Paradijs op aarde: 3 x tips van Stien op Zanzibar

Als ik denk aan helderblauw water, veel zon, prachtige witte stranden en een echt vakantiegevoel, dan is Zanzibar zonder twijfel het eerste wat in me opkomt. Dit exotische eiland heeft mijn hart echt gestolen. Samen met mijn mama breng ik hier een week door en ontdek alles wat het eiland te bieden heeft. Hier lees je mijn hoogtepunten en dingen die je zeker moet zien op Zanzibar. 

1. Paradijselijk verblijven

Onze reis begint in Nungwi, een regio die beroemd is om zijn betoverende witte stranden en kristalhelder water. Vlakbij deze prachtige stranden ligt het hotel Riu Palace Zanzibar. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en heeft de mooiste zwembaden ooit. Elke ochtend begin ik met een uitgebreid ontbijt met lokale en internationale lekkernijen, waarna ik mijn dagen doorbreng aan het prachtige zwembad of op het nabijgelegen strand. De avond is gevuld met entertainment, cocktails aan de bar en een heerlijk diner aan het buffet of in een van de themarestaurants.  

2. Snorkelen naar Mnemba Island

Een hoogtepunt van onze reis is de snorkeltocht naar het nabijgelegen Mnemba Island. Een boottocht brengt ons naar dit eiland, omringd door koraalriffen en scholen kleurrijke vissen. Het snorkelen in het kristalheldere water is prachtig. Een ervaring die me voor altijd zal bijblijven. Daarna genieten we van een heerlijke lunch op de boot en worden we veilig terug afgezet aan ons hotel. 


Lees ook: de top 5 mooiste duikplekken ter wereld


3. Stone Town en Prison Island

Een andere onvergetelijke dag is onze daguitstap naar Stone Town en Prison Island, waar we de geschiedenis en cultuur van Zanzibar verkennen. Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar, is een doolhof van smalle straten en historische gebouwen. Ik maak kennis met de lokale markten, geurende specerijen en het dagdagelijkse leven van de inwoners. Op 10 minuten varen van Stone Town, ligt Prison Island. Hier ontmoeten we reuzenschildpadden, die vreedzaam ronddwalen op het eiland. Ook leren we meer over de geschiedenis van het eiland en de rol van Prison Island in het verleden. Die ga ik hier natuurlijk niet verklappen, maar het is echt de moeite waard om te bezoeken. 


Wil je relaxen op Zanzibar? Lees dan ook: 5 x waarom je helemaal tot rust komt op Zanzibar.


Als ik terugkijk naar mijn reis, kan ik alleen maar glimlachen bij de herinneringen die ik op Zanzibar heb gemaakt. De prachtige stranden, het blauwe water en de historische schatten van Stone Town en Prison Island hebben mijn reis onvergetelijk gemaakt. Zanzibar is niet zomaar een bestemming; het is een paradijs op aarde dat ik iedereen aanraad. Laat je betoveren door de magie van Zanzibar en ervaar zelf waarom dit eiland een unieke plek is die je voor altijd zal koesteren.  

Lees meer over: Afrika   Hotspots   Zanzibar   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen