Ideeën en tips voor winterfotoboeken

De winter is een seizoen vol bijzondere momenten. Van de gezelligheid van de feestdagen met leuke avonden, lekker eten en goed gezelschap tot er samen opuit in de frisse buitenlucht. Of je nu op citytrip gaat of op skivakantie, in de winter is alles anders. Een persoonlijk fotoboek is de perfecte manier om terug te kijken op jouw mooiste wintermomenten. Met deze tips en ideeën leg je de winter zo goed mogelijk vast en maak je er gemakkelijk een prachtig winterfotoboek van.

Gebruik het daglicht in je voordeel

Kies je fotomoment zo dat je optimaal gebruik maakt van het daglicht. Juist de momenten van zonsopgang en zonsondergang zijn ideaal om betoverend mooie winterse momenten vast te leggen in de meest prachtige kleuren.

Wanneer de zon laag aan de horizon staat, is het een ideaal moment om landschapsfoto’s te maken. In dit ‘gouden uur’ kan je de lange schaduwen en het warme licht in je voordeel gebruiken. Controleer de lokale tijden voor zonsopgang/zonsondergang voordat je op pad gaat met je camera, om te voorkomen dat je de vroege ochtend- of late avondgloed misloopt.

Staat de zon hoog aan de hemel? Dat is het perfecte moment voor actiefoto’s van je ski- of snowboardvakantie. Maar ook als je gaat wandelen op een grijze dag is de middag ideaal. Een grijze omgeving laat felle kleuren er extra uitspringen. Je maakt dan prachtige foto’s van bijvoorbeeld de kinderen in hun kleurrijke winterjassen.

Experimenteer met actiefoto’s

Of je nu op je ski’s de berg af gaat of in een sneeuwballengevecht verwikkeld bent met de kinderen; met slechts een paar cameratechnieken maak je hier geweldige winterse actiefoto’s van. Wil je een sneeuwbal in de lucht vastleggen – of een snelle skiër of snowboarder in actie – dan moet je de sluitertijd aanpassen. Dit kun je het beste doen op een DSLR, omdat niet alle smartphones je de sluitertijd laten aanpassen. Probeer een sluitertijd van boven 1/500 seconde, maar zorg er wel voor dat je je foto’s niet onderbelicht zijn, want dan worden ze te donker. Dit los je op de meeste camera’s op door de ISO-waarde verhogen.

Vang de sfeer van de winter

Sta stil bij elementen die je foto interessanter kunnen maken. Achtergronden, schaduwen en mensen – maar ook eenvoud. Soms zegt een eenvoudige afbeelding het meest.
Een citytrip is een ideaal moment om je stadsfotografie te oefenen. Leg een vers met sneeuw bedekte straat vast, twinkelende winterlichtjes in de nacht, of een bevroren fontein om toe te voegen aan je volgende fotoboek. Gebruik een gezinsuitstap om superschattige foto’s van de kinderen te maken die zich tegoed doen aan een kop warme chocolademelk na een lange dag vol ontdekkingen.


Zo krijg je je kinderen feilloos op de foto.


Maak je eigen winterfotoboek

Tijd om je fotoboek te vullen en te ontwerpen. Kies een lay-out voor je boek, experimenteer met de lettertypes, voeg je eigen leuke afbeeldingen toe, en voilà. Laat in dit gedeelte jouw creatieve geest vrij en wek je favoriete wintermomenten uit hun winterslaap. Wil je het liever eenvoudig houden? Met de albelli app maak je je perfecte fotoboek met winterthema rechtstreeks vanaf je telefoon of tablet. Upload de foto’s die op je telefoon staan en maak je fotoboek binnen een paar minuten, waar je ook bent.


Je reisverhalen vastleggen in een vakantiefotoboek? Bekijk deze 6 creatieve tips.


Vooraf ontworpen themaboeken

Heb je weinig tijd of wil je voor een bestaand ontwerp kiezen? Maak je winterfotoboek dan supereenvoudig met onze vooraf ontworpen themaboeken. Kies uit meer dan 230 prachtige boeken met een groot aantal winterse thema’s: van klassiek reisboek tot speels familiemagazine van al jullie feestpret in het winterseizoen. Kies je voor een albelli themaboek, dan heb je nog steeds alle vrijheid om je winterfotoboek tot in de puntjes aan te passen. Voeg extra pagina’s toe, verbeter je foto’s met onze online tools en kies zelf de afwerking van je boek.

Ben je geïnspireerd geraakt? Kom dan nu in actie en maak gebruik van de 25% korting op fotoboeken! En leg ook jouw winter vast in een albelli fotoboek.

Lees meer over: Skivakanties   Travel hacks  
Gerelateerde verhalen