Uitgaan in Praag: op deze plekken beleef je een onvergetelijke avond

Zeg je Praag, dan zeg je pivo. Ofwel: bier. De Tsjechen weten als geen ander hoe je een bruisende avond uit insteekt, trust us: we tried. Praag staat niet voor niets bekend om zijn nachtleven: de Gouden Stad heeft de op één na hoogste dichtheid aan bars ter wereld. Van traditionele tavernes tot late-night lounges, wil je uitgaan in Praag dan heeft de Tsjechische hoofdstad iets voor elke smaak, stemming en elk budget.

Oosterse taferelen en dansen tot het licht aan gaat

De verrassing van uitgaan in Praag is het Oosters getinte restaurant SaSazu. Je vindt het restaurant aan de ‘overkant’ van de stad, aan de andere kant van de Moldau buiten het historische centrum. Vroeger konden alleen de rijken zich hier een huis veroorloven. Die rijkdom straalt SaSaZu uit: weelderige kroonluchters, boudoir-stijl kussens en gouden deurknoppen. Het restaurant serveert Zuidoost-Aziatische gerechten en de zaak is lekker exotisch. Wel reserveren en zorg dat je je dansschoenen inpakt: de populairste nachtclub van Praag zit in hetzelfde complex.

→  ADRES: 306/13, Holešovice, Bubenské nábřeží, 170 00 Praha 7, Tsjechië

DVA KOHOUTI: uitgaan in Praag zoals  het bedoeld is

Waar restaurant en club SaSaZu dé plek in Praag is voor fancy cocktails en een nacht lang dansen, kun je Praag niet verlaten zonder een avond bieren. Dat kan overal, maar wij vonden vooral Dva Kohouti briljant. Het bierlokaal is nieuw en zo gezellig met grote biertanks in de hoek en verder biertafels vol met leuke gasten. En dan bedoelen we dus jonge kerels. Achter de enorme bar hangt een groot lichtbord: daar kies je je bier uit. Of laat een van de barmannen gewoon voor je beslissen. Met stip de leukste ‘kroeg’ in Praag.

→   ADRES: Sokolovská 81/55, 186 00 Praha 8-Karlín, Tsjechië

Bar hoppen: van cocktails tot kaasplank

Eerlijk is eerlijk: soms is een beetje toeristisch uitgaan gewoon leuk. Je bent tenslotte ook een toerist in Praag, dus waarom niet? Twee populaire bars in het hart van de stad zijn de Hemingway Bar en de Black Angel’s Bar. De eerste is een bekroonde cocktaillounge en een eerbetoon aan Ernest Hemingway. Deze schrijver is net zo beroemd om zijn drinkgewoonten als om zijn werk. De cocktaillijst staat vol drankjes met absint en champagne en er worden meer dan 200 soorten rum aangeboden. Ook leuk tijdens het uitgaan in Praag is de Black Angel’s Bar in de kelder van Hotel U Prince op het oude stadsplein. Hier ben je op je plek voor vintage-stijl cocktails. Een speakeasy bar is het, en het wordt aangemoedigd om je als dusdanig op te doffen tijdens je avond uit. Let wel: hoeden en fotografie (ook met je telefoon) zijn verboden. Ben je daar wars van, ga dan op zoek naar de kleine wijnbar Na Skleničku. De barman heeft een rode neus van zijn eigen voorraad en het is een van de weinige plekken waar je een goedgevulde kaasplank bij je wijn kunt bestellen.

→   ADRES Hemingway Bar: Karoliny Světlé 26, 110 00 Staré Město, Tsjechië

→   ADRES Black Angels Bar: Staroměstské nám. 29, 110 00 Staré Město, Tsjechië

→   ADRES Na skleničku: Jindřišská 901/5, 110 00 Nové Město, Tsjechië

Ken je klassiekers: de opera

Wie van klassieke muziek houdt, móet naar Praag. Met meer dan 40 theaters zijn de voorstellingen hier veel voordeliger te bezoeken dan waar ook ter wereld. De Laterna Magika is befaamd: de show kent dans, opera en muziek en een kaartje kost 25 euro. Het oudste theater van Praag is het Estates Theater: hier voerde Mozart de première van Don Giovanni op in 1787.

→  ADRES: Národní 4, 110 00 Nové Město, Tsjechië

The Love Boat: live muziek with a view

Wil je uitpakken bij het uitgaan in Praag, reserveer dan de Jazz Boat: een cruise op de rivier de Moldau met livemuziek, diner en uitzicht op Praag vanaf het water. De ervaring is dankzij de jazz bands en het uitzicht op de stad vanaf het water echt te gek. Er is trouwens ook een lunch-cruise-optie.

→  ADRES: Dvořákovo nábř. 901, 110 00 Josefov, Tsjechië

Benieuwd naar nog meer bijzondere plekjes in Praag? Lees hier dan nog 5 extra tips.

 

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Praag  
Gerelateerde verhalen