Top 5 mooiste kerststeden: voor het echte kerstgevoel

De feestdagen staan weer voor de deur. En wat is er nu leuker dan een winterse citytrip om alvast in de stemming te komen. Wij maakten een top 5 mooiste kerststeden waar je je helemaal onderdompelt in het echte kerstgevoel: flikkerende lichtjes, kerstmarkten en dampende glühwein. Prik alvast een datum in je agenda en pak je koffer in. Een kerstcitytrip naar één van deze steden is altijd een goed idee.

Kopenhagen

Kopenhagen in kerstsfeer wil je echt een keer meemaken. Kerst in de stad van Hans Christian Andersen is letterlijk sprookjesachtig. Klink met een glaasje Gløgg op de kerstmarkt en scoor vervolgens de leukste kerstcadeaus voor thuis. Je citytrip naar Kopenhagen is niet compleet zonder een bezoek aan pretpark Tivoli. Stap in de 80 meter hoge zweefmolen en bewonder vanaf grote hoogte de flikkerende kerstlampjes in de stad. Ook enthousiast geworden? We hebben nog veel meer tips voor een onvergetelijke kerst in Kopenhagen.

Londen

Kerst in Londen ademt romantiek. Verblijf in een chique hotel midden in het centrum, tussen alle bezienswaardigheden. Bewonder de enorme kerstboom op Trafalgar Square, shop handgemaakte kerstcadeaus op de London Artisan Christmas Market en glijd romantisch, hand in hand, over de ijsbaan voor het National History Museum. En lees vooral nog even verder over Kerst in Londen.

Valencia

Een winterse citytrip naar Valencia zal je verrassen. Door de aangename temperaturen loop je zonder jas over de kerstmarkten van Valencia. Omgeven door palmbomen en statige kathedralen slenter je langs tientallen kraampjes waar de mooiste kerstcadeaus staan uitgestald. Koop een bakje geroosterde kastanjes en bewonder de verschillende Beléns in de stad. Deze handgemaakte kerststallen zijn Valencia’s belangrijkste kersttraditie. Dat dit ook heel leuk is om met kleine kinderen te doen lees je hier.

Keulen

Wie kerst zegt, zegt Keulen. Nergens is de traditie van kerstmarkten namelijk zo levendig als in deze Duitse stad. Tijdens de laatste twee maanden van het jaar is Keulen volledig versierd en staat alles in teken van kerst. Naast het prachtige centrum van deze historische stad kunnen kerstliefhebbers er hun hartje ophalen. Ontdek er de Christmas Market aan de dom of geniet van een tas dampende glühwein in Belgisch Viertel, de hipste wijk van Keulen.

Wenen

We sluiten deze top 5 van kerststeden af met Wenen. Deze sprookjesachtige stad is tijdens de winter nóg romantischer. Tussen de duizenden lichtjes shop je op een van de kerstmarkten een traditionele Weense sneeuwbol. Dit kerstcadeau zal het zeker goed doen bij kleine kinderen. Bezoek in de avond één van de vele Opera- of muziekvoorstellingen. Je bent tenslotte in de stad van de muziek. En er is nog veel meer te doen. Lees het hele artikel over kerst in Wenen.

Gerelateerde verhalen