrip is niet compleet zonder de leukste foto’s. Probeer eens deze Instagram hotspots in Parijs. Wil je graag mee met Marieke door de Franse hoofdstad? Check de stadswandelingen door Parijs van Wonderwise.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Frankrijk   Hotspots   Parijs  
Gerelateerde verhalen