Op vakantie naar Thailand met kinderen én zwanger: zo doe je dat

We willen nog een laatste keer op reis voordat de baby er is. We besluiten op babymoon naar Thailand te gaan. Hoe een rondreis met twee kids, mijn man en een zwangere ik eruit ziet? Ik vertel het je.

Zwanger vliegen

We vliegen naar Phuket met een tussenstop van 2,5 uur in Dubai. Dat is precies wat je nodig hebt: even de benen strekken, luiers verschonen en wat eten. Als we het vliegtuig weer instappen is het al avond en de kinderen vallen snel in slaap. So far so good.

Gemak is key

Aangekomen in Phuket brengt een mooie bus met airco ons naar het eerste hotel. Gemak is key bij zo’n reis met kids. Mijn tip: boek een transfer, zodat je niet in de hitte op de bus hoeft te wachten met oververmoeide kinderen.

ROBINSON Khao Lak

In ROBINSON Khao Lak komen we niets te kort. Het hotel is heel kindvriendelijk, met een leuke kidsclub, meerdere zwembaden en elke avond een kinderdisco. Ook voor volwassenen is er meer dan genoeg te doen. Ligt je huisje ver van het restaurant, dan word je gebracht en opgehaald door een buggy. Echt luxe. Na hier een week helemaal tot rust te zijn gekomen is het tijd voor iets anders!

Phuket Marriott Merlin Beach

Onze volgende stop is hotel Phuket Marriott Resort & Spa Merlin Beach. Dit hotel is heel anders dan het vorige en dat maakt steeds ‘verhuizen’ zo leuk. Ook hier leven onze kinderen zich weer uit in de toffe kidsclub en elke middag is er een gigantisch springkussen met twee enorme glijbanen waar ze niet weg te krijgen zijn. Ook maken we een dagtrip naar het Green Elephant Sanctuary Park en dat is echt bijzonder en heel leerzaam. Hier steunt de TUI Care Foundation de opvang van olifanten uit heel Thailand. Tijdens je bezoek sta je heel dicht bij de dieren: je mag de olifanten voeren, wassen, met modder insmeren en schrobben met een borstel. Na afloop is het genieten van een typisch Thaise lunch.

Oud en nieuw op Phuket

Oud en nieuw vieren ze in het Phuket Marriot Merlin Beach met een galadiner en feest. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Met de hele dag door spelletjes voor de kids en na het galadinerbuffet barst het feest los. Met een band, een dj, en een spetterende vuurwerkshow op het strand. Die vuurwerkshow bekijken wij vanaf ons balkon. Tip: neem een kamer met zeezicht als je met oud en nieuw hier verblijft en je de kinderen voor middernacht naar bed brengt.

Of het de moeite waard was? Echt wel

Reizen met twee kleine kinderen en een hoogzwangere vrouw is soms hard werken. Maar het is echt de moeite waard! Maak het jezelf en iedereen zo makkelijk en comfortabel mogelijk en laat alle regels van thuis even los. Het is geen ramp als ze een keer niet slapen, te laat slapen of op het strand instorten. De meeste kinderen zijn dol op zwemmen, dus boek altijd een hotel met een zwembad en ook een kidsclub kan ervoor zorgen dat je als ouder af en toe wat me-time krijgt. Kindvriendelijk? Ja, doe maar! Zo maken je kids snel vriendjes en heb je zelf ook even rust ;-).

Thailand is naast een kindvriendelijke bestemming, ook nog eens enorm fotogeniek. Instagram hotspots tips lees je hier. Wil je nog meer van dit land zien op rondreis? Lees deze tips en hoogtepunten van Thailand om je eigen droomreis uit te stippelen.

Lees meer over: Azië   Familie   Hotspots   Rondreizen   Thailand  
Gerelateerde verhalen