De top 10 citytrips: met wie ga jij?

Van romantiek met je lief tot avontuur met je kinderen en van uitgaan met vrienden tot een moeder-dochter weekend: een citytrip is altijd een goed idee. Daarom vroegen we onze klanten naar hun favoriete citytripbestemmingen en maakten we een top vijf. En omdat we zo enthousiast zijn, voegden we onze vijf favorieten toe. Want de vraag is niet óf je gaat, maar met wie. Dus doe je voordeel met deze top 10 citytrips.

1. Barcelona

We trappen het lijstje van top 10 citytrips af met een van de meest bruisende steden van Spanje. Barcelona is een perfecte citytripbestemming, want eris voor iedereen iets te doen: een dagje strand, een terrasje doen met verse pinchos of de stad verkennen per fiets. Met de Barcelona fietstour neemt een gids je mee doorheen de stand langs de mooiste gebouwen en plekken. En geeft je interessante details over de geschiedenis en bezienswaardigheden van Barcelona mee.

2. Rome

Deze stad blijft geliefd en staat op nummer 2 van onze top 10 citytrips: het romantische Rome. Met bezienswaardigheden waar je u tegen zegt. Van het beroemde Colosseum, de indrukwekkende Trevifontein tot het prachtige Vaticaanstad. Las tussendoor een pauze in voor een cappuccino of Italiaanse gelato. Wil je Rome van binnen en vanbuiten zien, ga dan op stap met een local, via de extra ‘With Locals’. Niemand kent de stad beter! Zo leer je stad op een hele andere manier kennen.

3. Valencia

Op nummer 2 staat Valencia. En dat snappen wij helemaal. De sinaasappelbomen, de brede zandstranden en de pannen vol paella lachen je tegemoet. Ook met kinderen is hier echt leuk. Of je hier ooit uitgekeken raakt? Wij denken van niet. Aanrader: leer Valencia kennen via haar gastronomie. Een tour met 10 proeverijen, van sardines tot croquetas de jamón, boek je hier gemakkelijk bij. En vergeet natuurlijk niet een goede Rioja.

4. Londen

Het populaire Londen ontbreekt niet in deze top 10 citytrips. Deze stad leeft, bruist en geeft enorm veel energie. Start je dag met een stevig Engels ontbijt, bezoek de iconische bouwwerken en wandel in één van de vele parken. Nog niet vermoeid? Londen biedt je alles wat je nodig hebt om heerlijk te shoppen. Lees nog even verder met onze Londen blogs.

5. Lissabon

De stad van de zeven heuvels met schilderachtige smalle straten. Stap in de iconische gele tram voor een rondje door Lissabon, de nummer 5 in de top 10 citytrips. Tijdens een welverdiende pauze geniet je in de zon van een kop koffie met een Pastel de Nata. Bezoek deze bezienswaardigheden in Lissabon en haal het maximale uit je weekendje weg.

6. Parijs

We vullen het lijstje verder aan met Parijs, een blijvende klassieker. Je dag begint hier met een verse croissant en een goede kop koffie. Om vervolgens op zoek te gaan naar de hotspots en verborgen plekjes voor de mooiste Instagram foto’s. Bijkomend voordeel: vanuit België sta je met de trein in een mum van tijd in het hart van stad van de liefde. Bekijk al onze blogs over Parijs.


Lees ook: ontdek Parijs met kerst.


7. Boedapest

Zeg je Boedapest, dan zeg je gezellige koffietenten (mét taart), romantische bruggen en thermale baden. Een verdiende zevende plek in de top 10 citytrips voor de hoofdstad van Hongarije. Dat je in 48 uur heel veel van Boedapest ontdekt lees je in ons blog. Of bekijk de stad door de ogen van een local. Daarnaast staat Boedapest bekend als één van de voordeligste steden in Europa. Dus, waar wacht je nog op?

8. Berlijn

Tijdens een citytrip Berlijn kom je ogen te kort. Er is zoveel te zien en te beleven in de nummer 8 van de top 10 citytrips. Doe eens iets anders en ontdek de stad per kano, waan je in het rijke verleden van de Duitse hoofdstad of shop een nieuwe garderobe op de Kurfürstendamm. De dag sluit je af in een van de culinaire hotspots. Lees hier wat je nog meer kunt doen in Berlijn.

9. Wenen

Een welverdiende voorlaatste plek in deze top 10: het Oostenrijkse Wenen. Dat Wenen oubollig is, mag je meteen al laten varen. Je vindt er heel wat Instagrammable plekjes, van hippe restaurants met mooie binnentuinen tot imposante gebouwen van grootse kunstenaars. Erg leuk is het Schmetterlinghaus. Dit is een vlindertuin in het Palmenhaus, een prachtige serre in Jugendstil stijl. Genoeg te zien en doen dus! Check deze Wenen tips voor als je tijd beperkt is.


Lees ook: ontdek de 6 beste shopadressen in Wenen volgens Nanja Massy.


10. Kopenhagen

De afsluiter van deze top 10 citytrips: Kopenhagen. Alle bekende bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar waardoor je in korte tijd veel ziet én beleeft. Ook leuk: huur een fiets en schuif aan het einde van de dag in één van de restaurants aan voor verse gravad lax met als toetje rødgrød. Ook eens gedacht aan een citytrip Kopenhagen met kinderen?

Ben je op zoek naar nóg meer citytripinspiratie? Ontdek deze verrassende bestemmingen voor een citytrip in Europa of kies een van deze hotels voor een duurzame citytrip.

Lees meer over: Barcelona   Berlijn   Boedapest   Europa   Kopenhagen   Londen   Parijs   Rome   Uit onderzoek blijkt…   Vakantienieuws   Valencia  
Gerelateerde verhalen