Deel je TUI Smile en maak kans op een actieve vakantie!

Tijd voor wat vernieuwing in je dagelijkse routine? Wij dagen je uit een TUI Smile te maken en met ons te delen. Wat je moet doen leggen we je hieronder uit. Doe je ook mee?

De challenge

  1. Wandel, fiets of loop een route waar de TUI Smile in terug te zien is, zie ons voorbeeld hieronder.
  2. Registreer de route van je TUI Smile via jouw favoriete GPS app, zoals Ommetje, Strava (hardlopen of wielrennen), My Trace of Google Maps.
  3. Deel je TUI Smile met ons op Instagram. Tag @TUIBelgium en #discoveryoursmile. En wie weet maak jij kans op een actieve TUI vakantie ter waarde van € 1.000.

Bekijk de actievoorwaarden hier >

Actieve TUI vakantie

Er is een actieve TUI vakantie voor iedereen. Behoefte om even helemaal op te laden op vakantie? Dat kan met onze TUI BLUE, TUI MAGIC LIFE en ROBINSON vakanties. Hier vind je de perfectie combinatie van inspanning en ontspanning op vakantie. Op zoek naar meer avontuur? Ga dan voor een TUI Sports vakantie. Hier ontdek je unieke locaties en evenementen. Alles is mogelijk en tot in de puntjes geregeld. Welke vakantie kies jij?


Lees ook: Marathon in het buitenland: 5 tips van Japke Janneke voor je voorbereiding


Het buitenland op een sportieve manier ontdekken zit er helaas nog even niet in. Maar wandelen, fietsen en hardlopen in de eigen omgeving kan natuurlijk wel! Om alles uit je TUI Smile te halen geeft Claudia Van Avermaet je vijf tips om bewegen gezonder en leuker te maken.

Vijf tips van Claudia Van Avermaet om bewegen leuk te houden

1. Stel kleine doelen

Om jezelf te motiveren om meer te bewegen is het slim om doelen te stellen. Stel kleine doelen, die bijdragen aan je grotere doel. Een realistisch doel motiveert je namelijk beter. Kies bijvoorbeeld een stappendoel voor iedere week of een gemiddeld aantal stappen per dag. Je kunt ook als doel stellen om minimaal drie keer per week te gaan sporten of elke dag even een ommetje te maken. Wanneer je dit met jezelf afspreekt, is het niet alleen makkelijker, maar ook leuker om vol te houden.

2. Plan het in

Plan je sportactiviteiten in, net zoals je voor andere afspraken en verplichtingen doet. Blokkeer de tijd hiervoor, hierdoor lijkt het minder vrijblijvend. Daarnaast blijft je motivatie hoog door je beweeggedrag bij te houden. Plak een schema op de koelkast en streep iedere dag af als het gelukt is. Wie wordt er nou niet blij van het afstrepen van een to-do? Het geeft je meteen een heel goed gevoel!

3. Belonen

Iedere mens is gevoelig voor een beloning. Heb jij jouw doel behaald? Zorg er dan voor dat je dit ook gaat vieren met een fijne beloning. Spreek dit van te voren alvast met jezelf af. Natuurlijk is het slim om jezelf te belonen met iets waardoor je motivatie om te bewegen ook hoog blijft. Een nieuwe sportoutfit of sporthorloge misschien?

4. Vast patroon

Spreek met jezelf af om bijvoorbeeld elke maandag en donderdag te gaan sporten. Hou dit patroon vast en stel het niet uit! De kunst is om het patroon in je week te slijten. Zo blijf je gemotiveerd en boek je vooruitgang. Zorg wel ook voor variatie in je beweging. Iedere week hetzelfde rondje wandelen, hardlopen of fietsen kan best saai zijn. Ga eens op ontdekking in je eigen woonplaats en neem een route die je nog niet kent.

5. Maak het leuk

Wandelen saai? Niet als je het combineert met iets anders. Zo kun je eindelijk eens bijpraten met die vriendin of je moeder even bellen. Ook kun je jezelf uitdagen om naar een koffietentje aan de andere kant van de stad te wandelen om daar een koffie te halen. Het is niet alleen een goede motivatie om te gaan wandelen, maar tegelijkertijd een fijne beloning voor je beweging. Ook tijdens het hardlopen kun je ervoor kiezen om dit te combineren met iets nuttigs, zoals het luisteren van een interessante podcast bijvoorbeeld. Win-win situatie!

Trek je favoriete (sport)outfit maar uit de kast en maak je TUI Smile. Toon ons jouw TUI Smile op Instagram met @TUIBelgium en #discoveryoursmile.

Lees meer over: TUI nieuws   Vakantienieuws  
Gerelateerde verhalen