TUI BLUE: het verrassende verband tussen sporten, ontspannen en vakantie vieren

Sporten en vakantie. Word je blij van alleen al de gedachte? Dan is TUI BLUE misschien wel je nieuwe favoriete vakantieadres. Maakt de combinatie van sport en vakantie je nog niet meteen enthousiast? Lees toch even verder. Want ik sprak Maries, BLUEf!t guide bij TUI BLUE Palm Garden, en zij vertelde me over het verrassende verband tussen sporten, ontspannen en vakantievieren.

BLUEf!t guide

We installeren ons op de zachte kussens in een stijlvol hoekje van TUI BLUE Palm Garden. Maries, geboren in Duitsland, woont al vier jaar in Antalya en werkt als BLUEf!t guide. Wat is dat precies? “Ik train dagelijks met de gasten, maar geef ook lezingen over voeding. Vanuit het holistisch concept kijken we altijd naar lichaam en geest. We verdelen dat in vier aspecten: ontspanning, flexibiliteit, uithoudingsvermogen en voeding. Alle BLUEf!t guides zijn expert op deze gebieden. En ja, ik help vakantiegangers dus ook met ontspannen”, voegt ze er lachend aan toe.

Net zoals je tanden poetsen

“Van kinds af aan leren we allemaal dat het belangrijk is om dagelijks je tanden te poetsen. En dat doe je nu dus automatisch. Het gekke is dat we diezelfde verzorging niet vanzelfsprekend vinden voor ons lichaam. Terwijl dat net zo veel zorg en aandacht nodig heeft als je tanden. Die aandacht geef je door te sporten en gezond en lekker te eten. Ontspanning is daarbij net zo belangrijk. En last but not least: aandacht en liefde voor jezelf.” Toegegeven, mijn aandacht heeft ze.

Waarom op vakantie

Toch vraag ik me af waarom je juist op vakantie zou willen sporten. Al valt het aandeel sportende vakantiegangers hier wel op. Een yogasessie aan het strand, een volle fitness of de dag afsluiten met een zumbales. Ook ik trek m’n sportschoenen aan. “Op vakantie heb je alle tijd van de wereld. Je hoeft namelijk niks. Hier bij TUI BLUE heb je de kans om veel sporten uit te proberen. Misschien zit er wel iets tussen waar je hart sneller van gaat kloppen. We trainen in kleine groepen, zodat ik iedereen persoonlijke aandacht kan geven. In een fijne, veilige sfeer train je op je eigen niveau. En heb je geen zin? Zet jezelf ertoe om het toch eens te proberen. Wie weet verras je jezelf”, glimlacht Maries.

De welkome ontspanning

Waar ik ook nieuwsgierig naar ben, is het belang van ontspannen. Ik geef er zelf namelijk niet altijd aan toe. Tijd om een balletje op te gooien bij Maries. “Het is net als yin en yang. Ze hebben elkaar nodig. Met de juiste inspanning zit je lekker in je vel en krijg je een sterk hart. Het is goed voor je geest en vermindert stressgevoelens. Ontspanning kun je daar niet los van zien. Want ook dat geeft energie. En tijd voor jezelf is hard nodig. Je kent het vast wel. Als vader of moeder bijvoorbeeld ga je vaak maar door. De hele dag ben je aan het rennen en zorgen. Je neemt geen tijd voor een korte pauze. Door dat juist wel te doen verleg je de focus naar jezelf, al is het maar voor even, en daar haal je kracht uit.” Op vakantie is dat natuurlijk gemakkelijk. De warmte van de zon, het ruisen van de palmbomen en de rollende golven geven je een instant geluksboost. Voeg daar een hangmat en een goed boek aan toe en voilà. “Ook thuis is het niet moeilijk”, vervolgt Maries. “Neem de tijd voor een kop koffie of thee, luister naar je favoriete muziek of ga even liggen en luister naar je eigen ademhaling, de vogels of de wind.”

Een geslaagde dag

Dat Maries gelukkig is als BLUEf!t guide verraadt de twinkel in haar ogen tijdens ons gesprek. “Mijn hart maakt een sprongetje als gasten me vertellen dat ze leerden, nieuwe ideeën opdeden en ze het thuis voortzetten. Dan heb ik mijn werk goed gedaan. Ik kan echt een verschil maken, en dat drijft me.”

 

Sta je ook te popelen om nieuwe sporten uit te proberen? Kijk dan eens naar de TUI BLUE vakanties.

Lees meer over: Europa   Sportreizen   TUI nieuws   Turkije  
Gerelateerde verhalen