Hoe TUI BLUE Fieberbrunn ons doet verlangen naar de volgende wintersportvakantie

Een hele dag skiën, spelen en wandelen we door het sneeuwwitte berglandschap. De kinderen halen hun hart op tijdens de skilessen en wij herontdekken de vrijheid die skilatten met zich meebrengen. Elke dag eindigen we op dezelfde manier: moe maar meer dan voldaan. Dat de gastvrijheid en goede zorgen van TUI BLUE Fieberbrunn daar veel mee te maken hebben, staat als een paal boven water. Of beter: boven de sneeuw.

1. Direct aan de piste

Omdat we reizen met onze kinderen, denken we wel eens na over praktische dingen. Zo is de afstand tussen de ingang van het hotel en de plek waar ze hun ski’s onder hun voeten kunnen binden voor kinderen van levensbelang. TUI BLUE Fieberbrunn ligt bijna op de piste; nog dichter en de skiërs zouden langs je bed zoeven. Je skiet vanaf de skipiste tot aan de ingang en aangezien de piste van de skischool hier ook op uitkomt, hoeven ook je kinderen maar maximaal een minuut te wandelen om hun einddoel in het vizier te krijgen. Vanuit onze kamer zien we de skilift ’s ochtends aan de testritjes beginnen. Wakker worden met het zicht op die gele eitjes is aangenamer dan met de decibels van je alarmklok.


Lees ook: Deel je favoriete wintersportmoment en maak kans op een wintersport voor twee


2. Skischool tegenover het hotel

Het is maar een tip, maar we spreken uit ervaring. Probeer je kinderen de kneepjes van het skivak niet zelf bij te brengen. Niet leuk voor jou en zeker niet voor hen. Daarvoor bestaan er skischolen waar de kinderen spelenderwijs op de latten leren staan. En wat voor ons helemaal top is: het grootste deel van de monitoren spreken niet alleen Nederlands, ze blijken ook één voor één fantastisch met de kinderen om te gaan. Elodie wil het bij gebrek aan vertrouwen wel eens voor bekeken houden in nieuwe situaties. Maar niet in deze skischool! De kleurige bloemen en hoepels waarmee de kinderpiste versierd is, draagt daar ook aan bij. Je kiest zelf of de kinderen alleen in de ochtend, alleen in de middag of ‘s ochtends en ‘s middags naar skiles gaan. Zij die willen, kunnen er zelfs tijdens de middag blijven lunchen.

3. Speelkamer

Even voorbij de receptie slaan onze kinderen nogal gemakkelijk linksaf. Reden? De grote speelkamer (alweer met uitzicht op de skipiste) waar ze knutselen, springen of kickeren. Ze kunnen hier altijd terecht, want het is een vrij te betreden ruimte. Onze wiebelkonten sprinten na het eten in het restaurant rechtsreeks naar de speelkamer nog voordat wij aan het hoofdgerecht begonnen zijn.

4. Alle voorzieningen voor skimateriaal

Nogal wiedes dat je voor dat skiën heel wat materiaal nodig hebt. In de buurt van de skipiste heb je daarvoor enkele plekken waar je een locker kan huren voor een week. Maar als je logeert in TUI BLUE Fieberbrunn, heb je dat helemaal niet nodig. Op verdieping -1 is er een hele ruimte geïnstalleerd met lockers om je materiaal te bewaren. En euh… zeg niet zo maar lockers. De kastjes zijn voorzien van een ophang-/droogsysteem voor je boots. Natte voeten van de sneeuw? No worries, de volgende ochtend zijn die boots weer helemaal droog. Klaar voor een nieuwe dag vol skiplezier!

5. Zwembad

Het is als het speelgoedje bij de McDonald’s, de discobolletjes op een ijsje of zelfs als het melkschuim op je koffie. Het is die ene extra troef die ervoor zorgt dat iets wat al super leuk is, nog geweldiger wordt. Waar ik het over heb? Het binnenzwembad van je hotel! Na het skiën snel uit die dikke skisokken, wanten aan de chauffage (want anders zijn ze niet droog de volgende ochtend), skipak aan de kapstok en spring in dat badpak. De vochtige warmte die je tegemoet komt als je de deur naar de ‘wellness-area’ opent, daar wordt een mens na een vermoeiende maar doodleuke dag gelukkig van. Een half uurtje in het water plonsen voor het avondeten. Niks beter dan dat! Ohja, voor de echte durvers: het zwembad heeft een deur naar buiten. Rara welke kinderen het fan-tas-tisch vinden om 5 seconden door de sneeuw te sjezen (in badpak!) om daarna in het warme zwembad te springen? Juist ja…

Als je plannen hebt voor wintersport: wij kennen nog een goed hotel! Twijfel je toch nog over je eerste skivakantie met kinderen? Lees over onze eerste ervaring met het gezin op wintersport. En lees dan even verder en ontdek hoe zo’n dag in de sneeuw eruit ziet.

Lees meer over: Europa   Hoteltips   Oostenrijk   Skivakanties  
Gerelateerde verhalen