Vakantie met vrienden: 5 x de leukste bestemmingen

Welke bestemmingen zijn het leukste als je met vrienden op vakantie gaat? Van vakantie vieren in een rustige of juist levendige omgeving tot relaxen aan zee of wandelen in een bruisende stad. In deze blog lichten we de 5 leukste bestemmingen uit voor je vakantie met vrienden, zowel met de auto als met het vliegtuig.

Zonzeker Rhodos: een zonovergoten vakantie met vrienden

Als je zonzeker wil zijn op je vriendenvakantie, raden we je het Griekse eiland Rhodos aan. Overnacht in Rhodos Horizon Resort in Rhodos-Stad voor een accommodatie met geweldige ligging. Dit moderne adults only hotel heeft een piekfijne verzorging voor je vakantie met vrienden. Voor het hotel ligt een privé-kiezelstrand. Relax de hele dag in de zon en loop ’s avonds naar het sfeervolle oude centrum waar je talloze winkels en restaurants vindt. Rhodos heeft rustige plekken om te verblijven, zoals TUI MAGIC LIFE Plimmiri. Dit fair travel hotel in Griekse stijl zorgt ervoor dat jij en je vrienden genoeg te doen hebben. Zo is er een tennisbaan en kunnen jullie gaan beachvolleyballen op het strand dat direct aan het hotel ligt. Vanuit Plimmiri breng je met de huurauto een bezoek aan het dorpje Lindos. Beklim de Akropolis, eenmaal boven vind je een adembenemend uitzicht…

Veelzijdig Italië: cultuur, wijn proeven en pizza eten

Benvenuto in het veelzijdige Italië. Begeef je tussen de olijfbomen en rij door het heuvelachtige landschap van Toscane. Hou je van cultuur, dan is het middeleeuwse centrum van Vigline Valdarno een leuke plaats voor je vakantie met vrienden. Hier overnachten jullie in het klassieke Villa Casagrande. Dit is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Florence. Het klassieke in deze villa uit de 14e eeuw is terug te zien in de sfeervolle kamers en binnenplaats. Neem zeker deel aan een van de wijnproeverijen georganiseerd door het hotel. Het hotel heeft namelijk een eigen wijnkelder en produceert chianti wijn. Liever verblijven aan een meer? Dan is Le Corti del Lago een goede keus voor als je met vrienden  op vakantie gaat. Het appartementencomplex is rustig gelegen aan het Gardameer. Neem een duik in het buitenzwembad of eet een heerlijke pizza in de buurt van het park. Deze locatie ligt op rijafstand van de gezellige centra Desenzano en Padenghe sul Garda.

Levendig Ibiza: feestend je vakantie door

We’re going to Ibiza, want in deze blog met de 5 leukste bestemmingen voor je vakantie met vrienden mag dit welbekende party-eiland niet ontbreken. Voor uitgaan op Ibiza ben je in de badplaats Playa d’en Bossa aan het juiste adres. Overnacht in het hippe Garbi Ibiza & Spa en lounge bij een van de vele ligbedden aan het zwembad met je vrienden, of zak 3 treden en lig op het witte strand. En met de clubs Ushuaïa en HI! op loopafstand maken jullie er een onvergetelijke avond van. Daarnaast is het heerlijk om wat meer rust op te zoeken in de plaats Santa Eulalia. Verblijf All Inclusive in Tropic Garden. Handig aan deze accommodatie is dat er zowel hotelkamers als appartementen zijn voor je vriendenvakantie. Ontdek vanuit hier de hippiemarkten op Ibiza of maak een wandeling langs de haven. Net zoals op Rhodos is een huurauto fijn voor het verkennen van het eiland.


Lees ook: Hippiemarkten op Ibiza: 4 x hier wil je naartoe


Ontspannen Frankrijk: uitrusten tijdens je vriendenvakantie

Op zoek naar een ontspannen vakantie met vrienden waar een groene omgeving en het strand in de buurt absolute musts zijn? Rij dan naar Frankrijk. Luxe villa’s met privézwembad en een ruime tuin om nog tot ’s avonds te chillen: vakantiepark Oasis Les Jardins in Vendée-Loire heeft het. De villa is beschikbaar tot wel 8 personen, dus met een grotere groep op vakantie gaan is goed mogelijk. Meer naar het zuiden van Frankrijk tippen we je de Côte D’Azur. Hier vind je de grotere badplaatsen Nice, Cannes en Fréjus. Verblijf in Les Jardins De St. Maxime voor een verwenvakantie met vrienden. Neem een massage of voel je weer helemaal fris na een stoombadsessie. Binnen een paar minuten ben je bij het strand waar uitrusten bovenaan het lijstje staat. Voor ontspanning is dit de plek om je vakantie met vrienden door te brengen. Zin om de omgeving te ontdekken? Loop naar het centrum van St. Maxime of beleef het luxueuze leven tijdens een dag St. Tropez.


Leestip: Roadtrip Frankrijk: 6 x als god in Frankrijk


Bruisend Barcelona: op ontdekking in de Catalaanse hoofdstad

Onze laatste tip voor je vakantie met vrienden is een citytrip naar Barcelona. Tussen het Parc de la Ciutadella en de Port Olimpic vind je het luxe H10 Marina Barcelona. Dit hotel is een goede uitvalsbasis om zowel stad als strand te bezoeken, want deze Spaanse stad heeft wat van beide. Ga samen met je vrienden op fietstour en ontdek wat Barcelona jullie te bieden heeft. Of wandel binnen 20 minuten naar het strand. Voor een hotel dichtbij alle lekkere tapasbars verblijf je in het duurzame hotel Andante. ¡Felices vacaciones!

Met deze 5 bestemmingen weet jij waar je vakantie met vrienden naartoe kan gaan. Meer tips nodig? Lees dan over de 5 mooiste meren in Italië. Benieuwd naar waar het warm is in februari? Lees dan deze blog waar we je 4 tips naar de zon geven in februari.

Lees meer over: Europa   Frankrijk   Griekenland   Italië   Op 1 oor   Samen weg   Spanje  
Gerelateerde verhalen